PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85769
5,9 55 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Szkoda, że najlepszych aktorów odsunięto w drugiej połowie filmu, bo byłoby o wiele lepiej.
Pierwsza godzina, choć bez Godzilli jest ciekawa, budują zainteresowanie. Niestety, choć warto
czekać na scenę, w której się pojawia tytułowa gadzina, po tym film zaczyna się walić. Zapominamy o
ważnej postaci :ojcu głównego bohater.
No właśnie: głowny bohater. Umiłowany kompleks amerykańskiego bohatera. Na bogów, widziałam wiele produkcji amerykańskich, które miały bardziej
uniwersalne przesłania, a tu aż krzyczą "JOIN THE ARMY"... Propagowanie bohatera, kult żołnierza
poprzez pokazanie jego rodziny (chlip chlip). Oklepane i rozpraszające.
Sama Godzilla jednak cud i uczta dla oczu. Wreszcie wrócił zwalisty kolos o grubych nogach i małej
głowie. Mogę spokojnie zapomnieć o tej zgrozie z 1998, gdzie Godzilla wpadła znosić jaja w Nowym
Jorku.
Mimo kilku rozczarowań polecam. 6/10 Wynik zawyża tytułowy bohater :P

ocenił(a) film na 9
Verdhandi

Ja pier,dole. Nie można już pokazać w filmie żołnierza bo od razu zaczyna się pie,rdolenie o propagowaniu wzorców osobowych i zachęcanie młodzieży do służby w wojsku. Jebnijcie się w czoła, wojsko nie jest jakimś tematem tabu, pokazywanie żołnierzy w filmach nie jest niczym złym.

I niby co? Mieliby mieć zakaz pokazywania rodziny głównego bohatera dlatego, że jest on żołnierzem? Jest odważny i to jego wada? Powinien zachowywać się jak pedał i nosić różowy mundur, czy co? Bierz leki stary.

ocenił(a) film na 5
barry4500

Panie złoty, spokojniej.

Kolega wyżej słusznie zwrócił uwagę. Amerykańce mają jakąś taką dziwną naleciałość.
Godzilla cud, miód, malina, ale film jako całość niestety wielkie rozczarowanie. Mam nadzieję, że w następnych odsłonach poprawią to co spieprzyli w tej.

ocenił(a) film na 9
ekwi

Każdy kraj tak ma. Obejrzyj sobie dowolny polski film. Też w nich mówią, że Tusk jest cudowny niczym słońce peru, a w kraju za jego rządów płyną rzeki miodu i mleka, i policja jest najwspanialsza na świecie.

ocenił(a) film na 7
barry4500

Nie zapomnij panie kolego o filmach mówiących również że mamy nadal wzrost w PKB mimo iż wszelkie podatki są od 7 lat na 23% choć miały być takie stawki tylko na rok, a miejsca pracy znikają na zawsze w ekspresowym tępię. O tym że mamy pełnie demokracji a mimo to wbrew narodowi są przepychane ustawy jak ACTA lub Ustawa 1066 oraz o tym iż przez 7 lat władzy Donalda Tuska-Pluska było przynajmniej z 5-6 afer w rządzie a mimo to nic takiego się nie stało.

ocenił(a) film na 6
ekwi

Koleżanka :P
Dziękuję za poparcie ;)

ocenił(a) film na 5
Verdhandi

a na zdrowie;)

no i nic tylko sie cieszyc, ze w temacie o godzilli pisze sie o tusku ;D trolololo

ocenił(a) film na 6
ekwi

Też mnie to rozbawiło :P
To już standard, zawsze się znajdzie Pan Wgębiemocny, który daje upust frustracji, gdzie tylko się da, a potem i tak pójdzie głosować na te same partie :P

ocenił(a) film na 5
Verdhandi

Pan Wgebiemocny pewnie nawet jeszcze czynnego prawa wyborczego nie ma :P przynajmniej tak mozna sadzic po wypowiedziach tutaj bo pelnoletni raczej tuska do tematu godzilli by nie mieszali, no, ale coz zrobic, narod glupieje ;P
a film jak byl sredni tak dalej jest, eh;p

ocenił(a) film na 6
barry4500

Czego się sadzisz. Mam prawo do opinii i się nie rzucam. Wyluzuj bez kitu XD

Odnosząc się do wypowiedzi: No można pokazać żołnierza, uwielbiam filmy o żołnierzach. Tutaj rola napisana słabo i trochę nie na miejscu. Zamiast Godzilli wstaw... no nie wiem wybuch super wulkanu, asteroidę, zagrożenie wojna atomową... i wszędzie pasuje. Chodzi o to, że liczyłam na film o Godzilli i specyfikę całej sytuacji, której zabrakło.
Wypij sobie jakąś meliskę i może odbierzesz to inaczej. Pozdro.