PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85767
5,9 55 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Na co oni

ocenił(a) film na 5

przepierdzielili te 160 milionów?0_o Na te plastikowe potworki?
Swoją drogą dlaczego one wydają dźwięki jakby były zrobione z żelastwa i coś się w nich wyginało przy każdym kroku?
Fabuła też z dupy wzięta - totalnie bezpłciowy bohater, któremu potworki zniszczyły kiedyś życie ratuje sytuację, ponieważ akurat on posiada superumiejętności potrzebne żeby zrealizować totalnie debilny plan. Serio amerykańcy posiadający bomby zdolne wysadzać bunkry ukryte pod górami nie mają konkretnej broni zdolnej w trymiga rozwalić durne potwory i muszą się silić na jakieś przekombinowane plany? Litości, który to już raz Hollywood serwuje widzom ten idiotyzm? Czy naprawdę wymyślenie czegoś nowego jest takie trudne?

ocenił(a) film na 6
Bodzepor

Jednak film spełnił swoją rolę, czyli zarobił swoje.

ocenił(a) film na 5
mons7

Tym gorzej dla Godzilli.

ocenił(a) film na 6
Bodzepor

Mogę tylko dodać, że Godzilli w "Godzilli" jest w ch** dużo.
A jak już jest to jest albo noc albo osadzona we mgle.
Aktor tez niespodzianka. Jeszcze parę lat temu oglądałem jak był gówniarzem, który przebierał się za bohatera, a teraz jest ojcem i ciężko pracuje w wojsku :)
O ile Godzilla jeszcze wygląda dość ciekawie to tamte potwory to porażka.
Hmm... ciężko stwierdzić na co poszła kasa. Aktorów z pierwszej półki brak, efekty specjalne nie były mega fascynujące. Być może dużo poszło na reklamę filmu :)

ocenił(a) film na 5
lukasz12548

Poza Heisenbergiem i japońcem obsada była dla kompletnie nieznana, a to też nie są jacyś wielcy aktorzy.
Za to koleś z Kickassa ma żonę coś koło 50tki i zrobił jej już dwójkę dzieci, więc rola się zgadza.:P

użytkownik usunięty
Bodzepor

Plastikowe potworki? Takowe to masz w poprzednich filmach od Toho, kiedy facet przebierał się w kostium Godzilli ;)

160mln $, to takie dziwne? Mnóstwo efektów CGI, a film przeznaczony głównie dla walorów trójwymiaru. Doinformuj się następnym razem, zanim coś napiszesz.

Dźwięki wydawane przez MUTO są bardzo oryginalne, miło się słucha, a więc spełniły swój efekt. A więc o co masz ból dupy? Wystarczy zobaczyć ich design, to nie są roboty zrobione z kupy żelastwa. Mają unikalny pancerz, ot co.

ocenił(a) film na 5

Heheheh, to się uśmiałem, efekty 3D w hollywoodzkich produkcjach są obecnie robione przez wyrobników z Chin i Indii, co kosztuje wytwórnię grosze, ale odbija się na jakości, bo od razu widać, że tego nie robił artysta, tylko rzemieślnik zapieprzający po 16 godzin na dobę za miskę ryżu. Ale jak widać takie badziewie po prostu zachwyca muricanów intelektualnych.
A swoją drogą, to rzygam już jak widzę te teksty gimbusiarstwa o ,,bólu dupy" wklejane wszędzie ni w pięć ni w dziewięć. Przynajmniej od bynajmniej pewnie nie odróżniasz?

użytkownik usunięty
Bodzepor

No jasne, nie ma to jak stereotypowe myślenie. Wystarczy napisać o bólu dupy, to nagle jestem posądzany o bycie gimbusem? Jeśli tylko na tym opierasz swoje zwariowane teorie i wrzucasz wszystkich do jednego worka, to ja nie mam pytań. No i rzecz jasna widzę u ciebie prowokacyjne pytania pod koniec komentarza. Zamierzasz leczyć swoje kompleksy, czy co? :) Film oceniłem na 9, ponieważ doszukałem się dużo zalet, no i do tego wszystkiego mam sentyment do Króla Potworów. Przymykam oko na niezbyt wyszukaną obsadę i to jak się sprezentowali na ekranie, film miał dostarczyć rozrywkę w czystej postaci i spełnił moje wymagania w 90%. Ja przynajmniej nie strzelam dziesiątkami (najwyższe noty) na prawo i lewo. Chcesz szukać trolli? Nie trafiłeś ;)

ocenił(a) film na 5

Sraty taty - worek z gimbusami to twój nowy dom i koniec.

użytkownik usunięty
Bodzepor

Nie ma to jak rzeczowo i na temat zakończyć dyskusję o filmie... ;) Bynajmniej to nie jest twoja mocna strona. A już myślałem że rozmawiam z kimś na poziomie, ale niestety, to ty wyskakujesz z określeniami gimnazjalistów. Wiesz co? Właśnie pokazałeś że ten worek nie jest moim domem, tylko twoim. I lepiej nie odpisuj, bo tylko się pogrążasz.

ocenił(a) film na 5

Co ty tam mamlesz? Ciężko zrozumieć, bo worek z gimbusami w którym siedzisz tłumi dźwięki.:P

użytkownik usunięty
Bodzepor

Zabawny z ciebie osobnik. Jak nie umiesz czytać, to masz problem ;)

ocenił(a) film na 5

Większy problem to nudne gimbusy, których nie sposób spławić.

użytkownik usunięty
Bodzepor

Największym problemem są twoje pojękiwania. Cały czas nawiązywałem o filmie, ale to w twojej głowie pojawiły się urojenia typu "gdzie nie spojrzysz widzisz gimbusy". Wiesz co? Jeśli masz zamiar dalej takie głupoty wypisywać to sobie daruj i zrób przysługę całemu światu. Po prostu zamilcz, bo się pogrążasz.

A jak masz zamiar napisać coś o filmie, to śmiało. Mam nadzieję że się ogarniesz. Bo jak na razie zachowujesz się jak dziecko. Przeczytaj mój pierwszy wpis w tym temacie 10 razy, bo nie wiem ile razy mam powtórzyć, że jeśli szukasz trolli, to w tym przypadku nie trafiłeś.

Dotarło to do ciebie? :)

ocenił(a) film na 5

Tak, gimbusie, na skutek serii twoich lamentów dotarło do mnie, że masz problemy emocjonalne typowe dla okresu dojrzewania.:P

użytkownik usunięty
Bodzepor

Dobrze się bawisz? ;)

ocenił(a) film na 5

Średnio na jeża.

użytkownik usunięty
Bodzepor

No nieźle, gimbus założył temat i wyżywa się w internecie bo mu matka obiadu nie dała. I ja się dziwię że nie umiesz dyskutować :D Olaboga, kolejny pseudo dzieciak aby się tylko pokłócić. I nie umie czytać ze zrozumieniem :> Nie współczuję ci nędzny trollu.

ocenił(a) film na 5

Już ci się całkiem wali we łbie, to ja założyłem ten temat,
a nie ty.

użytkownik usunięty
Bodzepor

A ty myślisz że o sobie pisałeś? Dzięki za potwierdzenie że nie umiesz czytać ze zrozumieniem trollu :D

użytkownik usunięty

*pisałem

ocenił(a) film na 5

Dobra, masz tu wózek do odprowadzenia i odwal się wreszcie.

użytkownik usunięty
Bodzepor

Idź spadaj do mamusi, niech ci da w końcu ten obiad, bo widzę że bez jedzenia zachowujesz się jak małpa w klatce. ;)

ocenił(a) film na 5

Dzięki za zaproszenie, ale byłem u twojej matki i powiedziała, że dzisiaj serwuje gruz na obiad, więc spasowałem, my, ludzie, wolimy coś lżejszego (np. kotleta z ziemniaczkami).

użytkownik usunięty
Bodzepor

Fascynujące. Jakimi kolejnymi bzdetami nas uraczysz? ;)