PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85769
5,9 55 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Znacie jakieś podobnie kręcone monster movies? Tak widziałem Project Monster. Z góry dzięki.

Host: potwór- nie jest to tzw kajiu (potwór ma jakieś 5-10 metrów), posiada trochę humoru, ale polecam fanom gatunku.

użytkownik usunięty
szmyrgiel

A coś jeszcze? I to bardziej chodzi mi właśnie o potwory stumetrowe lub wyższe nawet.

ocenił(a) film na 6

Kilkadziesiąt filmów o Godzilli;)

użytkownik usunięty
Berith7777

No tych japońskich wolę unikać. Kilka widziałem i nie chce znowu wymiotować.

ocenił(a) film na 6

Żałuję,że odpisałem.
Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
Berith7777

Pozdrawiam również.

ocenił(a) film na 9

"Monsters" tego samego reżysera. Klimatyczny, acz lekko monotonny. No i oczywiście "Pacific Rim" :)

użytkownik usunięty
krzysztofoczkowicz

Strefa X? Dobra jest?

ocenił(a) film na 9

Tylko dla prawdziwych fanów. Tam naprawdę niewiele się dzieje... Ale efekty, pomysł i klimat na najwyższym poziomie. Na dodatek stwory mają z 50 albo i więcej metrów :)

ocenił(a) film na 9

Polecam również "Władcy ognia". Tam są z kolei smoki, ale jeden z nich też jest dość spory. Efekty genialne, tylko beznadziejny scenariusz. Christian Bale gra tam główną rolę.

użytkownik usunięty
krzysztofoczkowicz

Ja uwielbiam taki minimalizm, więc to coś dla mnie. Dziękj.

ocenił(a) film na 9

Jeszcze sobie coś przypomniałem :) W Mgle Darabonta z 2007 roku na końcu filmu jest zarąbisty stwór. Takiego pewnie jeszcze nie widziałeś. Szkoda tylko, że jest na ekranie przez parę sekund :( Mimo to, warto!

użytkownik usunięty
krzysztofoczkowicz

Mgłe widziałem. Dobry był też ten stwór plujący przeżerającą nicią.

ocenił(a) film na 9

Tak na chama, to jeszcze w Avengers są fajne stwory :) A widziałeś tę nową Godzillę?

użytkownik usunięty
krzysztofoczkowicz

Tzn przyznam się bez bicia, że cholernie na nią czekałem i pobrałem wersję kręconą kamerką HD i trochę tam zobaczyłem, ale już usunąłem, żeby całkiem sobie popsuć kolejnego seansu.

ocenił(a) film na 9

Dobrze zrobiłeś :)