jaki jest tytuł tej genialnej piosenki w końcowej scenie??
Za wszelkie odpowiedzi z góry dzięki...
finałowa scena i napisy: tytułu nie znam ale jest to muza Briana Eno
piosenka w scenie kiedy Pacino jedzie za De Niro autostradą aby zaprosić go na kawkę: Moby "New dawn fades" (genialna muza)
A czy to nie jest przypadkiem kawałek Joy division? Oj nie przypisywałbym takiej chwały mobiemu!
A czy "Nem dawn fades" to nie jest przypadkiem kawałek Joy division? Oj nie przypisywałbym takiej chwały Mobiemu!!
Soundtrak znam na pamięć! Mnie pozostaje polecić kapelę joy division :) Płyta unknown pleasures, może sie czepiam, ale nie cierpię powielania cudzych utworów, coverów itd. Zresztą o ile pamiętam, a miałem kiedyś ten soundtrack na kasecie, była tam wzmianka o joy division. POZDRAWIAM !!
Tak sie składa że jestem fanem tej kapeli. Drażni mnie to że nikt nie pamięta o pochodzeniu tego kawałka, i smutnej śmierci jego autora. To już temat na inne forum także nie nudzę, ale wszechobecne covery to plaga naszych czasów. A jeśli kogoś interesuje pochodzenie tego utworu ( rzeczywiste!!! ) to wystarczy poszperać w necie. Pozdrawiam wszystkich !!!
Jemu chodzi o tą scenę jak Pacino podaje rękę umierającemu DeNiro po końcowym starciu jak DeNiro umiera cały zakrwawiony to utwór Roberta Childrena I have of place Long Time
Twórcy wątku tak, ale tam dalej kolega wspomniał o scenie gdy jadą autostradą, i innym kawałku. I jego dotyczy moje sprostowanie. A zresztą, nieważne....
Widzę tu sporo problemów...Utwór z końcowej sceny to wykonanie Moby'ego...Tytułu niestety nie znam. Ale to Moby-z całą pewnością.
No to pytanko - co to za kawalek gdy wchodza do banku, leci przez cala ta scene. Taki troche pulsujacy, elektroniczy...
Spis wszytskich kawałków z filmu HEAT:
1.Heat - Kronos Quartet (7:41)
2.Always Forever Now - Passengers (Brian Eno / U2) (6:54)
3.Condensers (2:35)
4.Refinery Surveillance - Kronos Quartet (1:45)
5.Last Nite - Terje Rypdal & The Chasers (3:29)
6.Ultramarine - Michael Brook (4:35)
7.Armenia - Einsturzende Neubauten (4:58)
8.Of Helplessness (2:39)
9.Steel Cello Lament (1:43)
10.Mystery Man - Terje Rypda (4:39)
11.New Dawn Fades - Moby (2:51)
12.Entrada & Shootout (1:49)
13.Force Marker - Brian Eno (3:36)
14.Coffee Shop (1:38)
15.Fate Scrapes (1:34)
16.La Bas (Edited Version) - Lisa Gerrard (3:10)
17.Gloradin - Lisa Gerrard (3:56)
18.Run Uphill (2:51)
19.Predator Diorama - Kronos Quartet (2:40)
20.Of Seperation (2:21)
21.God Moving Over The Face Of The Waters - Moby (6:58)
Elliot Goldenthal.
Zapomnialem dodac, ze mam wszystkie, wiec moge sluzyc jakims tytulem ! :)
pozdrawiam,
kortez
Witay Kortez,czy jest szansa abym zdobyl od Ciebie soundtrack The Heat ?Bede wdzieczny.Conrado.
xoxo71@o2.pl