Goonies

The Goonies
1985
7,4 34 tys. ocen
7,4 10 1 34127
7,2 31 krytyków
Goonies
powrót do forum filmu Goonies

Kiedyś w tv często takie leciały, niestety w ogóle nie pamiętam żadnych tytułów ani nie jestem w stanie szerzej opisać fabuł. Posiadam jedynie strzępki wspomnień. Może ktoś coś kojarzy?

1.Film o dzieciakach, które chyba zabłądziły podczas jakiejś wycieczki w lesie. Aby się stamtąd wydostać musiały się przedzierać przez dzicz. Najbardziej utkwiła mi w pamięci scena, w której małego grubaska przygwoździła skała. Możliwe, że zginął.

2. Nie wiem czy nie pomieszałam dwóch różnych filmów. Dzieciaki odkryły w czyjejś piwnicy zamrażarkę a w niej trupa. Na koniec filmu dzieciaki dostały nagrodę za pomoc w ujęciu przestępców czy jakoś tak i pojechały na jakieś wakacje nad morze (możliwe, że to były jakieś Hawaje) W każdym razie pływali chyba jakąś motorówką albo na deskach po wodzie. Tam również był mały grubas.

Poza tym w ogóle pamiętam filmy gdzie dzieciaki z małych miasteczek miały np jakieś kluby, porozumiewały się przez walkie talkie, miały domki na drzewach i jeździły na rowerach i deskorolkach.

Czy ktoś kojarzy jakieś tytuły?

ocenił(a) film na 10
aurora_21

1. To na pewno: https://www.filmweb.pl/film/W%C5%82adca+much-1990-104383

abezsenna

wielkie dzięki