Godzilla: Ostatnia wojna

Gojira: Fainaru uôzu
2004
5,6 2,4 tys. ocen
5,6 10 1 2425
Godzilla: Ostatnia wojna
powrót do forum filmu Godzilla: Ostatnia wojna

Film jest dobry. Nie najgorzej reprezentuje tą serię. Mamy wiele potworów znanych nam jeszcze z serii Showa. Walki są troszkę za krótkie ale i to da się przeżyć. Muzyka całkiem wciągająca :) Efekty jak na Godzillę są dość specyficzne. Nie wiem dlaczego wielu ludziom mundury w tym filmie kojazą się z nazistami :/ Mnie tam bardziej z ruskimi jak już coś. No i niestety zamysł reżysera nie wyszedł :/ Chłop chciał zrobić kolejną Godzillę z tradycyjnymi dla niej efektami. To dobrze wypadło. Fabuła miała być prosta ponieważ film miał być dla wszystkich. I tak też się stało. Pies jest pogrzebany gdzie indziej. Reżyser wplótł wiele scen które przypominają Matrixa i Gwiezdne Wojny. I tutaj następuje fala nieporozumień. Facet chciał aby przez takie zabiegi film był bardziej przyswajalny dla widza zachodniego (Film miał być w końcu dla wszystkich). No ale co się dzieje widzimy. Ludzie jeżdzą po filmie że plagiat robi. Szkoda że Kitamura nie osiądną celu. Na siłę nikogo do Godzilli się nie przekona. Pozdrowienia dla prawdziwych fanów!

Wolverin

Zmieniam zdanie :) Film jest jednak Bardzo dobry.Wczoraj go oglądałem chyba 15-sty raz i podoba mi się niezmiernie :)

ocenił(a) film na 1
Wolverin

własnie wyłącznie fanom! ja oceniam to jako normlany film a nie godzillo podobne klimaty i uwazam ze trudno dotrwac do końca tego filmu... syf totalny..

użytkownik usunięty
Wolverin

Ten film nabiera tempa w połowie - kiedy budzi się Godzilla. Dalej jest już ta lepsza połowa.

Wolverin

Tak, tak...potworów tu tyle, że brakuje tylko Obcego i Predatora:)

Brandis

Jak zwykle nic nie wnosisz swoim wpisem :P :P :P

Wolverin

Jedyny poza pierwszym filmem o Godzilli , film z Godzillą godny uwagi. Co prawda gdyby to U.S.A. robiła ten film to Zilla by był na miejscu Godzilli , i wyszło by to ciekawiej ale i tak film jest fajny . 7/10

użytkownik usunięty
Rafal92

A idż ty w chuj :)Ja tam lubie ten kicz i idiotyzm.Godzilla taka jest i
to jej cechy charakterystyczne.