Gorączka

Heat
1995
8,1 175 tys. ocen
8,1 10 1 175328
8,6 53 krytyków
Gorączka
powrót do forum filmu Gorączka

ktory film z Robertem De Niro lepszy ostatni sie troche sprzeczałem na FW ktory film jest lepszy i chce zobaczyc czy ranking filmwe nie kłamie. Ja uwarzam ze Gorączka a wy?? oczywiscie Ronin jest tez doskonałym filmem:)

użytkownik usunięty
Krzych1

Oba filmy na wysokim poziomie, ale Ronin jest lepszy jednak :)

ocenił(a) film na 9
Krzych1

Ciężko powiedzieć - właśnie przed chwilą odświeżyłem sobie Gorączkę. Ronina zawsze uważałem za rewelacyjny film akcji i chyba mimo wszystko jest lepszy od gorączki. Dlaczego tak uważam: Jean Reno, mniej przewidywalna i bardziej rozbudowana fabuła. Niestety w Roninie trochę zakończenie rozczarowuje.

ocenił(a) film na 9
Krzych1

Zdecydowanie Gorączka, który uważam za jeden z najlepszych filmów sensacyjnych. Ronin moim zdaniem był taki sobie (można obejrzeć, ale bez rewelacji).

ocenił(a) film na 10
Krzych1

Bezapelacyjnie Gorączka,która jest najlpeszym filmem w swoim gatunku.

ocenił(a) film na 10
zwierzakus

,,Gorączka ,, 10/10 - najlepszy film sensacyjny jaki oglądałem .Znakomita reżyseria , scenariusz , no i oczywiście obsada wyjebana w kosmos .
Ronin 6/10

ocenił(a) film na 10
Krzych1

oczywiscie ze goraczka miazga ile razy ogladam tyle razy sie zachwycam koncowka mi sie troszke nie podoba ale kot.ronin średni powtarzająca sie często fabula!

ocenił(a) film na 8
Krzych1

Mnie minimalnie bardziej podobał się Ronin, ale Gorączka to też arcydzięło w swoim gatunku

ocenił(a) film na 9
Krzych1

Gorączka jest genialnym filmem sensacyjnym, 10/10. Natomiast Ronin to porządne kino jednak moim zdaniem bez rewelacji 7,5/10.

ocenił(a) film na 10
Krzych1

Poruszałem temat w innym wątku. Gorączka 10/10 - najlepszy film jaki nakręcono. Ronin 2/10 - totalne dno, bezmyślny obraz, ciężki do przebrnięcia. Najgorszy film jaki widziałem w 2008 roku.

ocenił(a) film na 10
nienar

w starciu "Heat" vs "Ronin" wygrywa "Heat"

ocenił(a) film na 10
Faser_2

"Ronin" i "Gorączka " są bardzo dobrymi filmami ,ale myślę ,że film "Ronin" jest lepszy.

ocenił(a) film na 10
kobra116

W ogóle nie sposób porównać tych 2 filmów, Gorączka bije go na głowę jak i wszystkie inne filmy z tego gatunku, chociaż Ronina też bardzo lubię.

peesem

Oba, w Gorączce jest mniej napięcia niż w Roninie i są mało inteligentne teksty ("Nie marnuj mojego pierdo#onego czasu), natomiast w Roninie jest dość kiepskie zakończenie. Oba są sobie równe.

ocenił(a) film na 10
B_janek

Obydwa filmy to swietna obsada i genialne fily akcji ale jak dla mnie "heat" jest lepsza po każdym względem :)

Krzych1

Gorączka: wg mnie wielka ze względu na dbałość o realizm (czas akcji nie jest poszatkowany, wszystko dzieje się w "swoim" rytmie, reżyser nie tnie akcji i nie "pogania" bohaterów, ci z kolei mają czas, aby pokazać się widzowi, uzewnętrznić, nie są anonimowymi panami z bronią), scen walk jest niewiele w porównaniu do hipernapie.dalanek, ale ich JAKOŚĆ i napięcie powinno być wzorem dla następców), ascetyczne zdjęcia, chłodna muzyka, no i wielkie zakończenie godne dwóch wielkich postaci.

Krzych1

Proszę cię nie rób takich tematów bo będę miał dylemat do końca życia :)

ocenił(a) film na 6
Krzych1

Ronin, wiecej akcji i lepsza fabuła jak dla mnie ;p

ocenił(a) film na 10
kowalik

Gorączka jest genialna, arcydzieło kina akcji !!!!!

ocenił(a) film na 9
Krzych1

Bezapelacyjnie lepszym filmem jest GORĄCZKA 9/10 genialna fabuła oraz gra aktorska, Ronin jest trochę bardziej nierealny, akcje z pościgami a'la Transporter 5/10

Krzych1

'Ronin'. Lepsze zakończenie. Postać De Niro jest lepsza. Lepsza historia (byli agenci KGB kradną na zamówienie walizkę o tajemniczej zawartości vs. napad na bank). Więcej napięcia. Lepsze sceny pościgów (szczególnie ten, podczas którego prują samochodami pod prąd). Nawet tytuł jes lepszy, bo coś sobą prezentuje. 'Ronin' 9/10, 'Gorączka' 7/10.

ocenił(a) film na 10
Budziol

lepsza rola de niro, lepsza historia ? czy my na pewno o tych samych filmach myślimy ?
goraczka to arcydzieło, ronin to film tylko bardzo dobry.
gorączka jest filmem lepszym w każdej minucie.

10 heat, 8 ronin

ocenił(a) film na 10
KRISPO_DE_PALMA

w mojej subiektywnej opinii ronin jest jednym z gorszysz filmów de Niro; nie można porównywać go z gorączką - to o wiele wyższa liga. pozdro

ocenił(a) film na 10
_aLEXander_

Gorączka .
Bo Deniro gra z Alem .

Krzych1

Gorączka

ocenił(a) film na 9
Krzych1

Nie żartujcie sobie. Po pierwsze, ktoś już wspomniał, że filmowi Ronin bardziej do Transportera niż do kina realizmu. Zgadzam się z tym. To, że łączy oba filmy Robert De Niro i gatunek "sensacja" nie znaczy, że można porównywać oba filmy pod względem fabuły/klimatu (w sumie to pod jakimkolwiek względem). Bo nie ma czego porównywać. Heat bije większość kina sensacyjnego na głowę. Pod względem fabuły, dźwięku, odegranych ról i oczywiście realizmu.
Co do Ronina... to kompletnie niewykorzystana, gwiazdorska obsada. Film powinien być arcydziełem kina sensacyjnego, a wyszła bajka z tanimi fajerwerkami.

ocenił(a) film na 8
Krzych1

RONIN.
To kino o kodeksie honorowym. O bezpańskich psach.