PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85767
5,9 55 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

To jest z pewnością nie to czego się spodziewałem. Z początku film budował całkiem ciekawą
atmosferę i tajemniczy klimat. Wszystko kończy się w momencie gdy dowiadujemy się, że potwór
który wykluwa się z kokonu to nie Godzilla. Przez większość filmu nie widzimy nic innego poza
dwoma "gargulcami" które bezwzględnie dążą do siebie w celu kopulacji. Dopiero ostatnie 15 minut
pokazuje tytułowe monstrum w pełnej okazałości i w dodatku walczące po stronie ludzkości?! Moim
zdaniem to trochę niszczy postać samej Godzilli którą zawsze wyobrażam sobie jako siejące
zniszczenie bezmyślne stworzenie. Mi nie przypadło to do gustu.

Gofer166

"Moim zdaniem to trochę niszczy postać samej Godzilli którą zawsze wyobrażam sobie jako siejące zniszczenie bezmyślne stworzenie."- Taki wizerunek Godzilli istniał od bardzo dawna. Już w połowie lat 60 wprowadzono koncept Godzilli-obrońcy świata.

ocenił(a) film na 6
szmyrgiel

Oczywiście tak też myślałem że to nie pierwszy raz (biorą pod uwagę ilość filmów jakie dotychczas wyprodukowano) kiedy Godzilla jest stawiana w postaci obrońcy ludzkości. Zwyczajnie ten koncept jakoś tak do mnie nie przemawia, można było to trochę lepiej rozegrać...
No cóż może chociaż sequel w 2018 mnie do siebie przekona.