PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=58}
6,0 50 tys. ocen
6,0 10 1 49690
4,0 27 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Nie rozumiem, czemu tak wiele ludzi uważa że amerykańska wersja Godzilli to badziewie. Moim zdaniem jest to bardzo fajny film.
Oglądałem go po raz pierwszy, gdy miałem 10 lat, bardzo mi się spodobał wtedy i wywarł na mnie ogromne wrażenie. Od tamtej pory obejrzałem ten film z około 10 razy.
Efekty specjalne miażdżą tyłek i z tym nie ma co dyskutować. Wiem, że dobry film nie tylko efektami stoi, ale wszystko inne przecież też jest niezłe. Gra aktorska jest dobra, Reno czy Broderick spisali się przyzwoicie.
I sama Godzilla bardzo mi się podoba, jej wygląd, a także hipoteza, jak powstała, czyt. zmutowany legwan.
Poza tym sentyment z dzieciństwa no, dlatego oceniłem na 8/10.

Mimo iż jestem młody, to oglądałem także japońskie wersje Godzilli. I także mi się podobają, wygląd Godzilli japońskiej też, bo to oryginał można rzec. Szanuję Japończyków że stworzyli takiego potwora i trzeba im to oddać, brawo.
Oglądałem z 10 różnych części japońskiej Godzilli i mimo słabszych efektów to i tak fajne, bo to klasyka.
Widać, można doceniać obie wersje Godzilli, a nie jechać po jednym, albo po drugim.
Ci obrońcy Godzilli japońskiej niech się lepiej zastanowią, film tutaj wcale nie ma dużo wyższej oceny niż wersja amerykańska, 6,3 do 6,8, co i tak jest nie tak złą średnią.

ocenił(a) film na 7
Gooner250

A tak swoją drogą, teraz oglądam Godzillę, i trafiłem na scenę, która jest trochę dziwna. Ciekawe, że helikoptery bojowe próbując strzelać w Godzillę, strzelają po oknach mijanych wieżowców działkami. Ciekawe ilu cywilów wybili próbując zabić Godzillę.

Gooner250

Zgadzam się, film naprawed miażdży efektami. Nie rozumiem czemu jest uważany za bubel.

Gooner250

Miasto było ewakuowane, w mieszkaniach nie było ludzi

ocenił(a) film na 3
bachan

10 mln ludzi zniknie w dobę, ta jasne, była by powtórka z Dnia Niepodległości, korki, anarchia a nie miasto duchów.

Lwie_Serce

Na Manhattanie żyje z tego co pamiętam 1,5 mln. To jest do ogarnięcia. Zresztą w filmie wyspa była pusta, a ludzie siedzieli po drugich stronach mostu

Gooner250

fajny potwór tylko że nie godzilla