PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85770
5,9 55 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

123 minuty, trochę krótko, czyli 115 min filmu i 10 min napisów

ocenił(a) film na 10
remik23

malo ;/ wciagniesz sie a tu zaraz koniec filmu ;p

ttrroonnkk

A może to jest błędna informacja.....i będzie leciał 2,5 godz

remik23

Takie widowiska muszą mieć co najmniej ponad 2 godziny a nie mniej

ocenił(a) film na 8
remik23

skąd ten news?

krupy

obok tytułu podany jest czas trwania

użytkownik usunięty
remik23

Ciekawe skąd go wzięli. Jeszcze nikt nie wie jaki jest dokładny czas, w maju będzie oficjalne potwierdzenie.

ocenił(a) film na 10

taka informacja pojawiła się również na zagranicznych portalach.

użytkownik usunięty
Smagal

Równe nędzne 2 godziny? Było potwierdzenie że ma trwać ponad dwie godziny. Na pewno to jest błędna informacja.

poczekamy , zobaczymy, bo jak ktoś pisał powyżej 115 min filmu, dobrze nawet sie nie wciągniesz a tu za chwile koniec

ocenił(a) film na 8

Była również plotka o czasie 2 godzin i 15 minut. Jest jeszcze nadzieja, że dokleją kilkanaście minut tego i owego w edycji rozszerzonej na Blu-Ray.

pawello1200

Przekonamy się 16 maja

remik23

Jesli tak, to na pewno się nie wybiorę do kina. Jakieś żarty.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Film zapowiada się fenomenalnie.

Oby ten czas na filmwebie też się zapowiadał fenomenalnie a nie 123 minuty. Ale to pewnie pomyłka.

kamilxxx09

Oryginalny "Godzilla" trwał 98 minut - i wystarczyło. Więc bez przesady. :P

Davus

No tak, ale to jest nowa/nowy Godzilla.

kamilxxx09

No i? Co z tego? :)

Jeśli 98 minut wystarczy, żeby opowiedzieć historię Godzilli - to i w 123 min. Edwards da radę. :P

Davus

Za krótko.

kamilxxx09

:) Jak za krótko jak nie za krótko?
Ta, ja też lubię długie filmy, ale jeśli mają być długie dla samej długości - to lepiej, żeby długie nie były. :P

Wierzę, że Edwards zrobi zajmujący film bez wad, trwający 123 min. :)

Davus

Oby nie. Za krótko. Odejmij napisy to wychodzi 110 minut. Porażka.

kamilxxx09

Dobra, whatever. Może Ty tylko trzygodzinne filmy oglądasz (i dłuższe). Ja nie mam takich problemów. Mogłaby nawet ta "Godzilla" trwać 65 minut - jeśli będzie perfekcyjna to dla mnie czas trwania jest bez różnicy. :P

Zresztą wiadomo, że w kinie czas biegnie inaczej niż w rzeczywistości. Czasem w krótkometrażówkach niemych z Chaplinem więcej się dzieje sensownych rzeczy niż w trzygodzinnych filmach Michaela Baya. :)

Davus

Tylko że czas filmu ma bardzo duże znaczenie w przypadku fabuły.

kamilxxx09

Film powinien być na tyle długi, na ile jest to potrzebne. Sztuczne wydłużanie - żeby np. Godzilla dłużej biegała po Tokyo, czy jakimś innym mieście i rozwalała wszystko jak popadnie - to błąd. Bo długość może się przerodzić w nudę. Proste. :)

Na przykład "Hobbitom" z Twojego awatara nie zaszkodziłoby lekkie skrócenie. :)

Davus

Raczej wydłużenie.

kamilxxx09

Sorki, ale jednak nie chce mi się tego ciągnąć. Ewidentnie nie jesteś kumaty, a ja się szybko irytuję. :P

Więc bez odbioru. :)

Davus

Jak będzie trwała 123 minuty to raczej nie pójdę.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Oh nie!Trwa kilkanaście za krótko!Przecież ten film się nawet nie zacznie!

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

to nie idź, myślisz że kogoś to obchodzi?

kamilxxx09

Wydłużenie? Hobbity to filmy dla lkudzi a nie fanatyków. Filmy sa dla fanow kina. Ma byc bardzo dobry film. Hobbit byl dluzszy a wszyscyu wiemy jak na sile byl rozciagniety a przez to nudny. Na szczescie Godzilla nie bedzie miala z tym problemu. Zapamietasz moje slowa. A poza tym to nie marudz. Nie widziales a marudzisz.

użytkownik usunięty
Davus

Hobbit mógłby trwać dla niego i 5 godzin (oczywiście jedna część) a Jackson mógłby wrzucić do tego tyle idiotycznych wątków (m in. romans elfa z krasnoludem, scena jak płyną na zlocie) i tak ten film bedzie arcydziełem (dla kamila).

Davus

*Tokio (za dużo czytania anglojęzycznych stronek, sorki :))

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Nie wszystkie filmy trwaja 3h - jak Hobbit

Jeśli będzie to czego ja oczekuje od takich filmów.....czyli totalnej rozwałki.....to mógłbym nawet przeżyć te 115 minut, Szybcy i Wściekli 6 leciał 2 godziny bez napisów i jakoś przeżyłem, stwierdziłem nawet że był z....y....poczekamy zobaczymy......może będzie widowisko roku, niewiadomo

remik23

Ale jest nagonka na tą Godzillę, to za krótka,to tamto,to tamto, a przyjdzie dzień premiery i na seansie każdy zaniemówi z wrażenia, różnie to może być.

użytkownik usunięty
remik23

Mnie sie czas nie liczy - ważne abym dostał to czego chce czyli niesamowitego filmu :-P. A 2 godziny to sporo czasu i moze sie sporo wydarzyć w tym czasie.

Jak patrzę na trailery czy na plakaty nie wierzę aby ten film sie nie udal

remik23

Ja mam nadzieję, że rozwałki będzie niewiele. Ważniejszy jest klimat, fabuła, postaci itp. itd. :)
W pierwszej "Godzilli" (znaczy się: tej japońskiej) rozwałka była, nawet dość długa, ale na szczęście twórcy nie zapomnieli o całej reszcie. :)

Davus

racja :)

kamilxxx09

Jakie żarty? 123 minuty to świetny czas. Dwie godziny świetnej zabawy się szykuje. Chcesz prawie trzy godziny i nudy jak na jedynce Hobbita?

straightlines

Ja nie oglądałem Hobbita i nie zamierzam

remik23

Jedynka to nudy a w dwojce poszli w akcje, ze nie ma czasu na oddech. Kiepskie sa wiec nie ogladaj.

użytkownik usunięty
remik23

Jeśli jesteś fanem Tolkiena - Odradzam!

Nie jestem

straightlines

Nie chce w ogólę tego oglądac. Pewnie pójdą na same efekty, a będzie nuda jak w 2012.

kamilxxx09

2012 to kiepski film, a jesli chodzi o pojscie na efekty to ty juz jeden taki film uwielbiasz. a skoro nie chcesz ogladac to po co tu jestes?

użytkownik usunięty
straightlines

Bo każdy ma prawo się wypowiedzieć nt danego filmu - dlatego tu jest.

straightlines

Wiem, że 2012 jest kiepski. A co do twojego pytania możesz sobie sam na to odpowiedzieć.

ocenił(a) film na 8
straightlines

Chyba rozumiesz, że nie ma sensu dyskutować z kamilem o Hobbicie, daj spokój. Ja z kolei bardzo lubię filmowe Hobbity, przynajmniej nie jest to dla dzieci jak książka. Toleruję wiele idiotycznych scen i dziwnych pomysłów, ale oba filmy mam na dvd, bo może nie jest to i arcydzieło kina jak Władca, ale lepszego świata fantasy i filmów fantasy nikt nie stworzył. Przypominam, Gra o Tron to nie film, a Piratów ciężko zaklasyfikować do fantasy ;p

Ryloth

Wiesz, z normalnymi fanami pogadasz. Z nim nie. Bardzo duzo etraz podchodzi pod sci fi. Nawet Hobbit. Ja sie ciesze ze bedzie wiecej tolkiena w ee:)

ocenił(a) film na 9
remik23

Albo dłuższe napisy :D