PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85769
5,9 55 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Trudno się sprzeczać, że "Godzilla" to film kultowy, dla wielu z nas kojarzący się z dzieciństwem/młodością, kiedy wręcz "pochłaniało się" kolejne części. Niestety, legendy mają to do siebie, że wszystkie ich remake'i będą porównywane do oryginału. I w 95% przypadków przegrywają. Szczerze wątpię czy Amerykanie z tym swoim patosem i propagandą są zdolni do zrobienia tak dobrego filmu, żeby dorównał oryginałowi. Chociaż z drugiej strony chciałbym, żeby mnie zaskoczyli i im się udało.

coldchaos

E pierwszy remake przecież już sknocili. Niby film dobry, ale całkiem co innego i to nie "Gojirra" remake nawet tylko coś z pomysłu zmieszanego parkiem jurajskim.
Ech obawiam się tego filmu strasznie, ale tez ciekawość mnie zżera od środka. Czy znowu postawią na głupią treść i wieeeele przesyconych efektów specjalnych by zarobić czy pójdą na treść i minimalizm jak w oryginałach. Ech dobrze by było chociaż raz zobaczyć dobry remake, by wspominać czasy dzieciństwa na nowo bez jakości vhs :)

coldchaos

Cóż...

1) Dobry design Godzilli.
2) Inne potwory i walki z godzillą.

To już coś, ja tam czekam :)

Spidey_

Mi osobiście nie podobał się wygląd Godzilli. Zupełnie inny i jakiś taki... dziwny.

coldchaos

Świetny design, jest wielka, ale ma mały łeb i duuuuży kark, wygląda koksiarsko i super, bo nie jest podobna ani do psa, ani do dinozaura, ani do iguany, a nie raz tak wyglądała... tutaj jest idealna godzilla :D

ocenił(a) film na 9
Spidey_

Przypomina trochę dinozaura jednak, ale bardziej jakieś skrzyżowanie tyranozaura z Pudzianem niż klasycznego dinozaura... Faktycznie jest taka bardzo masywny, barczysty i solidny w budowie.

barry4500

Właśnie moim zdaniem wcale, dinozaur, chociażby t-rex, ma duuuży pysk, dość długi i duże oczy i jest w miarę swojej fizjonomii "normalny", zaś Godzilla jest nienaturalna, duże nogi, dłuuugi ogon, potem mamy tors, który jest szczuplejszy, ale barczysty, potem krótkie ręce, następnie... głowa, bo nie ma szyi, to bardziej podobne do krokodyla, gdzie przez ogon wzdłuż pleców i głowy idą te "kolce", potem mordka, malutka, małe oczy, pysk dość krótki i ta budowa pyska która wygląda jakby... się uśmiechał i to jest fajne, lekko przerażające :P dla mnie idealny godzilla, nie przypomina, psa, wilka, ani t-rexa, 10./10 :P

użytkownik usunięty
barry4500

Taki z ciebie fan, a nie wiesz że Godzilla to Tyranozaur? Amerykańce zrobili iguanę, która zmieniła się w Godzillę po ataku nuklearnym, a Japońce wykorzystali właśnie T-Rexa. Polecam, wikipedia.

ar23s Jap- Godzilla jest tak podobna do T- Rexa jak kura do Bruca Willisa

Ty chyba nie wiesz jak Tyranozaur wygląda.
Tyranozaur: http://rayqaza.w.interia.pl/szablon_obrazki/trex850.jpg

Godzillasaurus,który potem zmienił się w Godzille: http://kaiju.boomcoach.com/gallery/godzillasaurus.jpg
W dodatku Godzilla ma różne originy,w zależności o jakiej serii mowa...

użytkownik usunięty
Adorianu

Dla twojej skromnej wiadomości odróżniam Godzillę od Tyranozaura :D
I polecam wikipedię ;)

"Choć w różnych filmach podawano różne wytłumaczenia tego, skąd pochodzi, zawsze jest przedstawiany jako potwór z czasów prehistorycznych, a jego ataki na Japonię i niezwykłe moce, jakie posiada, są efektami użycia broni jądrowej."

A ja polecam obejrzeć filmy,tym prehistorycznym potworem jest właśnie Godzillasaurus który jak widać na załączonym obrazku Tyranozaurem nie jest :)

coldchaos

baczną uwagę nad filmem sprawowali panowie z Toho, więc raczej o remakowe sprapranie bym się nie martwił. Na dodatek wiedzą czego nie robić po klapie z 1998 roku. Jest dobra obsada, ja bym dał szansę temu filmowi. Jestem pewny, że będzie to najlepszy film o Godzilli. Ba! W kościach czuję, iż będzie to naprawdę solidny obraz do którego będzie się wracać przy okazji TVN-owskiego Superkina :D