A tak na poważnie to film epicki! Ale mam do Was pytanie - jak myślicie, skąd właściwie imię Godzilla? Czy to coś znaczy? A może to nawiązanie do jakiejś starej jap. legendy?
Nawiązanie do japońskich legend, tak dali w filmie. A naprawdę to pąłączenie słów japońskich Gorill i Kujira (goryl, wieloryb). A Godzilla amerykańska God + Zilla, czyli boska jaszczurka. Witamy kolejnego miłośnika Godzilli i cieszymy się, że doceniasz ten film, bo jest tego wart, ale niestety coraz więcej gimbusów się tu loguje i zaniżają ocnę.
,,...niestety coraz więcej gimbusów się tu loguje i zaniżają ocnę." - Dokładnie. Świat schodzi na psy..
Widziałeś na pewno, co tu się działo, przyszło kilku, zrobili zadymę i jeszcze całą winę na nas zrzucimy, bo oni "wyrażają swoje zdanie" tylko pisząc "gówno, słabe efekty - 1/10". Myślą, że zaszpanują przed innymi debilami ;).
Hehe, właśnie sobie przeczytałem wspomnianą przez Ciebie ,,zadymę". Chyba udało się Wam go zgasić. Niestety to nie pierwsza i z pewnością nie ostatnia taka afera na FilmWebie. Podejrzewam że z czasem będzie coraz gorzej..
Niestety... oni dalej będą się pastwić się nad klasyką i obrażać fanów, a jak już zdenerwują i się im coś powie, to odwrócą sytuacje i zgłoszą twoje posty. Ale, nie warto gadać o debilch. Widziałeś inne filmy z Godzillą?
Na razie tylko ,,Godzilla vs. King Kong" i wersję amerykańską z Broderickiem. Ale zrobiłem już sobie listę najciekawszych filmów o Godzilli i planuję obejrzeć je przed końcem wakacji. Będzie tak z 10 - 15. Wprawdzie większość sierpnia spędzę poza domem, ale i tak powinienem zdążyć. A Ty?
No i oczywiście obejrzałem też ,,Godzillę - Króla Potworów". Poza tym widziałem fragmentarycznie ,,Godzilla vs. Mechagodzilla" 2 części. Jedną z 2002, a drugą nie pamiętam.
Ja wszystkie widziałem każdy w japońskiej i amerykańskiej wersji i sporo mam na polskich wydaniach, ale kilka lat zbierałe.