PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=58}
6,0 50 tys. ocen
6,0 10 1 49690
4,0 27 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

film widziałem dawno i chciałem sobie przypomniec co mi sie w nim nie podobało i przypomniałem sobie..............

1.fabuła - scenariusz - najbardzije typowy i przerazajaco wtórny - połaczenie king konga z jurrasic park - z samą godzillą nie wiele ma to wspólnego

2.godzilla nie jest potworem - mimo iz ktos o tym wspomina w jednym zdaniu :) ale i tak próbuje sie zrobic zniej jakiegoś hmm jurassicowego stwora - to podstawaowy bład chca nas straszyc godzilla ? przeciez panowie to przecież smieszne , kto dzisiaj bedzie sie bał na takim flmie...wiec kiedy uciekają za małym godzillami (sic!) przeciez wiadomo ze nic im sie nie stanie..po co te nudne zabiegi z 3 ligowego suspensu......

3.matthew...hmm własnie obsada w szczególności - dialogi sa okropne i aktorzy to czują - graja tak drewnianie ze mogliby grac las ....a najgorszy jest MB facet wyglada jak idiota.... spiewa do robaków (co w samo w osbie nie jest złe - nic nie mam do ludzi spiewajacych do robaków! :P) - wiadomo rezyser chciał pokazac ze doktorzy bawiący sie w ziemi to ekscentrycy) i na wszytko co widzi robia tą samą mine - dziwny wyraz twarzy mówiący (te oczy wytrzeszczone jak monety!) o cholera zapomniałem o drugim snadaniu ! do szkoły........ godzilla urwała by mu łeb - choć w tym filmie ot niemożliwe zwiadomych wzgledów - jest kobieta którą trzeba uratowac od samotnego życia w duzym miescie i wspolnie chodowac robaki..:P..no i JR - facet potrzebował piniedzy i chciał pokazać twarz w znanym filmie ja go roumiem ..ale jak widze jak on sie meczy meczac nas..:((((

4.efekty specjalne - znakomit (cie) e przytłaczają - luki scenariuszowe wypełnia sie high teciemna na najwyzszym poziomie..i oc z tego dzisja to norma i zawalenie fabuły tym nic nie da wychodzi to od razu....

5.tempo - film ma bardzo wolne (a przez banalnie łatwe przewidywanie ciagu dalszego) tempo nie wiem czemu film widziałęm 1 i pół raza (o tym niżej) a wałsnie miejscami na któe powinno sie czekać z otwartą buzią (i duzymi oczami MB) czeka sie zniecierpliwościa od jednej kulminacji do drugiej wszytko ciagnie sie ..no wąłsnie długggoooo sie ciagnie .......

6.króko brak klimatu.........jak to udowodnić ?? proste poporstu oni tego nie czuja co japonczyc :P nawet 3 ligowy film o godzilli maswój urok ...i tego bede sie trzymał ....:)

7.zasnałem serio nie odtarłem od konca zamknełęm oczy i obudziłem sie juz rano ..rzadko mie se to zdarza choć to zaden argumnet ale ten film chyba ma takie włąsciwości w koncu to nie kino rozrywkowe które ma rzucać widzem ..:P:P:P i ciage trzyma go w napieciu :):):)