W końcu w telewizji i w dodatku na jedynce zajebiście..nie będzie zadnych reklam już się nie moge doczekać
Tylko żeby puścili w panoramie jak to było dotychczas, bo TVP2 pobiło ówczas rekord dziadostwa; obraz 4:3 fatalnej jakości, tragiczny dźwięk i beznadziejne tłumaczenie ;/. Liczę, że TVP1 pokaże znowu klasę.
gdy ten film ogladnalem wtedy na dwojce pomyslalem jak mozna tak spierdolic taki film, tvp2 sie to udalo bez problemu, teraz powinni wyjebac lektora i wstawic napisy, o dobrej jakosci dzwieku i obrazu chyba nie trzeba wspominac
No to dziś zapowiada się ciekawy seans. Jeszcze nie widziałem tego filmu i cieszę się, że będzie mi go dane obejrzeć bez reklam. TVP góra!
moze nareszcie leci w tv ale w fatalnej kopii, jakby sie ogladalo jakis sensacyjny klasy b albo c z polowy lat 80.... obraz zenujacy, dzwiek jak ze studni, dzieki bogu ze moge sobie to obejzec na dvd z dzwiekiem 5.1
Jedna reklama w czasie filmu nie byłaby zła. Przynajmniej byłaby przerwa na WC, zrobic sobie kawkę, herbatke lub piwko z lodówki wyciagnąć. Nie przesadzajcie z tymi napisami. Chcę oglądac grę aktorów a nie patrzeć nba napisy.
ja bede oglądał po raz pierwszy,bardzo lubie de niro i pacino i perspektywa zobaczenia ich w jednym filmie jest genialna.uwielbima tez sensacje w najlepszym wydaniu i michael mann jest swietny w tym co robi.szkoda tylk oze spiperzyli tak miami vicwe,to bylo odno
chce ogladac gre aktorow a nie patrzec na napisy...lol...przeciez to co oni mowia to jest jakby polowa ich gry, bo druga to mimika...ja dzisiaj obejzalem, ale nie na tvp i szczerze mowiac to zajebiste byly sceny de niro vs pacino!!!!!
Ich mowe wolę słyszeć niż czytać.
Super sceny kiedy przebijali sie przez blokade policyjną, super akce solo de Niro. Po prostu takich filmów brakuje.
TVP spieprzyło po całości :)Obraz ucięty po bokach tak jakby się oglądało z jakiegoś przybliżenia a najgorzej z ich tłumaczeniem i lektorem który zabuczał ścieżkę...żeby usłyszeć muzykę trzeba było ustawić na pół głosu. TVP puściło to od tak w sobotnią noc żeby ludzie mieli pooglądać sobie jakiś kolejny film o przestępcach i policji...Żal :\
No i obejrzałem "Gorączkę" po raz pierwszy. Jakość obrazu rzeczywiście jak z jakiegoś filmu klasy B z lat '80. Lektor do dupy (już lepszy byłby chyba ten z "Mody na Sukces" :p ). Dźwięk też kiepski. Ogólnie filmik mimo pewnych niedogodności w oglądaniu okazał się rewelacyjny. Chciałbym go zobaczyć jeszcze raz w lepszej jakości. Mam nadzieję, że wpadnie w moje ręce jakieś porządne wydanie DVD.
Za pierwszym razem obejrzałem ten film na DVD i jakość obrazu i dżwięku były dużo lepsze. Na TVP obraz był dziwny jakby przybliżony i lektor niespecjalny. Lepiej mi się oglądało ten film na DVD z napisami.
Wsazystko prawda, obraz przybliżony, dźwięk do niczego, lektor pozostawia wiele do życzenia, ale najważniejsze było widać - wspaniała gra świateł i niezwykłe barwy miasta to jest to co charakteryzuje filmy Mann'a!
Widziałem ten film w sobotę po raz 6 lub 7. Do tej pory: 2 razy w kinie w latach 1996-97 i 4-5 razy w telewizji. Jestem gorącym fanem zarówno reżysera jak i samego filmu - uważam go za arcydzieło.
Zgadzam się z narzekaniami na TVP, ale z drugiej strony radzę (jeśli to możliwe) chodzić na filmy do kina (szczególnie jeśli ktoś lubuje się w kinie "z efektami"). A jeśli dany tytuł dawno zszedł z ekranu, to kino domowe jest minimalnym standardem, poniżej którego nie warto, w tym wypadku schodzić.
Sam chodzę do kina średnio raz w tygodniu, a co do filmów z telewizji przyjąłem taktykę nagrywania ich po nocach na VHS (najczęściej z TVP) i oglądania o "ludzkiej porze" na zwykłym odbiorniku o przekątnej 21 cali. Do tych pozycji, które mnie interesują, to w zupełności wystarczy.
Jeśli chcę obejrzeć np. "Heat", czy inne filmy w dobrej wersji z napisami, to idę do brata (KD), albo do rodziców (C+).