PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=58}
6,0 50 tys. ocen
6,0 10 1 49691
4,0 27 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Puszczają teraz to, zamiast Króla Potworów?

dawidking2

Bo to film kasowy, znanego reżysera (ale czy lubianego?), ze znaną obsadą, który powstał już w drugiej połowie lat 90, a nie jakiś poważny, japoński klasyk z przesłaniem z lat 50. Bądźmy szczerzy, przeciętny Kowalski nie chce oglądać japońskich klasyków z lat 50, lecz coś dużo bardziej współczesnego i komercyjnego. Aha, raz całkiem nie dawno leciała w telewizji (chyba na TV4) amerykańska wersja z 1956 roku, no ale to nie to samo.

szmyrgiel

Smutne :(

ocenił(a) film na 10
dawidking2

Film super!!! 10/10

GhostRider2

Ale Orginał lepszy.

ocenił(a) film na 10
dawidking2

HEh :) Teraz ma być w 2013 czy 2014 nowa godzilla. Według mnie będzie kiepska jak to w nowych filmach napchają masę sztucznych efektów itd. Ta jeszcze jest fajna :)

dawidking2

Na dodatek mega się wkurzyłem na tą co leciała na TV4, ponieważ była reklamowana jako japońska Godzilla z 1954, więc ucieszyłem się jak małe dziecko, ale kiedy zabrałem się za oglądanie... Dla mnie film z 1956 nie istnieje. Co to za sztuka wykorzystać materiały z japońskiego pierwowzoru, wyciąć ponad 20 minut, dokręcić kilka scen z amerykańskim głównym bohaterem (bo jak wszyscy Amerykanie wiedzą, tylko oni coś znaczą dla świata, reszta niech się buja) i nieumiejętnie dorzucić Japończykom angielski (oj przepraszam, amerykański) dubbing? Pokładam duże nadzieję w nadchodzący reebot. Po pierwsze, nie możliwe, żeby było gorzej niż tutaj, po drugie w film zaangażują się Japończycy (nawet obsada z Króla potworów pojawi się!), a sam potwór na szkicach koncepcyjnych wypada bosko- żaden wyrośnięty tyranozaur, tylko znana, oldschoolowa bestia na sterydach.