i dzieki bogu,ze amerykanie nie wzorowali sie na tym glupawym potworku!film emmericha to kawal porzadnego kina,ma swoje minusy,ale nie ma filmow idealnych
Kawał porządnego kina? Film w którym Godzilla dostaje po tyłu od US Army®? LOL - nie rozśmieszaj ludzi. Japońska po prostu zamiata każdą armią i tyle...
jak byłam mała maniakalnie oglądałam japońską godzille,miałam nawet figurki godzilli.teraz uważam,że to nie dla mnie bo jak oglądam japońskie filmy to po prostu mnie to śmieszy...każdy podobny do siebie,głupie sceny walki,głupie potwory.ale ktoś to lubi,ok.ja rozumiem.ale nie można powiedzieć,że amerykańska godzilla jest podróbką i dnem!bo nie jest :D wy po prostu zazdrośni jesteście,że amerykańska godzilla jest piękna i realistyczna.dla mnie masterski film.nie mówię,że amerykanie są lepsi od japończyków tylko to jest inny poziom kina.japończycy mają taką tradycję przedstawiania godzilli,trochę śmieszną po upływie lat.ile można kręcić filmów o prawie identycznej fabule?!amerykańska mi się bardziej podoba bo jest śliczna,nie ma niesamowitych nadprzyrodzonych zdolności,jest zwinna,i zachowuje się jak zwierzę czyli walczy aby przetrwać.słowem jest realistyczna i to lubię! :D