Gorączka

Heat
1995
8,1 175 tys. ocen
8,1 10 1 175343
8,6 53 krytyków
Gorączka
powrót do forum filmu Gorączka

Co z nim się stało? Nie zakończono tego wątku, on gdzieś się ukrył, wyjechał?

ocenił(a) film na 10
Writer

Najprawdopodobniej wyjechał

Writer

poszedł zrobić zakupy do Biedronki. Potem zaliczył Adamiakową.

p.s. żartuję.

Bawidamek_filmaniak

znaczy z tym że zaliczył Adamiakową. Ona zaliczyła jego.

ahaha ;]

ocenił(a) film na 10
Writer

Mi się wydaje, że żona go w tej scenie zostawia... Jemu udaje się uciec:) i tak kończy się jego wątek:)

Writer

Najlepiej zakończony wątek. Wolałabym żeby na końcu to De Niro przeżył:)

ocenił(a) film na 10
alien_2

Cudowny spoiler dla tych co nie widzieli ;)

bobo553

Zwłaszcza, że wchodząc w ten temat nikt nie zwraca uwagi, że jest pytanie o zakończenie:) Idąc tym tropem założyłam, że ktoś kto nie widział filmu nie chce wiedziec jak zakończył się wątek Vala Kilmera więc tutaj powinny byc same osoby, które widziały. Dla mnie logiczne;p

ocenił(a) film na 10
alien_2

Gdyby De Niro odpuścił, było by bardziej realistycznie, niestety nie zrobił tego - pomimo jego błędu końcówka jest jedną z najlepszych jakie widziałem. Nie chodzi mi tutaj tylko o podanie ręki, ale zwłaszcza o muzykę i ostatni kadr - kiedy to dwóch najlepszych aktorów w historii kina w końcu widać na jednym ujęciu. Genialny pojedynek. Totalnie realistyczny i nienaciągany film sensacyjny. Arcydzieło nie do przebicia moim zdaniem.

SosCzosnkowy

Myślałam jednak, że De Niro odjedzie z tą dziewczyną, ale zrobił dokładnie tak jak mówił- zostawił ją w 30 sek. I nie wrócił do więzienia. Mogłabym patrzec na De Niro i Pacino godzinami:) Jeszcze tylko jeden egzamin i pora na wieczór z Ojcem chrzestnym:)

użytkownik usunięty
SosCzosnkowy

Na planie "Heat" nigdy się nie spotkali. Przez cały czas trwania filmu jeżeli w jednym kadrze jest De Niro to razem z tyłem głowy dublera Pacino i na odwrót. Twarzą w twarz spotkali się dopiero w "Righteous Kill".

ocenił(a) film na 9

Gdzie wyczytałeś takie bzdury? Chyba coś Ci się pomyliło.

użytkownik usunięty
1992kamil

Variety

ocenił(a) film na 10

Mylisz się Mamet "spotkali" się i grali w tej samej scenie do dwóch kamer jednocześnie. Można sobie to obejrzeć w wydaniu 2DVD . A pozatym knajpa w której grana była scena jest obwieszona fotosami z filmu. http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Film/Heat?from=Main.Heat
http://www.guitarforworship.com/?p=2031

ocenił(a) film na 10

Ale pierdy.

użytkownik usunięty
SosCzosnkowy

To jest lustrzanka. Fotomontaż.

ocenił(a) film na 10

W scenie picia kawy potrzebowali kaskaderów.

ocenił(a) film na 10

Jak nie wierzysz to obejrzyj sobie dodatki do filmu blue-ray lub DVD. Są tam wywiady z RdN i AP oraz MM Masz też filmy przedstawiające tę scenę z innej perspektywy.

ocenił(a) film na 10

Tu masz wyjaśnienie przez MM tej "plotki", że nie grali razem i byli kręceni osobno. 5 minuta http://www.youtube.com/watch?v=y0M-pg6aBSk&feature=related

ocenił(a) film na 10
SosCzosnkowy

W końcu? Mieli okazję już grać duet choćby w Zawodowcach.

ocenił(a) film na 10
SilverBlade12

:) jak poszły testy gimnazjalne?

Writer

Generalnie, wydaję mi się że dalsze losy bohatera "Heat" granego przez Vala Kilmera zostały przedstawione w filmie "Święty".

ocenił(a) film na 10
Vanisz

No tak, a jego pradziadka w "Aleksandrze"...Natomiast losy jego lekko stukniętego wyjka opisano w "Willow"