PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85767
5,9 55 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Nie dość że odgrzewany kotlet to taki sam bez sensu jaki był oryginał skośnookich. Kto wymyśiłl Godzillę to musiał nie małe mieć problemy emocjonalne, że takie gówno serwuje się widzom.

użytkownik usunięty
buttle

A najbardziej żałosne jest to, że te filmy o Godżilli mają swoich fanów. Ja nie wierzę w to, że człowiek będący w pełni władz umysłowych jest w stanie obejrzeć film o Godżilli .

buttle

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
MUR PRZECIW TROLLOMIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
MUR PRZECIW TROLLOMIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
MUR PRZECIW TROLLOM

ocenił(a) film na 10
buttle

Nie wiem czemu taka słaba nota... Wiadomo,że fabuła i aktorzy nie mają pola do popisu, lecz w swoim gatunku film jest świetny. Najbardziej realistyczny film o Godzilli... Wiadomo,że są luki w wielu sprawach...

ocenił(a) film na 1
Peszulino

"Najbardziej realistyczny film o Godzilli..." - gratuluje.... debilizmu!

ocenił(a) film na 10
buttle

Debilizmem to sam się popisałeś podaj lepszy przykład... Bo chyba nie zrozumiałeś czegoś, ale to nie mój problem.

ocenił(a) film na 1
Peszulino

A czegoś można nie zrozumieć w tym debilnym filmie? Akurat kino jest przesączone debilnymi filmami cofając się tylko 2 lata wstecz, może 2-3 filmy bym polecił, ale musiał bym przypomnieć jakie to tytuły były - więc to świadczy też że nic nie warte filmy, bo warte obejrzenia tytuły to jak doskonale pamiętam, być może przegapiłem jakieś. Kino stało się drugą telewizją, tak samo ogłupiająca rozrywką.

ocenił(a) film na 7
buttle

Proszę Pana ładnie to tak obrażać ludzi ? Wiele osób uwielbia tego sympatycznego potworka . Nie widzę tutaj powodów do wyzywania od debili kogokolwiek z tego jakże błahego powodu. Moim skromnym zdaniem zachowanie wybitnie nie na miejscu.Świadczy to jednoznacznie o chamstwie i dramatycznie niskim poziomie intelektualnym.Pańskie wypowiedzi również dają jasną odpowiedz na pytanie z jaką tragiczną postacią mamy do czynienia.Bardziej tragiczną niż sama GODZILLA :)
pozdrawiam najserdeczniej

ocenił(a) film na 1
koalapaul

"Wiele osób uwielbia tego sympatycznego potworka" - to debile. Czy można to ująć jakoś bardziej zwięzłe i logicznie? Wielbiciele harry potera to też debile - i nie ma miejsca tu na gadki że debilom to tylko się podoba. Fantastyka jest chora i zatruwa umysły takim jak ty, co własną piersią będą chronić godzilli, która nie istnieje.

ocenił(a) film na 7
buttle

"Fantastyka jest chora" hahahahaha ! To mi już wystarczy ,myśle ze nie bedziemy tego ciągnąć dalej .Własnie Tolkien czy chociażby Bułhakow przewracają się w grobach.

ocenił(a) film na 1
koalapaul

Nie rozumiesz fenomenu fantastyki. Więc nie warto rozwijać tematu.

użytkownik usunięty
buttle

Fantastyka nie jest chora i nie zatruwa niczyich umysłów. To jest rozrywka w czystej postaci - rozwija wyobraźnię. A ty jeszcze nazywasz odbiorców tego gatunku debilami. Trochę kultury nie zaszkodzi, więc daruj sobie. Nie dość że słaby z ciebie troll, to jeszcze serwujesz nam absurdalny kąt widzenia - a zamiast argumentów, strzelasz jadem. Typowe szczekanie w internecie, ręce opadają... Jak tak ci się nudzi, zrób coś pożytecznego w domu i nie udzielaj się tu więcej.

ocenił(a) film na 1

Czytanie książek tez rozwija wyobraźnię? Ehhhh ale wam głupoty wpajają. Tak jak fantastyka tak wszystkie opowiastki książkowe, nawet kryminały i inne badziewia są o kant dupy rozbić. Jak nie wierzysz w to że naprawdę jest to ważne co się ogląda i co się czyta, no cóż przeczytaj wartościową książkę to się okaże że będziesz miał coś do powiedzenia. I fantastyka to czyste pranie mózgów.

użytkownik usunięty
buttle

Książki o różnych gatunkach są o kant dupy rozbić? Doprawdy? Czym jest właściwie wartościowa książka? Ja hurtowo pożyczam z biblioteki co miesiąc po 5 książek, czasami więcej i czerpię przyjemność z ich czytania. I to jest ich wartość - wystarczy mieć chęci i chwila wolnego czasu. Najbardziej uwielbiam thrillery i kryminały, na taki przykład Kolekcjoner Kości i żeby nie być gołosłownym, powstała jego ekranizacja. Uwielbiam je w książkach i filmach. Wracając jednak do fantastyki...

...jest ona rozrywką i każdy się ze mną zgodzi. Dzięki niej powstało mnóstwo cholernie dobrych filmów, np kultowa seria o Obcym. Co jeszcze? Godzilla, Predator, Cloverfield, King Kong, Harry Potter i wiele innych które mógłbym wymieniać w nieskończoność. Pranie mózgów? Hmm, znasz to ze swojego doświadczenia? :D Chyba nie zrozumiałeś na czym to wszystko polega. Wszystko jest dla ludzi, trzeba tylko to wszystko jak najlepiej wykorzystać. Jak nie potrafisz, to masz problem.

I przestań obrażać użytkowników tego portalu. Na zakończenie chciałbym się zapytać w jakich filmach i książkach ty gustujesz? Bo idąc twoim tokiem rozumowania, sugeruję że wolisz książki historyczne i filmy z tym związane. Jeśli zgadłem, to bardzo dobrze że z tego korzystasz. Ale to nie znaczy że cała reszta jest "dla debili" bo tak próbujesz wszystkim w tym temacie wmówić.

ocenił(a) film na 1

Dobre pytanie - co to książka wartościowa? No cóż książki tak jak i internet powstał to przekazywania informacji, przemyśleń, dzieł i innych wartościowych rzeczy przydatne człowiekowi. Czy czytanie opowiastek i fantastyki jest przydatne? Tak jak internet miał być przekazywaniem informacji stał się zabawką. Ja nie chodzę do bibliotek bo tam nic nie ma, a w księgarniach typu empik pułki uginają się od bredni.

Jak widać nie każdy.... I nie wszystko jest dla ludzi... Ale nie będę tego tłumaczył bo i tak nie zrozumiesz. Aż scyzoryk się otwiera jak mamy społeczeństwo ogłupione.

Ja we wszystkich filmach gustuje, oglądam je na potęgę, ale do polecenia mam tylko najwyżej te w profilu (i nie do końca), po za tym kino dziś to dno z molem - ale pewnie zapytasz po co to oglądam? Bo kino to dobre pole na obserwowanie co tucze się ludziom do głów, lepsze niż telewizja, z resztą nie mam telewizji. Lubie opracowania naukowe, publicystyka, historia najnowsza, reportaże, polityka no i oczywiście stare dzieła - książki które coś mi dadzą, wiedzę w jakim świecie żyję.

użytkownik usunięty
buttle

Problem współczesnego świata to brak chęci w kwestii czytania książek. Chwała Bogu że w mojej rodzinie każdy z osobna jest wiernym czytelnikiem :) W bibliotece nic nie ma, czy nie ma nic dla ciebie? Tyle gatunków, a dla ciebie to są brednie. Idąc twoim tokiem rozumowania, należy również omijać historię Polski i całego świata. Ty w ogóle byłeś kiedyś w bibliotece? Patrzysz, ale nie widzisz. Każdy lubi co innego - fantastykę, thrillery, romanse, fakty historyczne, książki religijne... i tak dalej, i tym podobne.

Dalej twierdzisz że półki w bibliotece uginają się od bredni? W jakim ty świecie żyjesz? Mam wrażenie że jeśli jest ktoś tutaj ogłupiony, to tylko ty... i nie zamierzam cię w tej chwili obrażać.

Faktem jest że dzisiejsza młodzież woli oglądać i czytać historie o wymyślonych superbohaterach - ale nie miejmy im tego za złe. Tak spędzają wolny czas. A dobry człowiek to taki, który umie go spożytkować na wiele innych sposobów. Skąd ty niby możesz wiedzieć co każdy nastolatek lubi oglądać najczęściej, jak spędza resztę wolnego czasu, jakie ma hobby, zainteresowania...? Panie, niestety wrzucasz wszystkich do jednego worka, a tak się po prostu nie robi.

Wiedza w jakim świecie się żyje, dają wiadomości w TV, programy publicystyczne, dokumentalne i historyczne. No i oczywiście nie zapominajmy o zbiorze książek w bibliotece. A kto po nie sięga, to już nie mój problem. Wszystko zależy od ogarniętości ludzi.

ocenił(a) film na 1

Problem współczesnego świata to wojna psychologiczna i indoktrynacja w szkołach zabijająca chęć nauki, poznawania i kreowania. Czytanie książek nie robi mądrym, trzeba wiedzieć co czytać. Przeczytanie 1000 opowiastek typu fantasy, kryminałów, komedii i innych badziewi to po prostu strata czasu i pranie sobie mózgu głupotami. Historia jest ważna i to bardzo, ale nieświadomy czytelnik na potknie się na książkę grosa przeczyta i uwierzy w te jego brednie. Po za tym w bibliotekach nie znajdziesz książek o najnowszej Historii, to ksiąski niszowe a niekiedy zabronione np. Lisiaka. Albo książka o KL Warschau Marii Trzcińskie która w sumie nie tak dawno zginęła w niewyjaśnionych okolicznościach. Wiedza o najnowszej historii jest zabraniana bo nam Polakom pisze się nowo historię poprawnie polityczną.

Z dzisiejszą młodzieżą można dziś wszystko zrobić, dobrym przykładem był eksperyment wyciągnięcia młodych na ulice. Czyli straszenie projektem ACTA - wyszli? - wyszli. Kolejne uchwała o "Bratniej pomocy" - jaki był wrzask ile krzyku w internecie, rząd wycofał się tylko po to aby to samo wprowadzić kilka miesięcy później, i co się stało - już nikt nie krzyczał - uchwała wprowadzona.

Telewizja daje wiedzę? Telewizja to czysta propaganda naszpikowana psychologami i socjologami i oczywiście funkcjonariuszami poprzebieranymi za dziennikarzy. Mądrzy ludzie już dawno to wyrzucili do kosza. Nie rozumiem jak nie można się kapną że media w Polsce to kupa gówna?

użytkownik usunięty
buttle

Bardziej mi chodziło tylko i wyłącznie o ogólnych wiadomościach z Polski i świata, codziennie o 19:30 na TVP1. O reszcie się nie wypowiem, bo nie oglądam :D

Wracając jednak do książek, zgadzam się że trzeba wiedzieć co należy czytać. Tylko sęk w tym że podzielamy je na dające wiedzę i te, która dostarczają rozrywki. Czy te drugie są głupie czy nie, nie mnie to oceniać. To już zależy od gustu, ja osobiście czytam wszystkiego po trochu. Zrobiły mi przez to pranie mózgu i ogłupiły? Nie. One są dobre, kiedy ma się czas i chce się oderwać od szarej rzeczywistości.

Czytanie to strata czasu? Nie zgadzam się z tym. Jako wielbiciel wszelkiej literatury jestem przeciwny takim oszczerstwom. Ktoś nam tego zabrania? Nie! Czytanie to rozrywka, która sprawia przyjemność.

A tak przy okazji, polecam miesięcznik Świat Wiedzy, osobiście kupiłem ponad 40 numerów w przystępnej cenie (od 6 do 7 zł). Warto wydać, aby być na bieżąco ze wszystkim co się dzieje na całym świecie. Szczerze ci polecam. Dzisiaj akurat pojawiło się nowy numer specjalnego wydania "Świat Wiedzy Historia", może cię zainteresuje ;)

ocenił(a) film na 1

Nie ma znaczenia co oglądasz w tv - jest to propaganda, a Przede wszystkim w wszelkiego rodzaju programów informacyjnych. Bo jak byś nie wiedział TV nie jest publiczna tylko rządowa.

Należało by zdefiniować co to jest rozrywka a co to jest ogłupienie. Rozrywka może być intelektualna, towarzyska itp. Czytanie bredni nie jest rozrywką gdyż przyjmujesz tam treści do głowy, czytasz coś czego nie ma. A ja jestem przekonany że jakie treści sobie ładujesz do głowy to jest ważne, tak jak jesteś tym co jesz. Dlatego to jest marnowanie czasu, nie lepiej zagrać w karty z kumplami, piłkę czy iść na piwo?

Niestety ja się nie nabiorę na tą akcję "Czytaj dzieciom książki", "Czytaj książki" itp. nielogiczne i bezsensowne akcje. Bo jak już mówiłem czytanie samo w sobie niczego nie uczy po za może poznawanie słów. Wiesz w hipermarketach na dziale książkowym są książeczki dla dzieci, takie 5 stron i 4-6 słów na stronie, ludzie to kupują - tylko sek w tym że to nie książeczki dla dzieci tylko debili.
"Pij mleko będziesz wielki" - też się nabrałeś? Mleko jest szkodliwe ;)

A ja nie polecam nikomu "Świat Wiedzy". To jest pseudonaukowy miesięcznik typu Focus. To są informacje fastfood'y - w sumie coś jak tabloid Fakt. A jak tak nie jest to nie dawno były dwa ludobójstwa na świecie, pisali gdzie? O globalnym ocipieniu też piszą że to prawda?

użytkownik usunięty
buttle

Te twoje "brednie" mają czasami swój wydźwięk w postaci ekranizacji filmowych. Gdyby nie książki, wiele dobrych filmów nigdy by nie powstało. I nie nazywaj ludzi debilami, a tym bardziej dzieci. Sam nim byłeś i też czytałeś bajki, więc nie bądź już takim hipokrytą... jak się było małym, to każdy z nas wierzył we wszystko co leciało w telewizji. I nie zaprzeczaj, bo taka jest prawda.

A ty w ogóle przeczytałeś chociaż jeden numer Świata Wiedzy? Wątpię...

użytkownik usunięty
buttle

I jeszcze tak przy okazji zerknąłem na "KL Warschau" Marii Trzcińskiej. Z tego co wyczytałem, w niektórych sklepach internetowych widnieje informacja że nakład został wyczerpany, ale na Allegro można kupić od 35, do 50zł :)

ocenił(a) film na 1

I tylko tyle?

"I nie nazywaj ludzi debilami, a tym bardziej dzieci." - napisał byś o co Ci chodzi.

Ciekawe gdzie i co ja zaprzeczam?

Na Allegro jest, coś ty!? Widzisz jak się zmusi człowieka do poszukania wartościowych książek to jest znajduje, ehh. A Ty byś tylko brednie czytał.

Nie rozumiesz co do telewizji, ona nie oszukuje dzieci tylko ciebie i każdego innego kto informacje czerpie z niej. Np. Co wydarzyło się na Ukrainie? Nigdy w tv nie usłyszysz co się tam stało, teraz masz propagandę wojenną jaka ta Rosja zła, ale już nikt nie pamięta roku 2012 - w tym roku mieliśmy się jednoczyć z Rosją, był marsz Rosjan przez warszawę? - Był, skąd ten obrót o 180 stopni?

Nie czytam takich głupot jak Świat Wiedzy- ty nie masz pojęcia czym są media w Polsce. Co tysiące programów, setki gazet, tyle stacji radiowych. Ehh... w sumie na co ja liczę...

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
buttle

1. Naprawdę nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? Nie napisałem że coś zaprzeczasz, tylko żebyś tego nie robił. W jakiej kwestii? Poprzednio wyjaśniłem co dokładnie miałem na myśli, nie mam zamiaru się powtarzać! Boże kochany...

2. Ta książka z Allegro nie została wycofana, ani nie "zginęła w niewyjaśnionych okolicznościach" jak to pięknie wcześniej ująłeś ;) Jest trudno dostępna, ale teraz wiesz gdzie ją możesz nabyć. Nie musisz mi dziękować ;)

3. Ty wszędzie widzisz brednie, chyba jesteś chory. Świat Wiedzy to głupota? Zanim znowu spróbujesz zabłysnąć (co ci zresztą słabo wychodzi) zaznajom się z tą podstawową informacją w linku - pl.m.wikipedia.org/wiki/Świat_Wiedzy_(tygodnik) - a później obczaj kontynuację bestsellera - pl.m.wikipedia.org/wiki/Świat_Wiedzy_(miesięcznik)

Tam są fakty przemilczane w TV. Cała prawda, czego media nie skomentują w zasranej telewizji. Poza tym jest tam zawarta cała przemilczana historia, nieznane fakty z incydentów dawnych i obecnych, do tego ciekawostki z różnych dziedzin (medycyna, kosmos, nowinki technologiczne, zwierzęta itd itp) a nawet najnowsze odkrycia nieważne z czym związane.

Jeśli dalej będziesz twierdził że to co czytam jest głupotą - zdejm klapki ze swoich oczu i niech cię zaskoczy rzeczywistość ;) Wystarczy chęć przeczytania jednego numeru owego miesięcznika i zanim powiesz że to wywalanie pieniędzy w błoto, wystarczy użyć google i za darmo pobrać w PDF.

ocenił(a) film na 1

Po co aż dwa posty podobne? Hmm...

Nie obraziłem żadnych dzieci, tylko książki dla dzieci, jak byłem dzieckiem tak debilnych książeczek nie było i uduszę każdego jeżeli kupi mojemu dziecku książeczkę dla debila.

To że autorka została zabita w niejasnych okolicznościach, to co ma do książki?
http://stara.radiomaryja.pl/dzwieki/2009/04/2009.04.04.rn18.mp3
Naprawdę nie chce mi się bawić w zabawy typu - że jest - nie ma - itp, gdyby nie ja nawet byś nie wiedział o tym obozie i warto czytać, warto czytać Lisiaka, Żebrowskiego jeżeli o Historię chodzi, a nie łykać jak pelikany takie bzdury jak "Świat Wiedzy" - tak czytałem ten tabloid! Weź na Youtuba i poszukaj sobie programu edukacyjnego pod tytułem "Sonda" (stary program) - oglądnij i porównaj to do tego badziewia co czytasz albo programu Galileo - wniosek jest jeden - ludzie cofnęli się w rozwoju.

Ale ja wiem co na Ukrainie się dzieje, ale ty taki poinformowany tymi gazetkami, telewizja i bóg wie czym jeszcze nie masz pojęcia. Wiem o ludobójstwach prze zemnie już wspomnianych, wiem że jesteśmy w przed kryzysem, wiem że coś takiego jak państwo polskie nie istnieje, wiem że jesteśmy kolonią, i wiem że debile znów pójdą na wybory itp. A ty co wiesz? Nowego robota wybudowali? Szykujemy loty na marsa? Wykopali jakieś kości dinków? Nowa technologia w aucie? Auto samo będzie prowadzić? Wynaleźli nowy lek na głupotę? - no podaj choć jedną mądrą informację z tego debilnego Świata Wiedzy!

użytkownik usunięty
buttle

Miałem dziwny problem z internetem. Jak opublikowałem pierwszy komentarz i odświeżyłem stronę to nagle zniknął... więc napisałem drugi. Po 30 minutach patrzę, a ten poprzedni powrócił. No ale nieważne, już zgłosiłem moderacji aby skasowali dubel.

"Albo książka o KL Warschau Marii Trzcińskie która w sumie nie tak dawno zginęła w niewyjaśnionych okolicznościach."

Za pierwszym razem zrozumiałem że to książka zginęła, bo ukazuje prawdę o obozie... serdecznie przepraszam za pomyłkę.

Jedna mądra informacja ze Świata Wiedzy? Chociażby szeroki artykuł z cyklu o wielkich bitwach Polaków, chociażby o Racławicach z 1794 roku.

Podam nawet więcej takich informacji. Putin wysłał na Ukrainę wyspecjalizowaną jednostkę specjalną, tzw Specnaz który skrycie działa i o tym się oficjalnie nie mówi.

Ten miesięcznik zawiera ciekawostki z całego świata, idealny wybór dla kogoś, kto lubi być na bieżąco. Ale skoro obchodzi cię tylko Polska, to twój wybór. Równie dobrze mógłbym napisać że to co ty czytasz, to są dla mnie brednie, bo ja niezbyt interesuję się polityką - ale tego nie zrobię i bo nie jestem chamem. I wiem co nieco o naszym zacofanym kraju. Czytam co chcę bo mogę i to mi sprawia przyjemność. Masz z tym jakiś problem? Udaj się do kliniki, może ci pomogą..

Poza tym dawno już ominęliśmy meritum twojego tematu. Chodzi o Godzillę i absurdalną ocenę jaką jest 1/10. Napisałeś że reboot jest tak samo bez sensu jak oryginał skośnookich. NAPRAWDĘ? Powiem ci na czym polegał oryginał z 1954 roku. Pozwolisz że zacytuję:

"To niewątpliwie najciekawszy, najbardziej ambitny i najpoważniejszy film z Godzillą w roli głównej. Odczytywany był jako metafora wojny atomowej. Tym większą miało to wymowę, że film pochodził z Japonii, która niespełna dziesięć lat wcześniej doświadczyła skutków atomowej eksplozji. Czarno - biała konwencja dodawała siły i grozy, a tytuł filmu wzbudzał nutę tajemniczości."

Widzisz sens? Gratuluję. Dalej nie widzisz? Nie zaprzeczaj i nie pogrążaj się więcej.

ocenił(a) film na 1

Te ciekawostki to w tv też powtarzają.
Wielkich bitwa - ehhh przecież od tego są książki a nie tanie gazetki nafaszerowane oczywistościami, pewnie przewrócisz kartkę i już coś innego. Wiesz czemu tv i media lubią Polakom pokazywać stare czasy zwycięskich bitew? - bo to propaganda mająca na celu uspakajania Polaków, na tym polega pokazywanie w kółko tego samego w tv, że większość ludzi myśli i wierzy że historia się skończyła. A tu niespodzianka - Polska aktualnie jest w czasie wojny ekonomicznej i politycznej.

Wojsko Rosyjskie jest od dawna na Ukrainie jak i amerykańskie. "wyspecjalizowaną jednostkę specjalną" - czyli jaką? - według mnie plotka. Majdan był sponsorowany przez misia czekolady jak mu tam było poroszenko? Od tego zaczął się rozbiór Ukrainy - z głupoty ukrainców - to temat rzeka więc na tym skończę. A pisali coś o banderowcach, którzy chyba w ostatnim tygodniu przed ambasadą polska od cieli głowę kukiełce która przedstawiała "prezydenta" polski? (prezydenta piszę w cudzysłowu gdyż Komorowski nie jest prezydentem Polski - jest figurantem).

Więc czytasz zupełnie bezużyteczne treści aby zmarnować czas.

Tak mówiliśmy o Godzilli ale tor przez niektórych zboczył co się zdarza.

I taka fajna uwaga - nie moja, ale warta przeczytania:

"To jest tendencja powszechna – powiedziałbym globalna. Po dobie rewolucji postindustrialnej zorientowano się, że społeczeństwa lepiej rozumiejące świat wokół częściej zadają pytania „dlaczego”, „po co” i może się urodzić niechcący bunt, który spowoduje zmiany niekonieczie dobrze widziane przez rządzących.
Stara prawda mówi także, że lepiej rządzi się głupimi i nieświadomymi ludźmi, bo robią to co się od nich oczekuje. Obecnie jest tyle różnych rozrywek (łącznie z ogłupiającymi mediami, które również są formą rozrywki bo na pewno nie informacji), że zaczyna brakować czasu na zajmowanie się własną rodziną, już nie mówiąc o samorozwoju.

Przeciętny nastolatek nie jest w stanie przyswoić sobie tekstu przekraczającego długość SMS-a. Już nie mówiąc o tym, że mamy do czynienia z tabloidyzacją i „ikonoizacją” (jest takie słowo?) zapisów. Jak nie ma obrazków to tekst jest nie warty uwagi – bo nie ma na czym skupić wzroku….

Tematy jakie przewijają się w tzw. „mediach popularnych” opierają się głównie na dobrze rozpoznanych i starych instynktach....."
Źródło http://dwagrosze.com/2015/03/nie-jest-zle.html (pierwszy komentarz, choć treść postu też polecam - w głupocie Polska prawie jest na równi z Amerykanami i to na prawie pierwszym miejscu od końca)

użytkownik usunięty
buttle

1.

"Wojsko Rosyjskie jest od dawna na Ukrainie jak i amerykańskie. "wyspecjalizowaną jednostkę specjalną" - czyli jaką? - według mnie plotka."

Po pierwsze jest to Specnaz, napisałem to wcześniej, wystarczyło uważniej czytać moje wpisy. A po drugie żadna plotka, mój drogi ;)

Wiesz jakim cudem Rosjanie przejęli kontrolę nad Sewastopolem (półwysep Krymski) 27 lutego poprzedniego roku? Właśnie dzięki wspomnianej jednostce specjalnej. Specnaz to grupa bezgłośnych, zamaskowanych osób uzbrojonych po zęby. Nie noszą żadnych oznaczeń na mundurach i tylko eksperci mogą ich poznać, po zaawansowanym technologicznie uzbrojeniu i taktykach operacyjnych.

Wiesz ile osób składa się z tej "niewidzialnej" armii? Ponad 15 tysięcy żołnierzy. Dodam jeszcze że podczas ich szkolenia, wykorzystuje się metody z czasów Związku Radzieckiego. Skąd to wiadomo? Były instruktor Specnazu (Wiktor Suworow) napisał o tym książkę. Wręcz idealny materiał dla twojego zbioru książek wartościowych ;) http://multibook.pl/pl/p/Wiktor-Suworow-Specnaz.-Historia-sil-specjalnych-armii- radzieckiej/600

2.

Powracając jeszcze do twojej cytowanej uwagi, zgadzam się z nią. Chociaż pod koniec autor komentarza zbyt koloryzuje fakty. Widać ból jego 4 liter o nastolatkach, jakby znał każdego z osobna. Każdy z nas jest/był nastolatkiem i na różne sposoby trzeba cieszyć się życiem niezobowiązującą rozrywką. Każdy ją spędza na swój sposób. Nikt nie powinien zabraniać młodym korzystać z życia. Bo jak jest każdy widzi, ale chodzi o to aby człowiek uświadomił sobie wszystko co najważniejsze, gdy dorośnie. Spostrzeżenia są bądź co bądź w pewnym stopniu trafne, ale nic tak naprawdę nie zmienią...

3.

A ty dalej nie odpowiedziałeś na moje pytanie, dlatego je powtórzę.
Czy masz z tym jakiś problem, że czytam co chcę i sprawia mi to przyjemność?

ocenił(a) film na 1

Fakt jest ten Specnaz. Ale dalej głupoty gazetkowe wypisujesz. Rosja w bardzo łatwy i przyjemny sposobem przejęła Krym bez wystrzelenia ani jednego naboju. Ukraina wschodnia to przede wszystkim Rosjanie, stacjonujące tam oddziały ukraińskie po prostu zwiały - ale sądzę że tam od zawsze były oddziały Rosyjskie - to jest strategiczna baza wojskowa Rosji. Rosja wykorzystała sytuację z majdanem sponsorowanym przez Poroszenko prawdopodobnie pieniędzmi usa. Nie pamiętasz że było referendum na Krymie?

Jak widzisz nie mamy o czym gadać ty wierzysz w jakieś bajki wyssane z palca i propagandę głównego nurtu.

-
A czy ja ci bronię i mówię co masz czytać? Czy Ci coś zakazałem? Czytaj co chcesz, nazwałem tylko po imieniu to co czytasz - brednie i myślę że wyjaśniłem Ci czemu tak uważam i nie masz argumentów obronić swojej gazetki. Ja jeszcze mam argumenty aby ją zaatakować np. po socjotechnicznych wymyślnych tytułach na okładkach.
A tak z ciekawości te artykuł są podpisane jakimiś autorami? Jak tak proszę o nazwisko, zaraz pacjenta przebadamy.

użytkownik usunięty
buttle

A ja myślę że wyjaśniłem ci, czemu uważam że to nie są brednie. Ale jak widać nie mamy o czym rozmawiać, skoro wszystko dla ciebie jest - cytuję - wyssane z palca. I lepiej podaj swoje nazwisko, bo najpierw ciebie trzeba przebadać pod kątem czytania ze zrozumieniem tekstu pisanego. Żegnam

ocenił(a) film na 1

Jak można wyjaśnić brednie że to nie brednie? Zachowujesz się jak kiedyś (i nadal tak jest w sumie) ludziska w Rosji (i nie tylko), przeczytali coś w gazecie i byli pewni że to prawda, a na pytanie skąd to wiedzą, odpowiadali - przecież w gazecie pisze - a jak w gazecie to musi być prawda.

I jeszcze jedno "Świat Wiedzy" to niemiecka gazeta po polsku. Polski rynek medialny jest w 80% zdominowany przez Niemców. Ty naprawdę nie masz pojęcia co czytasz.

użytkownik usunięty
buttle

Faktycznie, nie wiedziałem że Świat wiedzy opiera się na niemieckim Welt der Wunder - ale czy to oznacza że KAŻDY artykuł jest przekłamany? Pobierz dowolny numer w PDF i wskaż mi jak często informacje w nim zawarte są mylne lub wprowadzają w błąd czytelnika. Jeśli takie znajdziesz wskaż je i udowodnij ich nieprawdziwość. Czekam.

ocenił(a) film na 1

Nie rozumiesz... Nie mówię że jest zakłamany tylko jałowy, zakłamane też się zdarzają. Znam media w Polsce i "dzienniku*estwo" jakie mamy i co się serwuje tubylcom w tv, gazetach, radiu, kinie itp. Te wszystkie informacje, artykuły itp. to bezpieczne treści w ogromnej mierze politycznie poprawne i propagandowe. I to działa - popatrz ilu ludzi wierzy że żyjemy w wolnej Polsce, że komuna upadała, że mamy czas globalnego pokoju, że w TV tylko prawda, ludzie wierzą że ten rząd który jest aktualnie w Polsce to tak na serio i że jest faktycznie Polski. Już nie wspomnę o zainteresowanie się polityką - po dla ludzi to chore, a dociekanie prawdy została skutecznie w ludziach zabita, teraz liczą się kolorowe obrazki i informacje kompletnie zbędne. I tak ludziska z wypranym mózgiem funkcjonują z natłokiem bełkotu. No bo sobie powiedzmy szczerze co nas obchodź jakieś tysięczne morderstwo na jakimś zadupiu?

Pisałem Ci co stało się na Ukrainie, dlaczego takich informacji nie ma w tej gazetce? Po te informacje tam nie mogą być bo są niepoprawnie polityczne i kolidują z propagandą wojenną europy przeciw Rosji. I nie daj boże jeszcze ludziskom by coś zaświtało w głowie że są dzień w dzień w buca robieni.

użytkownik usunięty
buttle

I powiedz nam Polakom - jak żyć? Mamy XXI wiek! Zamiast się zamartwiać polityką i całym rządem, trzeba czymś wypełnić swój byt na tym nieco marnym świecie. Świecie, którego nikt nie z bawi - bądźmy szczerzy. Tak, to prawda, należy szukać i czytać wartościowe książki bez propagandowych treści. ALE nie tylko czytaniem i historią człowiek żyje, nie mam racji? Mimo wszystko fajnie się dyskutowało z Tobą, ale jak będziemy tak ciągle narzekać, to i tak będziemy stać w miejscu.

A to miał być wątek o filmie! xD

ocenił(a) film na 1

Żyjesz w iluzji. Tak żyjemy w XXI wieku niestety to wiek ułomny, gdzie potworniactwo wzięło za swoje. Co do Polaków zostali niewolnikami we własnym kraju i nawet powiem że to - na własne życzenie.

Czym człowiek żyje? Przecież nie tylko otumanioną rozrywką i jedzeniem trucizny, no np. mięsa i innych wydzielin zwierzęcych - to naprawdę chore ale ludzie to robią.

Ciekawe czym ty żyjesz? Nie czasem utopią swojego nędznego wyobrażenia o świecie? Może już dawno poddałeś się? Hmm.... miał być wątek o filmie ale jak widzisz jest o czymś o czym za cholerę nie możesz się kapnąć.

ocenił(a) film na 1

A i ten twój świat wiedzy:
https://www.google.pl/search?q=%C5%9Bwiat+wiedzy+czasopismo&biw=1920&bih=955&sou rce=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=NCoTVe2BBIPU7AavzoCABQ&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ

Można nazwać "Świat Fantastyki" - o wiele lepiej brzmi... ehhh że się na to nabierasz....