PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85769
5,9 55 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Po takim kinie gatunkowym nie ma sensu szukać dobrego scenariusza. Były irytujące momenty, trochę drewnianego aktorstwa, ale kto poszedł na ten film dla aktorów ;) ? Byłem zaskoczony samą fabułą, która jest raczej hołdem dla japońskiej klasyki. Jest rozpierducha, budynki się sypią, gady szaleją, gdzieś tam w tle uwijają się ludziki. Jest dobrze.

użytkownik usunięty
siLk_2

Reżyser zapowiedział już jakiś czas temu, że to będzie trylogia. W drugiej części pojawi się klasyczny wróg ze stajni TOHO, prawdopodobnie Mothra, chociaż osobiście wolałbym King Gidorah. Reżyser dodał również, że jego trylogia zakończy się stworzeniem przez ludzi drugiego Godzilli – co będzie opłakane w skutkach dla ludzkości. Czyżby Mechagodzilla? To się okaże.

ocenił(a) film na 7

Oby mieli nowy pomysł na Mothrę bo dziś te archiwalne zdjęcia wyglądają zabawnie.

ocenił(a) film na 8
siLk_2

Drugi latajacy potwor?
Ehhh

użytkownik usunięty
luquepl

To tylko przypuszczenia osób pracujących na planie - dużo słyszeli o Mothrze i tylko spekulują że może pojawić się w drugiej części - ale niekoniecznie jest to prawda. Mi się wydaje że drugi latający potwór jest zbędny. Mothra i Rodan za bardzo przypominają MUTO, więc pewnie pojawi się inny wróg. Ja bym chciał King Gidorah.

ocenił(a) film na 8

king bylby ekstra ale nie zdziwie sie jak dadza cos innego typu biollante

ocenił(a) film na 7
luquepl

Biollante byłaby super!!!

ocenił(a) film na 8
Luukasz

Faktycznie postac Biollante byla by fajna ;)