Gorączka

Heat
1995
8,1 175 tys. ocen
8,1 10 1 175328
8,6 53 krytyków
Gorączka
powrót do forum filmu Gorączka

Zazwyczaj kierując się ocenami Filmweb.pl trafiam na dzieła warte spędzenia czasu i pieniędzy na ich zakup / wypożyczenie (a czas jest dla mnie bardzo cenną rzeczą - niestety jak wiele osób w obecnym świecie - nie mam go pod dostatkiem). Niestety "Gorączka" była czystą stratą czasu. Początek filmu był nijaki - według utartych schematów kina sensacyjnego. W połowie zaczął był nawet ciekawy. Kilka dobrze zagranych i zrealizaowanych scen. Niestety końcówka to typowe, beznadziejne Hollywood. Czułem się wręcz oszukany finiszem w którym dwaj główni bohaterowie sprowadzeni zostali do poziomu "xXx" czy też "Captain America". Jeśli ktoś lubi komiksowe kino lub bezsensowne "american hero" - pewnie będzie zadowolony z tego filmu. Dle mnie to jednak żenada i szkoda pracy wybitnych aktorów którzy zagrali w tym "arcydziele".

ocenił(a) film na 10
arpaj

Od strony technicznej oraz muzycznej film jest artystycznym arcydzielem kinematografii. Gra aktorska na najwyzszym poziomie. Danny Treyo gra siebie jak mozna zle zagrac samego siebie. Nie pojete. Nad fabula i zwrotami akcji mozna polemizowac. Najwieksza wada filmu jest brak humoru. Dla tego pospulstwo ocenia go tak nisko. Jakby zucali zarcikami co 15 min to ocena byla by znacznie wyzsza.