Jest to definitywnie najlepszy film sensacyjny w dziejach kina. Fantastyczna obsada funduję nam świetną grę aktorską i to nie tylko przy głównych rolach (Pacino,De Niro), ale i cała reszta obsady zagrała bardzo dobrze. Znakomity scenariusz, dobre dialogi, zwroty akcji. Poza tym montaż i zdjęcia przeprowadzone na wysokim poziomie, film chwyta za serce i wzrusza. Moim zdaniem nigdy nie powstanie lepszy film z tego gatunku, Gorączka zamyka epokę wybitnych filmów sensacyjnych.
pokaż te wypociny pani od polskiego a każe ci napisać tysiac razy na tablicy "jestem głupkiem"..
Gratuluje umiejętności zakładania nowych kont ,mój ty mistrzu ciętej riosty .
A filmu nie widziałem tępaku.
Konto założyłem dawno, jeszcze dłużej korzystam z filmwebu, ale dopiero niedawno stworzyłem swój ranking filmów.
Może i wypowiedź Mickiego nie jest najbardziej udana ale ja rozumiem co miał na myśli i nie widzę powodów żeby mu ubliżać. Mi również bardzo podoba się ten film, uważam, że jest najlepszy w swym gatunku. Jeśli nie oglądałeś, to proponuję obejrzeć i wtedy dyskutować (o filmie, a nie o umiejętności wypowiadania się).
p.s.Twoje riposty są naprawdę wyszukane.
No przeciez Elias na bank nie ma 15 lat. Dzieci w podstawowce buduja sensowniejsze zdania. Polecam forum filmu Frantic. Tam nasz mistrz Elias wyjatkowo mnie rozjebal ;d
Bo nie widział Lśnienia ,Mechanicznej pomarańczy ,Donniego Darko ,Edwarda nożycorękiego ,Przeminęło z wiatrem ,a krytykuje te filmy.
Dla mnie Brudny Harry z Clint Eastwoodem jest najlepszy z pośród tego gatunku.
Dawniej podobal mi sie jeszcze Żółtodziób, ale juz dokladnie nie pamietam filmu.
Obejrzałem do tej pory kilka tysięcy filmów, jednak jako najlepszy film sensacyjny uważam właśnie "Gorączkę". Wspaniałe kino akcji, bardzo dobra reżyseria, wspaniałe aktorstwo Al Pacino, Roberta De Niro i aktorów drugoplanowych Val Kilmera i Toma Sizemore. Słynna scena ze strzelaniną w centrum Los Angeles z tego filmu, uważam za najlepszą w historii kina.