PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=58}
6,0 50 tys. ocen
6,0 10 1 49690
4,0 27 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Japończycy bardzo narzekali i piętnowali Amerykanów za to jak pokazali Godzillę w swoim filmie. A teraz spójrzmy w drugą stronę, bo nikt nie mówi o tym co Japończycy zrobili z Amerykańskim King Kongiem. Zrobili niby coś lepszego!? Boże, czy Japońce w ogóle wiedzą jak wyglądają zwierzęta? Przecież to co pokazali w filmie ,,King Kong vs Godzilla to w ogóle nie przypomina małpy. Mało tego Kong ma około 8-10 metrów, a tu nagle się zrobił wysoki na dobre 250 metrów. No dobra, musieli go porównać wzrostem do Godzilli, ale i tak nie zmienia to faktu że nijak nie przypomina małpy i wyglądem i zachowaniem.
Krótko mówiąc oko za oko. Japońce narzekają na Amerykańską Godzillę ale ich King Kong wcale nie lepszy. Chociaż trzeba przyznać że film z nim był ciekawszy niż ten nudny gniot z lat 70-tych pana Dino.
No ale jak już mówiłem, zanim Japończycy zaczną kogoś piętnować o niszczenie to niech najpierw popatrzą na swoje dzieła, bo jeżeli Amerykanie spieprzyli Godzillę, to oni też spieprzyli King Konga- Amerykańskiego potwora.

Krótko mówiąc mamy remis ;p

ocenił(a) film na 3
peter5_14

Chciałeś zabłysnąć czymś nowym, ale niestety tylko się skompromitowałeś.

Może zainteresuje cię fakt, że King Kong vs. Godzilla był K O P R O D U K C J Ą ? Amerykanie również przyłożyli ręki do stworzenia wizerunku wielkiego goryla, który tak ci się nie spodobał.

Der_SpeeDer

A co mnie obchodzi czy Amerykanie też mięli udział? TO film Japoński i wyszedł jak wyszedł. Poza tym mam prawo krytykować, bo nie przypomina to Goryla. Nie jest też nigdzie napisane że musi mi się podobać. To raczej ty się skompromitowałeś, bo ta strona jest po to żeby pisać swoje opinie. Ja napisałem najzwyklejszą w świecie opinię i nikogo przy tym nie krytykowałem kto lubi bądź nie lubi Godzilli Amerykańskiej albo King Konga Japońskiego. TO po prostu moja opinia, więc proszę cię łaskawie o nie wyskakiwanie z zabłyśnięciami itp. To ty się skompromitowałeś.

ocenił(a) film na 3
peter5_14

"TO film Japoński i wyszedł jak wyszedł"

Głuchy jesteś?
To nie jest film japoński, tylko japońsko-amerykański. Ba, Amerykanie nawet nakręcili jego osobną wersję (były dwie), w której wprawdzie scenariusz i ostateczny rezultat był ten sam (śmierć obu stworów), ale King Kong był wyraźnie faworyzowany (z kolei w japońskiej wersji górę brał, rzecz jasna, Godzilla). I Amerykanie jakoś wcale nie zmienili wyglądu Konga.

"To ty się skompromitowałeś"

Nie, ty to zrobiłeś - i to podwójnie. Najpierw wyskakujesz tutaj z tym tematem, wykazując kompletną niewiedzę na temat omawianego zjawiska, a teraz mimo wyjaśnienia twojego błędu nadal uparcie w nim pozostajesz.

ocenił(a) film na 1
Der_SpeeDer

King Kong z 33 roku też tak wyglądał, dla twojej wiadomości.

PS:Dla niekumatych jestem kocur888.1993

ocenił(a) film na 9
zaraki_kenpachi

Specjaliści z Toho maczali palce w Amerykańśkiej godzilli, a teraz cicho siedzą. Wystarczy pooglądać dodatki na dvd.

ocenił(a) film na 6
Arkhan

Zgadza się, japończycy też brali udział w tworzeniu tej Godzilli, ale kto zrozumie skośnookich...

ocenił(a) film na 2
peter5_14

Jeżeli chciał byś wiedzieć to w filmie "King Kong vs. Godzilla / Kingu Kongu Tai Gojira" wykorzystano ORYGINALNEGO AMERYKAŃSKIEGO King Konga z 1933 roku. Toho poprosiło amerykańską wytwórnie o udostępnienie Oryginalnego stroju King Konga na co wytwórnia wydała zgodę. I Japończycy nie maczali palców w wyglądzie Twojego Amerykańskiego "Goryla" - przykro mi właśnie "zbeształeś" stwora made in USA :P

PS: Film był produkcji Japonia/USA ;)

ocenił(a) film na 2
Gojira

Oczywiście miałeś prawo tego nie wiedzieć

ocenił(a) film na 10
peter5_14

dlaczego oni mają w ogóle pretensje?fani ich serii pozostali im wierni a amerykańska godzilla była ładna i przyjemna dla oka.chyba nie powinni mieć o to pretensji.ja tam wolę amerykańską i gówno mnie japońce obchodzą