Genialne połączenie filmu akcji z kinem obyczajowym, historia niby prosta ale jak pokazana, polowanie policjantów na złodziei a przy tym ukazanie ich prywatnego życia, bohaterowie to ludzie z krwi i kości mający problemy jak każdy z nas, wielka w tym zasługa aktorów, Pacino i De Niro to klasa sama w sobie, do tego Kilmer, Voight, Judd, Sizemore i inni, wszyscy grają znakomicie, natomiast sceny akcji to nie żadne fajerwerki (strzelanina w mieście jest wypasiona), mówiąc ogółem: kino zrobione po mistrzowsku
dokładnie!!! nic dodać nic ując
oglądałem ten film chyba z 7 razy i oglądne jeszcze raz
JEST PO PROSTU ŚWIETNY!!!!
Wstaję w piątek rano i myślę sobie: w święta w tv same szmiry nic ciekawego, najchętniej obejrzałbym gorączkę bo już dawno nie widziałem tego filmu. Zaglądam do gazety i co widzę HEAT odrazu mi się humorek poprawił. To jeden z tych filmów których szybko się nie zapomina i można go oglądać po kilka razy, a i ta księ nie nudzi. Jest świetny a scena kiedy wychodzą z banku - REWELACYJNA (lepszej strzelaniny w filmie nie widziałem)
Mogliby pokazac wersje rezyserska!!! A tak sobie podlacze tv do projektora i obejrze po raz chyba 50 :))))