od zawsz jestem kibicem barcelony wiec film nie zachwyca wolal bym ogladac zawodnikow barcelony.Zawsze mialem szacunek dla realu jako jedynego w ostatnich latach rywala do jakiego kolwiek pucharu ale to sie zmienilo po ty jakk zostal potraktowany RAUL CZLOWIEK ORKIESTRA W TYM KLUBIE tam liczy sie tylko kasa zero sentymentow czy ktos wyobraza sobie zeby barca sprzedala za grosze puyola, pique czy inieste to nie mozliwe dlatego jestem dumny z bycia kibicem DUMY KATALONI a kibicom realu wspulczuje VISCA EL BARCA!!!!!
Może najpierw sie dowiedz, a dopiero sie wypowiadaj? Raul zostal poinformowany o tym, ze nie będzie się już łapał do wyjściowej 11 i jezeli chce grac regularnie to Real pomoze mu w poszukiwaniu nowego klubu. To on sam zdecydował o odejsciu, nie kto inny. Dziękuję, dobranoc.
raczej nie ma się co tłumaczyć... trzeba być mega hejterem i tyle. Tacy są właśnie kibice barcelony (nie wszyscy ale większość). G mają pojęcia o swoim klubie sprzed 5 czy 7 lat a co dopiero za mogą wiedzieć o innych klubach. Zamiast się czepiać tego jak potraktowano Raul'a (chociaz potraktowano go normalnie, w kadrze też go tak potraktowano... oj wszyscy się na niego na raz uwzięli) bo lepiej niech zobaczy jak Barca traktuje swoich piłkarzy. Ile gwiazd zmarnowało się w Barsie? (eto, ronaldinho, toure, zlatan, villa - który kosztował coś około 35mln euro a pograł praktycznie jeden sezon, hit transferowy) Wielcy piłkarze ale co z tego jak "źli" dla barsy... i jakby nie patrzeć to jest wiele czynników takich jak klub, atmosfera w nim, inni piłkarze, menadzer, trener i sam piłkarz który może się niezaaklimatyzować w danym miejscu a np przechodząc do równie mocnego klubu w innej lidze stanie się mega gwiazdą. Takie rzeczy się zdarzają w każdej lidze zwłaszcza w klubach z pierwszej trójki ale i nie tylko.Dlatego takie pitolenie że real zle potraktował Raula to największe bzdury jakie mozna usłyszeć. btw. zobaczymy co się stanie z messim jak na niego przyjdzie pora za kilka lat, każdego piłkarza kariera się kiedyś konczy.
czy uwazasz ze kariera eta i ronaldinho byla zmarnowana w Barcelonie moim zdaniem w Barcelonie sie wypromowali eto jest jednym z najlepszych zawodnikow ktozy grali w FCB tylko guardiola chcial tak bardzo ibre ze sie pozbyl eto co do villi to nie wina Barcelony chlop dobrze gral w barsie ale przez kontuzje villanowa nie daje go do 1 sklad chodz to uwazam ze to blad bo wole go niz drewniaka sacheza ale to maly szczegol villi karriere w barsie zniszczyla kontuzja takie jest moje zdanie :)
no tak mi się wydaje że jak jakiś piłkarz przestaje dobrze grać w danym klubie to jest to wina w dużej miejrze otoczenia w jakim się znajduje. Eto grał dobrze ale u schyłku pobytu w barsie nie był a najlepszej dyspozycji. W interze pokazał że to nie jego wina że był bez formy bo grał świetnie. Po odejsciu z wielkiej barcy czyli jednak to wina otoczenia. Podobnie Ronaldinho... przeszedł to barcy jako wielka gwiazda, mistrz świata i to nie za małą kase a wieku 28 lat już grał "piach" w jego wieku czy eto piłkarze sa u szczytu formy. Kontuzja nie ma nic do rzeczy jesli chodzi Ville bo też był w takim wieku że mógł być w najlepszej formie. To raczej Vilanova i barca go zniszczyły a nie jedna kontuzja bo nie takie gwiazdy juz z nich wracały na swój poziom. Co do ibry i guardioli to wydaje mi się że Pep wcale go tam nie chciał tak na prawde tylko od górnie mu go narzucono. Co nie zmienia faktu że w barsie się marnował przez dwa lata i o wiele lepiej grał w milanie... poraz kolejny otoczenie czyli barsa.
Sorka Panowie, ale gadacie głupoty...jakie marnowanie? O czym Wy gadacie?
Roni sam spieprzył swoją karierę...po cholerę balował i szlajał się po klubach? To że stracił formę to inna kwestia, ale nikt mu niczego nie narzucał, aby imprezował i zaniedbywał piłkę. To samo było z Deco. Przyszedł Guardiola i przeorał drużynę. Na co to przyszło? Na tryplet, a w ostateczności 14 z 19 trofeów.
Eto'o odszedł, bo chciał większej kasy i nie przedłużył kontraktu, to Barca to wymieniła z dopłatą za Ibre..i dobrze. Piłkarz nie może rządzić, jaki świetny by nie był. A za takiego go uważam.
Mówisz, że trzeba się znać, a sam (bez urazy) biadolisz głupoty..
Ibra się zmarnował? Gdyby to zrobił teraz grałby piach. A jest fenomenalny. Koleś od początku nie pasował do stylu gry Blaugrany. I stąd jego wyjazd.
Villa to inna sprawa. Gra fantastycznie. Mam nadzieję, że Tito w końcu na niego postawi.
I nie piernicz o jakimś niszczeniu zawodników przez klub.
Pozdro dla normalnych kibiców Realu i Barcy.
VeB!
Było wiele artykułów świadczących o tym. Czy gracze się do tego przyznali - nie wiem, więc nic nie będę zakładał.
Idąc Twoim tokiem myślenia to wszystko jest niewiadomą, nie wolno w nic wierzyć. A w mojej opinii to zły tok myślenia.
Fakt faktem Ronaldinho, Deco nie prezentowali swojej dawnej formy. A trzymanie zawodników, którzy nic nie wnoszą jest trochę bezcelowe, nieprawdaż? Bo czekanie, aż się 'odrodzą' może być bezcelowe. Takie kluby jak Barca, RM, ManU czy inne nie mogą sobie na to pozwolić. To nie jest nasze polskie podwórko z przeciętniakami polskiej ligi.
A co mial zrobic taki Raul siedziec na lawce oczywiscie ,ze wolal odejsc.Powiedz mi tylko ilu wychowankow realu gra na codzien w pierwszym zespole 1 czasami 2 barcelona stawia na swoich a gdy ich kariera dobiega konca znajduja prace w klubie nikt nikogo nie wykopuje a jezeli chodzi o takich pilkarzy jak Ronaldinho to wystarczy przesledzic ich pobyt i zachowanie poza boiskiem psucie atmosfery ktora jest najwazniejsza w tym klubie ale kibice realu nigdy tego nie zrozumieja bo real od zawsze byl zbieranina wyrobnikow bez korzeni i zaangarzowania tylko kasa kasa i klotnia miedzy "gwiazdkami"
No wiele ten Raul na lawce by nie posiedzial,bo Benzyna i Huligan graja slabo.Tiki Taka Barcelonki sie skonczyla,tak samo real musi zmienic atak,bo Crack wszystkiego wiecznie robil nie bedzie.Sezonowcy pamietajcie prawdziwi kibice Realu i Barcy zawsze beda szanowac rywala i wzajemnie,bo kim be te dwie druzyny bez siebie byly...Hala Madrid
A powiedz mi ilu wychowanków barcelony gra po za nią w jakimi kol wiek sukcesami? Bo wychowanków realu jest mnóstwo:
Soldado - w tym sezonie 21 bramek w lidze. W poprzednich sezonach też strzelał dużo.
Negredo - 20 bramek w tym sezonie w poprzednich też strzelał.
Raul - Obecnie w Al-Sadd zwycięstwo ligowe, jak odchodził z schalke to kibice chcieli wybudować mu pomnik co zrobił dla nich w 2 sezony.
Javi Garcia - Teraz występuje w Man City doś dobry pierwszy sezon.
Granero - W QPR on sam gra dobrze ale klub spadł.
Juan Mata - Świetny sezon w chelsea, zdobył dwucyfrową liczbę goli i asyst.
Rodrigo - Gra dobry sezon w Benfice.
Eto'o - Nie sposób nie wspomnieć o tym piłkarzu.
Carvajal - Pierwszy sezon w Bayer 04 miał bardzo udany. W niemczech gadają że to najlepszy obrońca bundesligi tego sezonu oczywiście.
Cambiasso - Świetny defensywny pomocnik może już teraz słabiej ale i tak świetny.
I jeszcze wielu innych piłkarzy których nie chce mi się wymieniać.
Podsumowując, mówienie że barcelona ma lepszych wychowanków jest śmieszne. Ciekawi mnie co ci świetni wychowankowie osiągnęli po za katalonią...
Pozdrawiam.