Gorączka

Heat
1995
8,1 175 tys. ocen
8,1 10 1 175328
8,6 53 krytyków
Gorączka
powrót do forum filmu Gorączka

Wspaniały film sensacyjny

użytkownik usunięty

Jest to definitywnie najlepszy film sensacyjny w dziejach kina. Fantastyczna obsada funduję nam świetną grę aktorską i to nie tylko przy głównych rolach (Pacino,De Niro), ale i cała reszta obsady zagrała bardzo dobrze. Znakomity scenariusz, dobre dialogi, zwroty akcji. Poza tym montaż i zdjęcia przeprowadzone na wysokim poziomie, film chwyta za serce i wzrusza. Moim zdaniem nigdy nie powstanie lepszy film z tego gatunku, Gorączka zamyka epokę wybitnych filmów sensacyjnych.

użytkownik usunięty

I tak wiemy ,że ci sie nie podoba ,albo go nawet nie widziałeś.

użytkownik usunięty

I jeszcze jedno ,powiedz mi jaka masz ocenę z polskiego?

użytkownik usunięty

Powiedz mi czego ty się czepiasz ? :)

użytkownik usunięty

pokaż te wypociny pani od polskiego a każe ci napisać tysiac razy na tablicy "jestem głupkiem"..

sam jesteś głupkiem. najlepsza sensacja w historii kina!

użytkownik usunięty
bartoszd

Gratuluje umiejętności zakładania nowych kont ,mój ty mistrzu ciętej riosty .
A filmu nie widziałem tępaku.

Konto założyłem dawno, jeszcze dłużej korzystam z filmwebu, ale dopiero niedawno stworzyłem swój ranking filmów.
Może i wypowiedź Mickiego nie jest najbardziej udana ale ja rozumiem co miał na myśli i nie widzę powodów żeby mu ubliżać. Mi również bardzo podoba się ten film, uważam, że jest najlepszy w swym gatunku. Jeśli nie oglądałeś, to proponuję obejrzeć i wtedy dyskutować (o filmie, a nie o umiejętności wypowiadania się).
p.s.Twoje riposty są naprawdę wyszukane.

No przeciez Elias na bank nie ma 15 lat. Dzieci w podstawowce buduja sensowniejsze zdania. Polecam forum filmu Frantic. Tam nasz mistrz Elias wyjatkowo mnie rozjebal ;d

ocenił(a) film na 9
rex05

Order, na jakiej podstawie sądzisz, że on nie obejrzał tego filmu ?

użytkownik usunięty
MoDEddie

Bo nie widział Lśnienia ,Mechanicznej pomarańczy ,Donniego Darko ,Edwarda nożycorękiego ,Przeminęło z wiatrem ,a krytykuje te filmy.

ocenił(a) film na 8

Dla mnie Brudny Harry z Clint Eastwoodem jest najlepszy z pośród tego gatunku.
Dawniej podobal mi sie jeszcze Żółtodziób, ale juz dokladnie nie pamietam filmu.

ocenił(a) film na 10
adi_82

Obejrzałem do tej pory kilka tysięcy filmów, jednak jako najlepszy film sensacyjny uważam właśnie "Gorączkę". Wspaniałe kino akcji, bardzo dobra reżyseria, wspaniałe aktorstwo Al Pacino, Roberta De Niro i aktorów drugoplanowych Val Kilmera i Toma Sizemore. Słynna scena ze strzelaniną w centrum Los Angeles z tego filmu, uważam za najlepszą w historii kina.

ocenił(a) film na 8

RONIN.