PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85771
5,9 55 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Mam pytanie. Czy to jest walka międzym Godzillą a Potworami. Czy Potworami a ludźmi? Bo troche
głupio by było wybulić za bilet i nie zobaczyć godzilli w akcji... :(

ocenił(a) film na 7
Viggosen

Godzilla jest w akcji i walczy, ale na akcję trzeba chwilę poczekać.

ocenił(a) film na 3
Twarda

Konkretnie jakieś 80 min (film ma 113-120).

ocenił(a) film na 9
Twarda

Aha. A czym są tam jakieś śmieszne momenty? Bo zauważyłem że teraz do każdego filmu na siłe ładują jakieś śmieszne kwestie...

ocenił(a) film na 7
Viggosen

Nie, nie zauważyłam tam śmiesznych momentów. To film bardziej katastroficzny z dramatem w tle a nie komedia.

ocenił(a) film na 9
Twarda

Spoko. Chicałem tylko wiedzieć bo czasami ludzie różne rzeczy potrafią wymyślić

ocenił(a) film na 3
Viggosen

Nie ma. To chyba najbardziej bezpłciowy, "bezjajeczny" film tego roku. Brak śmiechu i łez, z nudną fabułą i akcją wartką jak żywot ślimaka, prawie bez tytułowego bohatera, z aktorami, którzy sobie nie radzą (Ci co sobie radzą szybko giną, a na resztę reżyser nie miał pomysłu i wizji) ze swymi rolami. Ten film mnie dobił bardziej niż tegoroczny "Kapitan Ameryka".

Jeżeli oczekujesz spektakularnych walki potworów to się zawiedziesz. Zeszłoroczne Pacific Rim wyglądało już lepiej.

Martin von Carstein

Ktoś słusznie zauważył, że i co mieli aktorzy zrobić, skoro pracowali z takim scenariuszem. Miałeś takie wrażenie, że wszystkich wrzucili na siłę a potem okazało się, że zabrali potworom 100 minut filmu?

ocenił(a) film na 3
Moondog

Przez pierwsze 100 min. przysypiałem... może nie do końca - zacząłem przysypiać po "śmierci" Cranstona.
Równie dobrze mogliby je skrócić do 10-15, film by nie ucierpiał w najmniejszym stopniu, a ja nie musiałbym siedzieć i się mordować jak ten biedny Watanabe.

ocenił(a) film na 7
Martin von Carstein

Film stał się nudnawy po śmierci ojca, a fabuła rzeczywiście była słaba (nie oszukujmy się, filmy z Godzillą prawie nigdy nie oferowały logicznych wyjaśnień i doskonałej fabuły). Jednak kto chciał zobaczyć Godzillę w akcji, dostał akcję (trochę mało ale zawsze), a fabuła była wystarczająca aby umilić oczekiwanie. Podobnie było z Final Wars, chociaż tam było bardziej widowiskowo (pod względem walk).
W zależności od tego co twórca tematu oczekuje, może mu się spodobać lub nie.

ocenił(a) film na 3
Twarda

Owszem, nie oferowały. Ale dawały w zamian solidną porcję Godzilli. Mimo iż fanem tych nowych japońskich nie jestem to jednak puszczając któryś (którykolwiek) dostawałem to czego oczekiwałem czyli dużo tytułowego potwora, dużo zniszczeń, dużo "nawalanki". Tutaj nie wiem czy będzie choćby kwadrans potwora, a ta fabuła przed nim nie umiliła mi czasu lecz jedynie zirytowała. Niech by nie była błyskotliwa, to tylko "Godzilla" ale niech by coś w zamian oferowała, atmosferę, trochę humoru, dobry popis gry aktorskiej... byle jakoś załatać tą lukę. Cokolwiek interesującego (a tutaj od sceny śmierci ojca jedynie fragmencik z pociągiem wzbudził jakąś reakcję), cokolwiek co sprawi iż widz nie będzie obojętny.

A tak... http://www.godzilla-movies.com/media/extra-scene-godzilla2014-toho-trailer-01.jp g

ocenił(a) film na 7
Martin von Carstein

Zależy który film, ale generalnie masz rację. Zapewne dlatego że byłam przygotowana na to co dostałam, nie jestem zawiedziona i cieszę się z seansu.

Martin von Carstein

Podzielam, podobne odczucia opisywałem w innym tu temacie. Za dużo widziałem klasycznej Godzilli i miałem inne oczekiwania. Ogółem - za mało Godzilli w Godzilli.

ocenił(a) film na 9
Martin von Carstein

Ma być kontunuacja. Może bedzie więcej Godzilli? Ale na razie nie oceniam filmu bo go jeszcze nie widziałem. Wszystko okarze się w sobote. I masz rację oczekuję troche tej walki między potworami. Ale chyba Gada nie ma aż tak krótko bo są chyba sceny gdzie dopiero wychodzi z oceanu i wchodzi do miasta?

ocenił(a) film na 3
Viggosen

Owszem, nieco po 90 minucie Godzilla wychodzi z wody i człapie do miasta. Wcześniej jest jeszcze ujęcie w wiadomościach i parę fot.

Przy tym po 90-tej minucie nie leci tylko Godzilla vs kiczomonstra ale też sporo materiału "Dzielny Marines".

ocenił(a) film na 9
Martin von Carstein

Czyli pierwsze ukazane są te inne potwory? Bo oglądając zwiastunu wszystko mi się miesza. Godzilla wychodząca z oceanu. ,,Hallo Jump'' I podróże bo zniszczonym mieście. No oglądając zwiastun można się pogubić. Mam nadzieje ze jest to jakoś sensownie ułożone :)

ocenił(a) film na 3
Viggosen

Tak, głównie są ukazywane te nowe potwory i są pierwsze.

ocenił(a) film na 9
Martin von Carstein

Ale przy tej starej godzilli z 1998 bardziej się śmiałem. Tam prawie nie było żadnej akcji. Więc gdybyś miał porównać te dwa filmy to który ci się bardziej spodobał?

ocenił(a) film na 3
Viggosen

Godzilla z 1998. Zdecydowanie, bardzo dobrze wspominam. Na akcje nie narzekałem bo jednak tam jej było i to sporo, nawet z samą Godzillą. Do tego reszta otoczki, humor, świetna obsada (Jean Reno np.). Wszystko się jakoś toczyło, dłużyzn nie uświadczyłem.

ocenił(a) film na 9
Martin von Carstein

Aha. Mam jeszcze tylko 2 pytanka. 1.Czy Godzilla będzie postacią Pozytywną Czy Negatywną? 2. I czy jej ryk jest głośny? xD O to drugie pytam sie dlatego że jestem wrażliwy na lewe ucho i nie chcę w kinie ogłuchnąć. Już raz tak miałem w kinie :D

ocenił(a) film na 3
Viggosen

1. tak.
2. Tak.
3. Do tego zieje plazmą.

ocenił(a) film na 9
Martin von Carstein

Aha. 1. tak Poz czy tak negatyw? A 2. Poświęce lewe uho dla tego filmu.

ocenił(a) film na 3
Viggosen

Tak, pozytyw. Film jest prosty jak budowa cepa.

ocenił(a) film na 9
Martin von Carstein

Moja babka od mamty tak mówi :D

ocenił(a) film na 9
Martin von Carstein

I jeszcze jedno. Sorry ze zawracam gitare. Ale czy film jest hoć odrobinke straszny?

ocenił(a) film na 3
Viggosen

Absolutnie nie.

ocenił(a) film na 9
ocenił(a) film na 8
Viggosen

Nie nazwałbym go ani pozytywnym, ani negatywnym. Jest neutralny. Owszem walczy z MUTO czym pomaga ludziom ale nie robi tego dla nich. MUTO zachwiały porządek w naturze, a on próbuje go przywrócić.

użytkownik usunięty
Martin von Carstein

Tegoroczny Kapitan Ameryka to akurat jedna z najlepszych ekranizaji komiksu jakie nakręcono i na pewno najlepszy film na jakim w tym roku byłem w kinie.

A tegoroczna Godzilla to jedno wielkie g...

ocenił(a) film na 9

Mi najbardziej podobał się Tegoroczny Niesamowity Spider Man. To mój ulubiony super bohater :D

użytkownik usunięty
Viggosen

To był akurat najgorszy filmowy Spider-Man jaki w ogóle powstał. Nudy prawie jak na Godzilli.

ocenił(a) film na 9

Ja tam wole te nowsze od starszych. Pewnie dlatego że jestem młodszy :)

użytkownik usunięty
Viggosen

A ja wolę lepsze od gorszych :P
TASM z 2012 roku lubię chyba najbardziej.

Twarda

A właśnie mam pytanie z iloma potworami walczy Godzilla w tym filmie ?

ocenił(a) film na 3
scorpion6

Dwoma

ocenił(a) film na 7
scorpion6

Z dwoma ale oba to jeden "gatunek".