PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85665
5,9 53 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Proponuję założyć jeden ogólny temat, aby umieszczać pod nim najnowsze nowinki z produkcji "Godzilli". Niech dobrze poinformowane osoby przedstawiają tutaj wszelkie informacje o tymże filmie. :)

Adorianu

http://www.google.pl/imgres?start=187&um=1&sa=X&hl=pl&biw=1366&bih=618&tbs=qdr:w &tbm=isch&tbnid=Dwx_SDCfXZgcQM:&imgrefurl=http://kaijubattle.blogspot.com/2013/0 7/godzilla-2014-more-sdcc.html&docid=ZMcako6OSuy7NM&imgurl=http://lh5.ggpht.com/ -XvEYXMcoisc/UefpfGKxvHI/AAAAAAAAQtI/wqQpuApdWcg/s640/.facebook_-110788061.jpg&w =600&h=450&ei=tQz1Uc-ZH8HftAaMzYCoBw&zoom=1&ved=1t:3588,r:91,s:100,i:369&iact=rc &page=10&tbnh=171&tbnw=241&ndsp=23&tx=87&ty=58

pacz jaki przyjemny ryjek ;p nie no serio, dla mnie zajebiście wygląda.

Spidey_

Tu ktoś przerysował Godzillez tego ujawnionego filmiku:
http://www.godzilla-movies.com/gallery/view/img/139
prezentuje się świetnie jak dla mnie,widać odnowionego klasycznego potwora :)

ocenił(a) film na 7
Adorianu

Byłby zajebisty!

użytkownik usunięty
Adorianu

No,stopy powinni zmienić.I nie ma takiego dinka jak Brontozaur.Według mnie ten Godzilla jest za bardzo wyprostowany.Powinien wyglądać bardziej jak gad.

Apatozaur był wcześniej nazywany Brontozaur.

użytkownik usunięty
Adorianu

Wiem jestem koksem w dziedzinie paleontologii i wkurza mnie gdy nazywają Apcia Brontozaurem.

http://www.google.pl/imgres?um=1&sa=X&hl=pl&biw=1366&bih=618&tbs=qdr:w&tbm=isch& tbnid=tsOEhN_gSF6k-M:&imgrefurl=http://www.hdmagazine.it/godzilla-2014-i-concept -art-del-mostro/&docid=Rq4MIu0RQzblqM&itg=1&imgurl=http://www.hdmagazine.it/wp-c ontent/uploads/godzilla-2014-concept-sculpture-11.jpg&w=875&h=960&ei=Owz1Uc-wJsW QtAbdu4HACA&zoom=1&ved=1t:3588,r:40,s:0,i:258&iact=rc&page=3&tbnh=175&tbnw=177&s tart=35&ndsp=16&tx=40&ty=94 bez przesady, jest zgarbiony idealnie, jakby za bardzo to zrobili to by wyglądał na zbyt niskiego.

Adorianu

http://www.hdmagazine.it/wp-content/uploads/godzilla-2014-concept-sculpture-13.j pg

jak się tak patrzy to rzeczywiście, godzilla wygląda idealnie, kompletnie, tylko te nogi, tak jakby nie mieli pomysłu i je zostawili, jeśli chodzi o nogi, dokładnie od łydki do stopy, to dałbym, podobne do godzilli z 1989, to by nadało jej dynamiki i nie byłoby podobne zbytnio do dinozaura.

użytkownik usunięty
Spidey_

Osobiście zrobiłbym inaczej Gojiego.Dla mnie powinno to być połączenie teropoda,Godzilli z G vs. MechaG 3 i Godzilli Haisei.Ale w większości zrobione więc trudno.Oby tylko zmienili nogi i łapy!

Łapy są ok i cały godzilla jest ok, taki potężny, przez kozacki z tym brakiem karku i łączeniem z grzbietem, a przez małą mordkę i te oczka wygląda little creepy i to jest super.

Ja się trochę boję o dynamikę walki Godzilli bo choć bardzo klimatycznie to tak się wlokła między tymi budynkami w filmiku z sdcc, ale z drugiej strony, potem nagle się wyłoniła by zajrzeć do środka i w mgnieniu oka mignęła przez całe okno w drugą stronę, więc chyba będzie dobrze z jej zwinnością ;p

użytkownik usunięty
Spidey_

Na zdjęciu figury z googli te łapy są dziwne ale na drugim rzeczywiście spoko.Z dynamiką raczej będzie OK;osobiście nie chce powtórki z Ostatniej Wojny.Ale ogon wydaje się jakiś przyduży na drugim.

Właśnie ten ogon też dla mnie super, bo znowu nie robią z niego dinozaura, że wszystko jest... takie odpowiednie do rozmiaru, takie... jak to określić? xD

Tutaj widać iż to zmutowany gad, mała głowa połączona z karkiem i to dużym, małe rączki i bycze nogi i ogon. Przejrzałem wiele concept artów, także od fanów i to chyba najbardziej godzillowata godzilla, która nie przypomina iguany czy dinozaura xD

użytkownik usunięty
Spidey_

Oczywiście musi być godzillowata,bo się obrażę,ale powinno też być realistycznie.

Dla mnie jest godzillowata i jednocześnie nie ma "psiej mordki" jak w oryginałach, przez co wygląda groźnie, dla mnie idealnie wyważyli by wyglądała jak godzilla, mutant, potwór i coś strasznego xD

czekam na jakiś wyciek z sdcc, ale nadal cisza, szkoda, bo chciałbym wiedzieć, jak ona wygląda w większym kadrze, jak się rusza, jak wygląda jej dynamika.

użytkownik usunięty
Spidey_

No,to by było fajne.Ciekawią mnie też inne potwory z filmu,ale nie chce sobie psuć zabawy.

Właśnie też mnie to ciekawi i nie wiem czy potwory z kanonu są w stanie być przedstawione realnie :|

Jestem też ciekaw tego czy uda im się (a to najważniejsze) wyważyć film o godzilli w połączeniu z ludzkimi bohaterami... jestem tego ciekaw, to będzie trudne, ale sukces będzie tym lepiej smakował ;p

To mi przypomina genezę planety małp, tak samo się bałem, a było genialnie... więc i tutaj dając takie "znaki" charakteru godzilli, można ją bardziej nakreślić i byłoby super.

ocenił(a) film na 9
Spidey_

Jak by nie było na pewno nie będzie tak jak poprzednio;)

użytkownik usunięty
Spidey_

Oby nie było "Godzilla niszczyć,Godzilla miażdżyć".Chciałbym żeby Goji miał jakieś powody do siania terroru,a nie żeby niszczył bezmyślnie wszystko po drodze.

Jakie powody może mieć zwierze? czysty instynkt będzie działać.

Adorianu

Z tego co mówił reżyser, godzilla w filmie ma być przedstawiona, a przynajmniej tego chce reżyser, by był "niepohamowaną siłą natury" i to brzmi kozacko, a to przecież nie odmawia tego by myślał, równie dobrze może mieć charakter niektórych zwierzą "nieco narozrabiać", może być taki, a raz rozwalę budynek, a raz obronię ludzi, to by dodało charakteru i lekkiego strachu, że godzilla mówić oczywiście nie potrafi, ale trolluje, jest nieobliczalna.

ps: skopiowałem odp byś i ty przeczytał co ja sądzę ;p

Spidey_

No tak jak piszesz powinno być.

Z tego co mówił reżyser, godzilla w filmie ma być przedstawiona, a przynajmniej tego chce reżyser, by był "niepohamowaną siłą natury" i to brzmi kozacko, a to przecież nie odmawia tego by myślał, równie dobrze może mieć charakter niektórych zwierzą "nieco narozrabiać", może być taki, a raz rozwalę budynek, a raz obronię ludzi, to by dodało charakteru i lekkiego strachu, że godzilla mówić oczywiście nie potrafi, ale trolluje, jest nieobliczalna.

użytkownik usunięty

Godzilla jest inteligentny i instynktownie raczej nie będzie rozwalał wszystkiego po drodze.

Spidey_

No też mam nadzieje że nie tylko do potwora/ów sie przywiążemy i aktorzy jakoś zabłyszczą,wszystko powinno być wyważone.

Spidey_

Co do ''psiej'' mordki to jak wspomniałem,statuetka(podkreślam statuetka) wygląda jak niedzwiedz,i jak zauważyłem nie tylko ja mam takie skojarzenie.

Adorianu

Ale moim zdaniem nie wygląda dzięki temu nie poważnie jak w oryginałach (szacunek, ale jednak... xD ), a dodaje jej to dzikości i przerażenia.

Spidey_

Statuetka mnie nie przekonuje,ale to tylko statuetka.Zajrzyj tu(jak znasz ang):
http://www.godzilla-movies.com/news/1017
Piszą że film nie będzie sie tylko i wyłącznie skupiał na efektach specjalnych.
''When asked about the level CGI and special effects to be used in Godzilla, Gareth Edwards reassures audiences that the main focus of the film was not on the special effects, but more so the depth of the characters involved''
Przeczytaj w tym linku więcej.

Adorianu

Akurat nie znam xD

ale może chodzi o to iż ktoś będzie chodził na bluescreenie i odtwarzał ruchy Godzilli, by potem nałożono efekty na nie.

Spidey_

W skrócie,nie chcą by efekty specjalne przyćmiły fabułe i postacie,także myśle że nia ma się co martwić że bedzie to tylko efekciarska naparzanka i nic więcej.Zerknij od razu tam niżej na rysunek Godzilli,ktoś przerysował stwora z tego pokazu,jak dla mnie świetnie sie prezentuje głowa.

Adorianu

A dla mnie zbyt prosto i pospolicie, ten z przecieku filmowego wygląda lepiej i inaczej, więc nie wiem komu wierzyć.

Oczywiście chodzi mi o drugi rysunek, ten samej twarzy super, chociaż mniejsza głowa by była lepsza.

Ogólnie mi chodzi o małą głowę z karkiem, potem dopiero "dupa" xD wielka i giry wielkie i wyglądała by idealnie imo ;p

Spidey_

Chodziło mi tylko o rysunek głowy :) i jest w sam raz,mniejsza by wyglądała śmiesznie bo nie anatomicznie,jest w sam raz w porównaniu z potężną szyją.Mnie ciekawi,skoro to nie jest jeszcze ostateczny wygląd Godzilli to czy zamierzają wprowadzić tylko poprawki do tego z filmowego przecieku czy może mogą jeszcze wprowadzić kompletnie inny wygląd.

Adorianu

O... właśnie o to słowo mi chodziło, godzilla aby uniknąć efektu dinozaura czy psa to powinna być nie anatomiczna, mała głowa, złączona z karkiem, do tego spory tors i wielkie giry i długi ogon, to czyni od razu z niej mutanta, a nie dinozaura.

Nie, zdecydowanie nie zmienią wyglądu, to gadka w stylu "avatara", gdzie widzieliśmy jak wyglądają navi, ale mówili iż to nie ostateczni ich wygląd, a mówiąc "nieostateczny wygląd" mieli na myśli iż nie nałożyli jeszcze wszystkich warstw które urealnią postać.

Wyglądu na pewno nie zmienią bo i wiele scen może być przystosowanych do konkretnego wyglądu godzilli, to by było nie poważne gdyby teraz zmieniali koncept, chodzi moim zdaniem wyłącznie o dokończenie warstw cyfrowej godzilli i tyle.

Spidey_

Widzę że masz Shazama w avatarze :D,mogliby film zrobić,fajnie byłoby obejrzeć naparzankę między Shazamem a Black Adamem(który ma teraz według mnie w komiksach 52 zajebisty wygląd,ten kaptur)
so epic:http://3.bp.blogspot.com/-pRSHDrecKrY/UABSKtPj5JI/AAAAAAAABEQ/SvZASHmcTdQ/s 320/Black+Adam+JL13.jpg

Adorianu

Szczerze mówiąc to ten z płachtą wyglądał lepiej, bez sensu są te wzorki na kostiumie i butach, tak jak mam w avku było lepiej ;(

Spidey_

Jak kto woli :),a jak myślisz są jakieś szanse na film?
Link nie działał coś,taki Black Adam mi się podoba: http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20130623190209/marvel_dc/images/2/2b/New_5 2_black_adam_debut.jpg

Adorianu

Ja myślę, że Warner i dc działają zbyt chaotycznie... patrz, pamiętam jak przed premierą green lantern, pytali się szefów czemu nie zrobią wspólnego uni, to powiedzieli iż ich postacie są tak ciekawe i różnorodne, że mają aż nadto do zrobienia w filmach solowych... i co? i tak zrobili to co marvel.

Był bb, potem superman returns... potem tdk, potem green lantern, potem tdkr, a teraz man of steel i później batman/superman... robią to zdecydowanie za szybko i poślizgną się moim zdaniem.

A szkoda, bo historię o shazam bym chętnie obejrzał bo ma potencjał i jest świetna ;p

Spidey_

Noo ma potencjał,oj ma.

Adorianu

W ogóle to dc nie potrafi wypromować swoich postaci jak marvel, np. skoro taki problem mają z wonder woman, to niech ją wywalą i pomyślą jak ją przedstawić, a do justice league dać black canary, postać bardzo przyjemna, ma charakter, imidż i fajne moce, ale... oni niestety mają taki "fetysz", że promują: superman, batman, wonder woman i green lantern i nie potrafią nic ponad to zrobić, a przecież mają postacie...

użytkownik usunięty
Spidey_

Albo będzie mieć głos.Fajnie by było,gdyby miał głos podobny do tego z pierwszych filmów(czyli rękawica w żywicy pocierana o struny).

Przecież miał w tym filmiku co wyciekł, na końcu jak przechodzi w drugą stronę to słychać nieco ryk.

użytkownik usunięty
Spidey_

Karta dźwiękowa mi się rąbnęła w kompie więc nie słyszałem.

Ahaaa xD więc w scenie gdy przechodzi na lewą stronę i potem wyłania się z lewej patrzy w okno i szybko miga z powrotem w drugą, to tak... na odczepnego wyje ;p moim zdaniem jest ok xD

Spidey_

Stopy mogłyby być podobne do tych jakie miał klasyczny Godzilla,lub choćby takie http://www.godzilla-movies.com/media/godzilla2014_godzilladesign_concept.jpg

Adorianu

to oficjalny concept art czy jakiś fan zrobił rysunek na podstawie wyglądu godzilli z tego filmu? xD

wygląda świetnie, no może mordką mógł zmniejszyć, ale ta do świetnie, ostre pazury i wogóle xD

Spidey_

To dawny concept art,jak widać autor prawie dobrze trafił.

ocenił(a) film na 7
pawello1200

Choć do premiery pozostał szmat czasu i nawet teaser nie ujrzał jeszcze światła dziennego, to pan Gareth Edwards już zaczyna mieć pomysły na sequel. Jak donosi portal ScreenRant, Gareth Edwards chce zrealizować kolejny film o Godzilli w stylu "Zniszczyć wszystkie potwory" ("Destroy All Monsters") z 1968 roku. Dlaczego ten ten film jest tak szczególny? Otóż w "Zniszczyć wszystkie potwory" doszło do epickiego starcia z wielu potworów. Oj tak, Ishiro Honda i całe Toho poszli na całego. Do walki rzucili następujące potwory: Godzillę, Rodana, Anguirusa, Gorosaurusa, Minillę, King Ghidorah, Mandę, Mothrę, Kumongę, Baragona i Varana. Tak więc Gareth chce nam zasugerować, że w sequelu będziemy mieć do czynienia z ogromna liczba potworów, pod warunkiem, że jego film, który wychodzi w przyszłym roku okaże się hitem. Czy kino kaiju wróci do świetności? Ciężko powiedzieć, bo jak na razie taki "Pacific Rim" radzi sobie (przynajmniej z tego co mi wiadomo) to średnio. Byłbym wdzięczny, jeśli ktoś udzieliłby mi jakiś informacji na temat tego jak "Pacific Rim" radzi sobie w światowym box offisie.

* Źródło: [ http://screenrant.com/new-godzilla-movie-2014-monster-design-gareth-edwards/ ]
* Recenzja filmu "Zniszczyć wszystkie potwory" autorstwa Jamesa Rolfe'a, znanego recenzenta wkurzających starych gier w serii krótkometrażowych filmów "The Angry Video Game Nerd" [ http://www.youtube.com/watch?v=Rco3xvM8B-M ]

ocenił(a) film na 10
ash_williams85

Jak by dać jeszcze najlepsze potwory serii heisei to sequel był by epicki :P. Mam nadzieję że ten film dobrze się sprzeda bo Godzilla ma wielu fanów a taki Pacific Rim to zupełnie nowa seria

ocenił(a) film na 8
ash_williams85

"Ciężko powiedzieć, bo jak na razie taki "Pacific Rim" radzi sobie (przynajmniej z tego co mi wiadomo) to średnio. Byłbym wdzięczny, jeśli ktoś udzieliłby mi jakiś informacji na temat tego jak "Pacific Rim" radzi sobie w światowym box offisie. "
Na rynku amerykańskim słabo, nawet bardzo. Natomiast za granicą radzi sobie wręcz bardzo dobrze, no i gadżety z filmu (figurki etc.) lecą jak świeże bułeczki. ;) Wytwórnia pozwoliła reżyserowi Pacific Rim Del Toro podjąć pracę nad sequelem (podobno zobaczymy w nim hybrydę Jeagera z Kaiju oraz Gipsy Danger 2.0).

ocenił(a) film na 7
pawello1200

Dzięki.