PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85769
5,9 55 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

- KURNA JA NIE MOGĘ !!! Godzilla wyglądająca jak transformers BUAHAAHAA !!! i działająca jak kondensator SZOOOK !!! O scenariuszu szkoda gadać, na początku filmu elektrownia obraca się "w pył" razem z kominami do odprowadzania pary wodnej z reakcji... I CO?? I nic, żadnego wybuchu, zero promianiowania HAAHA to zatkajcie sobie szybkowar gdzie uchodzi para to zobaczycie co bedzie... Na tej samej zasadzie działa elektrownia atomowa, jak już raz pręty paliwowe "zajdą" w reakcje to trzeba je tak długo chłodzić (właśnie od tego powstaje ciężka woda) aż to wyczerpania w nich izotopu uranu (zwał jak zwał, mogę się mylić) etc. MASAKRA CO ZA BAJKA !! a tu nic, zero promieniowania HAHAHA.

Film typowy dla pokolenia chipsóow, coca coli i playstation, pogrywający sobie na podstawowych ludzkich uczuciach i nic poza tym. Nic nie mający wspólnego z sensownym i logiczm scenariuszem. Do Godzilly z 1998r to ten film nawet sie nie umywa.

Film napewno dobry dla japończyków, którzy z zachwytu bedą się przy nim masturbować BUAHAHAHA.

ocenił(a) film na 7
TobiWUJO

Po pierwsze scenariusz nigdy nie był mocną stroną Godzilli po drugie jak widzę jesteś cholernym trollem skoro wspominasz o Godzilli z 98' idź umyj naczynia zrób coś pożytecznego ale już tu więcej nie pisz.

ifckyu

Cholerny problem to TY masz ze sobą. Gó...o cie obchodzi moja opinia, jest Moja i tylko moja. A od tego właśnie jest ten portal i internet - kolejny dyktator. Oceniłem film w/g własnego uznania I NIE MASZ ŻADNEGO prawa nikogo krytykować ani obrażac !!!!!! A jak nie potrafisz nic sensownego napisać o filmie aby uzasadnić swoją 7 to SPADAJ STĄD i załóż sobie własny post i kółko wzajemnej adoracji a nie wk....j niepotrzebnie ludzi - TROLLU (chociaż przyznam że oceny filmów masz całkiem sensowne)

użytkownik usunięty
TobiWUJO

No to teraz czekamy na twoje uzasadnienie oceny 3/10, bo mówiąc szczerze - rozpisałeś się tylko o jakiejś reakcji w reaktorach/elektrowniach atomowych i nic konkretnego więcej. I to ma być obiektywna ocena całego filmu? Śmieszny jesteś.

Co miałem do powiedzenia to napisałem, a jak nie kumasz to sobie przeczytaj jeszcze kilka razy. Powiem tylko tyle, że nawet nie dotrwałem do końca tego "dzieła". A śmieszne są twoje oceny hobbita i harego szprotera, mówi samo za siebie :))

TobiWUJO

PS. pokolenie chipsóow, coca coli i playstation,

użytkownik usunięty
TobiWUJO

Rozumiem doskonale co napisałeś, lecz to ty nie zrozumiałeś mojej poprzedniej wypowiedzi. Przykro mi że nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Nie potrafisz uzasadnić swojej oceny filmu, tylko wymieniasz jeden błąd i koniec tematu, co? Poza tym, ocenianie filmu którego nie obejrzałeś do końca, jest co najmniej śmieszne. Gratuluję toku rozumowania.

ocenił(a) film na 9
TobiWUJO

głupi jesteś czy udajesz?

ocenił(a) film na 7
TobiWUJO

W którym miejscu @ifckyu Cię obraził? To raczej Ty obrażasz jego.
Co do twojej opinii, umiejętność ziania ogniem / laserem (czy co to było) jest jak najbardziej kanoniczna, brak promieniowania i wybuchu w elektrowni był wytłumaczony w filmie. Zresztą dość prosto samemu można do tego dojąć, brak Ciężkiej Wody skompensowany był pochłanianiem energii wydzielaniem przez pręty / promieniowania przez Muto. W końcu żywił się nią. Uważasz, że Godzilla z 98r. była lepsza? Są gusta i gusta. Ja uważam, że lepsza jest kontynuacja, która stara się nawiązywać do pierwowzoru, co tej Godzilli wychodzi bardzo dobrze. Fabuła filmu jest jak najbardziej sensowna, i nie ma w niej wcale nadmiernego pogrywania na ludzkich uczuciach (ak. biegnący piesek w 2012 (jeśli się nie mylę)). A co do jej złożoności, no cóż, po filmie o potworach raczej nikt nie spodziewa się jakiegoś filmu psychologicznego ;)

bialyikar

Nieważne. Już Mi sie poprostu nie chce komentować i tłumaczyć tego gniota etc. Wyraziłem Swoja opinie, i mam do tego pełne prawo, nie obrażajęc przy tym nikogo. A jak ktoś czuje sie niedowartościowany i ma ze Soba problem to niech sobie założy Swój post i tam wciska swoje "racje" innym. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
TobiWUJO

Można się wypowiadać, ale z kulturą, coś co Tobie jest jak widać obce. A co do tematu to Godzilla '98 jest kiepską próbą skopiowania, prawdziwego króla. Jakbyś też patrzył uważnie na film, to byś wiedział że Muto wchłonęło całe promieniowanie, całą energię, stąd brak skażenia i prawdopodobnie wybuchu.

użytkownik usunięty
TobiWUJO

Poprzednia wersja była słaba i cienka jak naleśnik. Zaś reboot z tego roku bez popitki przewyższa chłam Emmericha.

TobiWUJO

A ja chciałbym się dowiedzieć, co miałeś na myśli pisząc - "pokolenie chipsów, coca coli i playstation" ? :)

dafciu7

Napisałem Ci w innym poście abyś nie trollował !! Co tak skaczesz od postu do postu i wszstko i wszsytkich krytykujesz, a sam sie ukrywasz ze swoimi dzielami. Znajdź sobie dziewczynę ALBO chłopaka - Jak kto woli, idź na piwo albo soczek.

ocenił(a) film na 7
TobiWUJO

Czepiasz się kogoś ocen hobbita i Pottera, ale sam wystawiasz Tronowi; Dziedzictwo ocene 10? Jedyne co w tym filmie było fajne to efekty i muzyka, film jako całość nudny jak flaki z olejem. Jeśli dla ciebie godzilla wygląda jak transformers to gratuluję albo świetnego wzroku, albo sprzętu (oglądałeś w 180p)? Najpierw oglądnij film do końca a potem oceniaj, ponieważ końcówka to najlepsze sceny w tym filmie..

ocenił(a) film na 10
TobiWUJO

Godzilla zawsze działała jak kondensator. Elektrownia była wyłączona istoto pojętna inaczej.

ocenił(a) film na 8
TobiWUJO

Pier..lisz jakby c.uj sz.aty gryzl trolliu . A z tym hasłem o godzilli z 98 to już w ogóle do..bales. Tylko w internecie takich cymbalow można spotkać

iSilu

A tobie tylko można współczuć cymbale i chamie !!!

ocenił(a) film na 8
TobiWUJO

No to zaczynaj. Dziekuje, dobranoc

ocenił(a) film na 8
TobiWUJO

Hmmnn w filmie jak powracają do elektrowni Joe Brody albo Ford Brody pyta się Dr Serizawy dlaczego nie zabili tego MUTO co jest w kokonie.
On odpowiada że kokon MUTO pochłania całe promieniowanie więc bali się zniszczyć kokon ponieważ wtedy promieniowanie mogłoby zabić miliony osób. Co do działania Godzilli jak kondensator to od zawsze tak było w starych wersjach ( tam nawet nie ziała ogniem tylko czymś co wyglądało na laser ). Co do wyglądu to akurat bardzo mi się podobał ponieważ nawiązywał do tego klasycznego. Godzilla z 98 nie ma nic wspólnego z oryginałem ponieważ wygląda jak duży T-REX. Co do samej fabuły dostałem dokładnie to czego oczekiwałem czyli bandy ludzi próbującej coś zrobić w przypadku walki wielkich potworów. Cieszy mnie natomiast że nie było takich scen pół-komediowych jak w wersji z 98 roku gdzie pseudonaukowiec od robaków + niedoszła dziennikarka podróżują po Nowym Jorku w celu odnalezienia gniazda Godzilli. Tutaj pominięto te role i wstawiono zamiast nich samych żołnierzy co wydaje się naturalne w przypadku takiej katastrofy.

ocenił(a) film na 3
TobiWUJO

Nie rozumiem skąd taka dyskusja o rzeczach nieistotnych, tym bardziej że obrażanie się na wzajem niczego nie wnosi do tematu. Film obejrzałem do końca:) i zgadzam się z intencjami TobiWUJO, bo jest on zwyczajnie słaby... beznadziejnie słaby. I zgadzam się z wnioskiem, że nowa Godzilla może zachwycić tylko i wyłącznie "pokolenie chipsóow, coca coli i playstation", bo nikt o zdrowych zmysłach i jako takiej wrażliwości estetycznej, nie może strawić nowej Godzilli, bez poczucia mocno zmarnowanego czasu i zniesmaczenia mega piramidą miałkości i głupoty, którą jesteśmu karmieni od prawie samego początku:(

ocenił(a) film na 8
pavko

Nie jestem pokoleniem chipsów, coca coli a tym bardziej playstation, ja jestem pokoleniem które miało szczęście i wychowało się na starej prawdziwej Godzilli i każdy szanujący ten gatunek filmowy, doceni nową Godzillę, bo wraca do korzeni i jest o wiele lepsza o taniej podróby z '98.

ocenił(a) film na 7
pavko

Nie chodzi o to czy film jest słaby czy nie. Argument TobiWUJO jest chybiony, bo dowodzi, że nie zrozumiał tego co się dzieje na filmie. Lord_Rahl mu to wyjaśnił. Główny bohater też był zdziwiony, że nie ma promieniowania.

ocenił(a) film na 2
TobiWUJO

O ile kojarzę poprzednie 20 filmów o godzilli to
-jakaś katastrofa morska}
-jakaś postać z poprzednich filmów} 20 minut
-jakiś potwór}

Walka Godzilli z potworem} półtorej godziny.

użytkownik usunięty
TobiWUJO

Hehe trafny komentarz :)

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
TobiWUJO

Cranston też się dziwił, że nie ma promieniowania. Oglądałeś film uważnie?