PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750312}
5,9 31 tys. ocen
5,9 10 1 31264
5,6 43 krytyków
Godzilla vs. Kong
powrót do forum filmu Godzilla vs. Kong

Było piwko, była pizza, była Godzilla, był King Kong, był ktoś jeszcze i się bili. Ja tam wieczór uznaję za bardzo udany. Można by się rozpisać długo o scenariuszu, aktorach, bla bla. Ale czy ktoś w ogóle się przejmuje czymś takim w tym filmie? Jeśli mnie nie odpychali i nie czułem zmęczenia patrząc na ich twarze na ekranie to było git. Trzeci akt tego filmu to praktycznie jedna, wielka walka (i co ważniejsze - z rozstrzygnięciem!), która no naprawdę dała radę. Szkoda, że nie w kinie, no ale cóż. Jak otworzą to zdecydowanie sobie pójdę. A tak to solidne 8 w ramach Kaiju movie :D

ocenił(a) film na 7
BlakJoint

Mam podobne odczucia

Siwszu69

Ktoś z was wie kiedy ten film wychodzi na dvd w Polsce ?

BlakJoint

Bardzo mocno czekałem na film i szczerze powiedziawszy zawiodłem się trochę. Walki pomiędzy Godzillą a Kongiem mega wporzo, później ten motyw z Szanghajem i Milly Bobbie - Brown i teorią spiskową bardzo słaby. Kolejnym słabym punktem była podróż do wnętrza ziemi i ten topór Konga... Końcowa walka według mnie za krótka :/ Za dużo kombinacji i wyszło jak wyszło, a mogło być zdecydowanie lepiej. 6/10 

zal55555

Bardzo dobry film, miałem nadzieję że właśnie tak to będzie wyglądać. Dawno się tak dobrze nie bawiłem z rodziną nas filmie. To nie jest kino dla smakoszy zawiłych arcydzieł literackich. Ludzie którzy oceniają film pod tym kątem powinni się natychmiast udać do "exit" w kierunku Casablanki..... Polecam

ocenił(a) film na 6
kunai

widzisz, dosłownie od zawsze dziwią mnie ludzie, którzy porównują filmy z Godzillą do schematów rodem z Hollywood czy Europy. Ale zaznaczam, że rozumiem ich narzekanie oraz niepojmowanie tego, czym jest to "dziwne" uniwersum rodem z Japonii. Jest ono wszak stworzone z innej mentalności ludzkiej i o dziwo, Legendary bardzo dobrze, moim zdaniem, wykonuje swoją pracę, dając nam japońskie filmy, z amerykańskimi efektami. Na to od zawsze czekałem, podobnie jak fani Marvela czekali na ekranizacje ich ulubionych komiksów.

ocenił(a) film na 5
kunai

Nie rozumiem co ma na celu ta uwaga o smakoszach zawiłych dzieł? Natomiast jako wielbiciel kina akcji i s-f oczekuję od wielu lat czegoś o czym mógłbym powiedzieć to bardzo dobry film.
Nie rozumiem co w tym filmie jest bardzo dobrego? Zwykła, przeciętna produkcja, jakich dziś pełno. Trzyma poziom owszem, ale jest to poziom nie wysoki, a aby o czymś powiedzieć że jest bardzo dobre to wypadałoby aby ponad ten poziom wyskoczyło.

ocenił(a) film na 6
zal55555

Ten film to jedna wielka teoria spiskowa. Przecież zaczyna się od wyprawy amerykańskiego admirała na Antarktydę tuż po wojnie, w celu przejęcie kontroli nad bazą nazistów. A walka toczyła się nie o byle co, tylko Pustą Ziemię! Zaś w poprzedniej części widzieliśmy ruiny Atlantydy. Tak naprawdę w tej serii brakło jedynie kosmitów ;-)

GROT7X

Hehe trafne ! Spokojna głowa, może przez to, że Kong trafił do swoijej nowej krainy przebudzi gdzieś po ciemnej stronie księżyca, tam gdzie naziści mają tajną bazę Kosmogodzillę i zaatakuje ziemie. LICZĘ NA TO :)

ocenił(a) film na 6
zal55555

oj tak, mogliby pierwszy raz w tej franczyzie dać Nazistów i ich narodowo-socjalistycznego kaiju jako wroga Godzilli albo Konga, to było by coś ;-)

Godzilla
VS
Nazi

ale okazało by się, że za wszystkim i tak stoją małpoidalni Kosmici z Trzeciej Planety Czarnej Dziury XD

GROT7X

Gadoidy albo Reptilianie :D Wyborne uniwersum :)

ocenił(a) film na 6
zal55555

Nie chciałem wspominać o Reptilianach, bo wiesz oczywistym jest, że Godzilla to przecież bóg Reptyli
XD

ocenił(a) film na 6
GROT7X

*Godzilla
VS
Nazi-Riese

;-)

ocenił(a) film na 8
GROT7X

W Godzilla II był kosmita, o ile się nie mylę Ghidorah pochodził z innej planety, poza tym Godzilla vs Kong jako kino rozrywkowe świetne, dla mnie najlepszy film w tym universum 8/10

ocenił(a) film na 6
BlakJoint

Mnie trochę aktorzy odpychali właśnie, można było dać te 15 minut mniej scen z nimi i by był lepszy film, ale ogólnie to się zgadzam, od połowy już całkiem przyjemnie się tłuką i to się dobrze ogląda.
{spoiler wielki jak mój wiadomo co} Ta Mechagodzilla no to tak średnio wyglądała, taka mało dopakowana była, ale i tak szanuję, że dali kolejnego potwora na finał, to zawsze poprawia humor.

ocenił(a) film na 7
RipRoy

A mi właśnie wyjątkowo "siadł" ten design :) Wyglądałoby trochę głupio według mnie, gdyby Mechagodzilla też miała tak grubą dolną część ciała.

ocenił(a) film na 10
BlakJoint

Bo to jest mecha tej Godzilli z 1998

ocenił(a) film na 5
RipRoy

Mechagodzilla wyglądała jak transformers, szkoda że nie wymyślili czegoś bardziej oryginalnego.

ocenił(a) film na 3
BlakJoint

Wieczór bardzo udanypewnie dlatego, że piwko zimne i pizza siadła. Sam film wizualny majstersztyk, ale scenariusz.... qr*a dramat

ocenił(a) film na 7
BlakJoint

Do obejrzenia w domku przy piwie, drinku. Spełnił swoje zadanie w 100 %

BlakJoint

Gdzie oglądałeś?

ocenił(a) film na 8
BlakJoint

Świetny odmóżdżacz, świetnie zrobiony, prawie 2 godziny świetnej rozrywki, oczywiście to nie film dla koneserów wielkiego kina i w tych kategoriach, go oceniać nie można, najlepszy z ostatnich filmów o godzilli i dobry jako kontynuacja świetnego kong: wyspa czaszki

ocenił(a) film na 3
BlakJoint

Patrząc na poziom filmu to piwko TYSKIE, a pizza z lodówki z żabki :D

ocenił(a) film na 8
BlakJoint

Dokładnie tak samo oceniam film jak Ty.Fabuła niestety najgorsza ze wszystkich poprzednich filmów z serii,Kong,Godzilla.Jedynie ta cała przyjaźń mi się podobała tej dziewczynki z Kongiem,że tak się rozumieli.Ale ogólnie film bardzo fajnie się oglądało,ponieważ był bardzo efektownie wykonany.Te walki dały rade,totalny rozpier.dol.Podobało mi się również jak pod koniec już Kong grał w jednej drużynie z Godzillą i rozwalili tą mechaniczną jaszczurkę.Jedynie czego żałuje że twórcy bardziej postawili na efektywność,a nie właśnie na bardziej realną fabułę.

ocenił(a) film na 8
BlakJoint

Ja tez jak otworza musze iść uwielbiam filmy z potworami jak sie biją

ocenił(a) film na 8
BlakJoint

Świeżo po seansie w kinie warto  iść do kina na wielkim ekranie film robi ogromne wrażenie film jest według mnie lepszy niż godzilla król potworów

Rafal350a

debiliada dla mongołów......