Poszłam na ten film zupełnie przez przypadek i jestem pod wrażeniem. Śmiałam się
praktycznie przez cały film. Świetne dialogi i genialny polski dubbing. Nie zgadzam się z tym,
że głos Nataszy nie pasował. Właśnie idealnie, bo o to chodziło, że nie ma to być 'Julia,
wierna na balkonie' tylko taka niepokorna dusza. Stuhr genialny jak zwykle. Pomysłowo
przedstawiona historia Romea i Julii, która jest stara jak świat a dzięki takiej bajce, już
najmłodsi będą mogli ją poznać. Poza tym świetna ścieżka dźwiękowa. Polecam gorąco,
czuć było w powietrzu fenomen Shreka.
Znakomita bajka!! Ja również prawie cały czas się śmiałam. Świetny pomysł z wykorzystaniem historii Romea i Julii w bajce o krasnalach ogrodowych:D Tragedia Szekspira pokazana w całkiem innym świetle z happy end'em!:) Dla mnie po prostu bomba! Gorąco polecam! Oglądałam "Gnomeo i Julię" bez polskiego dubbingu i uważam, że w oryginale wypadło wszystko jak najlepiej, a zawsze byłam przekonana, że z polskim dubbingiem jakiekolwiek bajki są o wiele lepsze. Poza tym Emily Blunt, którą uwielbiam dubbingowała Julię ;-) Wszyscy bohaterowie są świetnie wykreowani, ale najbardziej przypadła mi do gustu Nanette - najlepsze teksty :D POLECAM :)