wczoraj oglądałem dokument o pracy policjantów. bieżący odcinek był poświęcony pracy policjantów z RPA. Jeden z funkcjonariuszy zauważył, że napady na konwojentów pieniędzy wzrosły ponad dwukrotnie wraz z premierą filmu Gorączki.. W Republice Afryki Południowej, gdzie nielegalny dostęp do broni jest bardzo powszechny można brać takie uwagi na serio a nie jako akt histerii, że filmy wpływają na wzrost przestępczości.
ta ja nie wiem o co ci biega jak rozumuję w afryce dopiero teraz była premiera gorączki
a może ten film w RPA też miał swoją premierę w tym czasie co premiera światowa? to, że ja teraz widziałem ten dokument nie znaczy, że opisuje on wydarzenia z bieżącego miesiąca.... I tak to Watsonie rozwiązaliśmy kolejną zagadkę...
Dyskusja przybiera coraz bardziej idiotyczną formę. Bardziej chciałem zauważyć fakt, że wbrew przyjętym poprawnie politycznym wypowiedziom filmy jednak popychają ludzi do socjopatycznego zachowania.
A co wpływa na ich zamiłowanie do gwałtów? Pomijam to ,że co 4 murzyn w RPA PRZYZNAJE SIĘ do popełnienia kilku gwałtów ,a co 2 z nich ,że pierwszego dokonał jako nastolatek ,ale tam i gwałci się również np. samców z pokonanego plemienia ,zmusza się ich do gwałcenia matek ,a te muszą nosić to dziecko ,a potem urodzić i zabić ,zazwyczaj popełniają samobójstwa po tym. Gwałt zajmuje szczególne miejsce w sercach murzynów ,w USA średnio co 30 minut murzyn gwałci Białą kobietę. Tak wygląda ich świat od tysiącleci ,jak to wytłumaczysz?
widzę że tomucho już Ci to bardzo merytorycznie wyjaśnił.
poza tym nie wiem czemu miałbym Ci tłumaczyć powody gwałtów popełnianych w Afryce? zresztą widzę, że w temacie gwałcenia [przynajmniej w teorii] jesteś sporym ekspertem więc nic nowego się ode mnie pewnie nie dowiesz.
W USA, w tym samym mieście, w którym ma miejsce akcja filmu, odbyła się niemal taka sama akcja.
http://en.wikipedia.org/wiki/North_hollywood_shootout
Jeżeli nie widzisz analogii, to już twój mały problem.