Gorączka

Heat
1995
8,1 175 tys. ocen
8,1 10 1 175328
8,6 53 krytyków
Gorączka
powrót do forum filmu Gorączka

Oglądałem wczoraj po ra pierwszy film gorączka.Niestety oglądałęm w tv i telewizja zafundowała taki obraz i lektora że żal dupe sciska,coz nie monza mieć wszystkiego.A co zostało?Oczywiscie niesamowity duet a ich dialog w restauracji to na prawde jedna z najlepszych scen w historii kina.Dostaliśąmy również świetną,długą scene strzelaniny na ulicy a to w filmie sensacyjnym jest najważniejsze.Reasumując,wspaniale aktorstwo(ze wskazaniem na pacino choć bardziej lubie de niro:)),może nie cały czas coś się dzieje ale jesli już to podane w takiej formie że porywa,co do koncówki to mogłaby być chyba jednak troche lepsza,aktorzy wywiązali się z niej świetnie ale scenariusz lekko zawinił ponieważ dostawaliśmy fajerwerki przez prawie cały film a na końcu...czegoś zabrakło.To jednak nie popsuło odbioru i daje 9+.-wiecie za co.
Czy to dramat sensacyjny czy kryminalny,postawiłbym jednak na sensacje gdyż w kryminale nei mamy takich rozbudowanych scen akcji tam głównie chodzi o intryge któej tu nie brakuje ale tu nacisk jest również na samą akcje.
Pozdro

ocenił(a) film na 9
damek1690

Witam
Tez ogladalem w TV i obrazem byłem naprawdę rozczarowany,
co do lektora to mnie osobiście sie podobał, ale dobrze ze był w stacji gdzie nie puszczają reklam w trakcie filmu. Osobiście wolę wersję pierwotną z napisami co lepiej oddaje klimat ale z kolei ogladanie na kompie to tez minus ze wzgledu na rozmiar monitora.
Scena strzelaniny na ulicy jest świetna.

Nie musisz chyba tak kategorycznie stawiać pytania "Czy to dramat sensacyjny czy kryminalny?" bo choć film w głównej mierze jest sensacyjny to mamy tutaj elementy dramatu, kryminału, ale i filmu obyczajowego (chodzi mi tu o losy rodzin głównych bohaterow) jest oczywiscie akcja.

dla mnie film na 9/10, choc ogólnie bardzo lubię filmy Michaela Mann'a takie jak Twierdza,Informator, Zakładnik oraz Miami Vice na którą jest ostra nagonka na forum, po prostu klimat filmow Manna jest specyficzny, a mnie osobiscie odpowiada,
pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
skwarek_5

no ok zgodze sie z toba wkwestii w ktorej wymieniles elementy tego filmu czyli dframat,sensacje,masz racje.filmy manna są świetnew,maja specyficzny klimat ale co do miami vice sie nie zgodze.ten film pomijajac jzu fakt ze jak dla mnie nei dorasta do piet zakladnikowi czy goraczce to jest dla mnie po prostu slaby.coz sa rozne gusta.aha i co do reklam,faktycznie to byl plus.
pozdrtowienia