PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=58}
6,0 50 tys. ocen
6,0 10 1 49690
4,0 27 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Po ponownym seansie filmu Godzilla (1998) śmiało mogę stwierdzić, że Godzilla (2014) łyka swego poprzednika bez popitki.

Zabor85

Chociaż mnie jako fana japońskiej serii rozczarowały oba amerykańskie filmy to jednak Godzilla z 2014 jest dużo lepszy. Zrezygnowano z infantylnych, suchych żartów, a sam Godzilla swoim wyglądem, zachowaniem i właściwościami w końcu przypomina swój pierwowzór.

użytkownik usunięty
Zabor85

2014, definitywnie.
Godzilla 1998 nie była zła, ale była na pewno gorsza. Najbardziej mnie drażnił ten niedorzeczny wątek romantyczny i ta tępa dziennikareczka.

Bo ta z 1998 jest na podstawie komiksu.
A i tak czekam na kontynuacje :D

patrykniedzialka

A czy mógłbyś podać źródło tej informacji?

szmyrgiel

Kolega fanatyk z pracy...
Ale wiem że sam by se tego nie wymyślił, za bardzo obeznany w tych tematach

użytkownik usunięty
patrykniedzialka

Nie jest. Za to zrobiono jej komiksową adaptację. Może sie koledze przez to coś pomieszało.

Możliwe. Aż sam przeprowadzę śledztwo :D

użytkownik usunięty
Zabor85

Godzilla 1998 - 7/10
Godzilla 2014 - 2/10

True story.

ocenił(a) film na 7

Też stawiam na starszą wersję;)

ocenił(a) film na 7

Popieram ze z 1998 lepsza a tej z 2014 dalem 5 choc i tak chyba za wysoko

Zabor85

Dałem wysoką ocenę Godzilli z 1998 roku za rozmach i klimat wielkiej produkcji. Zero udawania, to produkt, który ma bawić, powodować łał i to wszystko. Godzilla z 1998 mimo wielu wad to miała. Natomiast nowa Godzilla AD2014 to naprawdę super pomysł, ale niestety potencjał nie został wykorzystany. Nie wiem czy im zabrakło funduszy, czy doświadczenia, ale w połowie seansu zamiast podniecenia czułem znużenie. Dopiero druga część filmu nieco mnie ożywiła, ale nie tak jak wersja z 1998 roku. Mam marzenie- aby Spielberg albo Cameron zajęli się Godzillą. Ci dwaj naprawdę wiedzą jak robić pięknie zapakowane kino rozrywkowego na wysokim poziomie.

Zabor85

Wersji z 1998 wielki nie widziałem ale z tego co pamiętam a widziałem ja wieeele razy to o piekło k.urwa lepsza od tego oszustwa i to cienkiego z 2014 :)
Pozdrawiam