PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85770
5,9 55 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Po seansie

ocenił(a) film na 9

No to mogę powiedzieć wszystkim zaciekawionym, że warto się wybrać i to zobaczyć ! Film mnie nie
rozczarował, wręcz miło zaskoczył:) Polecam !

ocenił(a) film na 9
pyra8

siema ide w niedziela na godzille i powiedz mi ziom lepiej iśc na 3d czy 2d ?:)

ocenił(a) film na 10
paul_van_dyk_87

2D (według mnie)

ocenił(a) film na 6
thearrax_PL

Wyjątkowo polecam 2D. Przeważnie chodzę na filmy 3D ale tutaj większość scen jest w ciemnej scenerii, 3d tylko niepotrzebnie rozmywa wszystko.

ocenił(a) film na 9
thearrax_PL

Kurde! W moi kinie nie ma opcji 2D :( Będe musiał jakoś przeboleć

ocenił(a) film na 8
paul_van_dyk_87

zdecydowanie 2D gdyż efekty 3D nie są warte dopłacenia więcej za bilet bo jest ich brak

ocenił(a) film na 6
paul_van_dyk_87

Jeśli masz opcje to idź do IMAXA, byłem na przedpremierze i w sumie pomimo tego, że nie zabardz co oglądać w 3d to dźwięk i welkośc ekranu daje niesamowity efekt

ocenił(a) film na 10
pyra8

No to dobrze wybieram sie na 20 dzisiaj zobaczymy :)

ocenił(a) film na 9
pyra8

Bardziej Sci-fi Czy Thiller? :D

ocenił(a) film na 6
Viggosen

sci-fi

ocenił(a) film na 9
miyamoto1

Spoko. Myślałem ze będzie chociaz troche straszne ;D

ocenił(a) film na 6
Viggosen

Godzilla nigdy nie była jakos straszna, są momenty kiedy bohaterowie stają oko w oko z potworami ale w sumie to brdziej buduje napiecie niz jest straszne. Z perspektywy fana to film jest troche nudnawy na poczatku i ucialbym jakies 20 minut z poczatku ale nie ma tragedii. Z drugiej strony moja narzeczona, który nigdy nie oglądała godzilli, stwierdziła że fim jej nie nudził i jest bardzo dobry a Godzilla to teraz jej ulubiona postać :P

ocenił(a) film na 9
miyamoto1

Spoko spoko. Ale przez ile sama godzilla pojawia się w filmie. To film oniej czy bardziej o tych potworach?

ocenił(a) film na 6
Viggosen

SPOJLER

Godzilla pojawia się dosc szybko ale taka konkretna akcja dzieje się już bardziej pod koniec 2/3 filmu to bardziej takie wyjasnianie skad sie to wszystko wzielo itd. przetykane probami zabicia potworów ale potem rozwalka jest konkretna

ocenił(a) film na 9
miyamoto1

Dobrze wiedzieć. Ja ide dopiero w nastepna sobote bo w niedziele wyjeżdżam do Torunia będe miał o czym pogadać w autokarze i droga mi się nie będzie dłużyła :)

ocenił(a) film na 8
pyra8

Klimat jest naprawdę mroczny - zwłaszcza na koniec, ale i przez niemalże cały czas jest ponuro w pozytywnym sensie. Brak też patosu czy wielkich podniosłych wypowiedzi jak w 300, ale to właśnie na plus. Właściwie chyba jedyne niby minusy to chęć zobaczenia więcej Godzilli, bo Muto było sporo.

ocenił(a) film na 5
pyra8

A mnie rozczarował i to zdecydowanie . Początek filmu jeszcze w miarę dobry ale potem to już równa pochyła, efekty na palach jednej ręki można policzyć więc szkoda kasy na taki szajs. Spider Man wypadł znacznie lepiej w moim odczuciu . Tutaj to nawet dobra reklama nie pomoże temu filmowi bo jest słabiutki.

ocenił(a) film na 9
jackooo_fw

pier.. smuty

ocenił(a) film na 9
paul_van_dyk_87

paul ! byłem na 3D, ale nasze kino ostrowskie zostawia wiele do życzenia.. Lecz muszę przyznać, że i tak było super, więc nie musisz się długo zastanawiać nad pójściem do kina, a 2D czy 3D to już Twój osobisty wybór:) weź również sobie pod uwagę wypowiedzi innych użytkowników;) pozdrawiam i daj znać po pokazie co myślisz :)

ocenił(a) film na 9
jackooo_fw

oczekiwałeś pewnie rozróby jak w badziewui trasormersy, bo nie ma już dużo efektów i dużo gadają to film do dupy nie? :) pieprzony gimb;/

ocenił(a) film na 5
paul_van_dyk_87

Nie oczekuję rozróby , tylko film jest tak mocno przewidywalny że aż głowa boli i jeszcze te typowo amerykańskie zakończenie. Ah ten Brody on taki dzielny opiekuńczy i w ogóle a Godzilla ocaliła miasto i wszyscy są happy.

ocenił(a) film na 6
jackooo_fw

Powstało 28 filmów o samej godzilli plus kilka crossoverów, wykorzystano już chyba wszystkie możliwości fabularne i zabiegi więc trudno oczekiwać po ,,Monster-movie" jakiegoś powiewu świeżości. Godzilla 2014 była robiona przez rezysera, który jest fanem starych filmów i robił ten film dla fanów tego typu obrazów wprowadzając elementy tłumaczące ogół ludziom, którzy będa oglądać to pierwszy raz.
Nie rozumiem zarzutów typu,,był przewidywalny" albo że zabrakło jakiejs metafizyki, drugiego dna itd. ludzie to jest Godzilla a nie jakiś dramat psychologiczny, jesli szukasz jakiś wyszukanych i oryginalnych rozwiązań to po co do kina chodzisz na takie filmy? Ja jeszcze przed seansem mogłem zgadnąc jakie bedzie zakończenie, po samych zapowiedziach było wiadomo, że Godzilla nie zginie bo film był robiony głównie pod fanów, którzy uwielbiają stylistykę kina klasy B.

miyamoto1

Dokładnie, też nie wiem co ludzie mają na myśli pisząc że film jest przewidywalny. Powstało już tysiące filmów o podobnej tematyce i ciężko w tej sytuacji żeby coś przewidywalne nie było. Szczególnie jeśli chodzi o reboot znanej serii, w tym przypadku Godzilla.

ocenił(a) film na 9
jackooo_fw

ziom! bez spoilerów tu !

ocenił(a) film na 9
jackooo_fw

potencjalnie SPOILER ALERT

po obejrzeniu więcej niż jednej Godzilli z TOHO to przed pójściem do kina można było stwierdzić że Godzilla rozpirzy pół miasta, naklupie przeciwnikom, a na sam koniec filmu po ocaleniu ludzkości wróci do oceanu. To akurat jest czysto oryginalne japońskie zakończenie powtórzone chyba w dwudziestu kilku filmach.

ocenił(a) film na 10
jackooo_fw

Jackoo zanizyl ocene pewnie o 3 stopnie bo efektow nie bylo ;<

pyra8

Na pewno trochę zaskoczył, bo jednak nie wszystko pokazano w trailerach :)

ocenił(a) film na 9
Popow85x2

no ba...a do tego trailer jest zmanipulowany i sceny z traileru rożnią sie z filmowymi. Tak patrzyłem i WTF, na trailerze było co innego, ale zaskoczenie in plus:)

ocenił(a) film na 9
pyra8

2 pytanka
Jak się prezentuje atomowy oddech ?
Czy w filmie usłyszymy słynny motyw ?

ocenił(a) film na 9
Kamil85

motyw jeśli chodzi o muzykę...no pojawia sie jeden z motywów przerobiony. Co do oddechu opinie są podzielone, osobiście mi się podobał, a w momencie kiedy został użyty pierwszy raz to mało co a nie narobiłem pod siebie ze szczęścia, cudna scena.

ocenił(a) film na 6
Kamil85

POTENCJALNY SPOILER

Atomowy oddech to dosłownie atomowy oddech, żaden mega laser czy inne bajery, wyglądem przypomina atomowy oddech godzilli z pierwszych kolorowych filmów (oczywiście podrasowany efektami) ale mnie się osobiście to podoba bo jest bardziej realistyczne niż zionięcie typu IMAH FIRING MAH LAZER CANON. Reżyser powiedział też, że używanie tego oddechu zużywa bardzo dużo energii dlatego godzilla nie używa zbyt wiele.
Muzyka to może nie poziom starej Godzilli, kiedy słyszało się główny motyw to wiedziało się, że shit just got real ale jest bardzo dobra i świetnie robi tło do akcji.