Gol II: Żyjąc marzeniem

Goal II: Living the Dream
2007
6,9 31 tys. ocen
6,9 10 1 30662
5,4 5 krytyków
Gol II: Żyjąc marzeniem
powrót do forum filmu Gol II: Żyjąc marzeniem

nie wiem po jaką cholerę nakręcili 2 część tego filmu. Bujdy 0 powiązań ze światem sportu i jeszcze ten główny bohater ... totalna porażka.

ocenił(a) film na 7
tomek9rfc

Nie wiem jak z powiazaniami o ktorych piszesz ale prawda jest taka ze malo pilkarzy swieci intelektem a jeszcze ich mniejsza ilosc potrafi zachowac klase i fason. Wiekszosc to szpanerzy i marionetki. Komercja, komercja i jeszcze raz komercja.
W filmie pokazano ludzi, tj. sportowcow ktorzy sa w sumie najlepsi w tym co robia co jest jeszcze usprawiedliwieniem ale patrzac na np. polska lige gdzie byle jaki pilkarzyna zarabia w ekstraklasie w jeden sezon tyle co ciezko pracujacy czlowiek z ulicy przez 20 lat to pozostaje sie zastanowic czy ktos nie powinien siegnac po rozum do glowy. Przemilcze juz temat korupcji, sedziowania i ukladow w zwiazku.
Generalnie pilka kojarzy mi sie z nudna gra z dodatkiem przewracajacych sie o wlasne nogi pilkarzach nie zawsze wysokich lotow.
Prawdziwy sport to sport amatorski oraz dyscypliny ktore wymagaja charyzmy i prawdziwego poswiecenia. Dla mnie liczy sie np. tylko hokej na lodzie ze sportow zespolowych. Gra ktora nie nudzi gdy sie ja oglada w przeciwienstwie to pilki noznej.