Gra śmierci

Game of Death
1978
6,8 3,4 tys. ocen
6,8 10 1 3446
6,0 2 krytyków
Gra śmierci
powrót do forum filmu Gra śmierci

"Game of Death" to wyreżyserowana przez Roberta Clouse, twórcę "Wejścia smoka" próba wyeksploatowania popularności tragicznie zmarłego Bruce'a Lee. Clou programu są sceny z nieukończonego projektu gwiazdora, przez niego samego planowanego jako najbardziej ambitne przedsięwzięcie w karierze. Z oryginalnej fabuły nie ostało się tu nic, a sam Lee pojawia się na ekranie przez zaledwie 11 minut. I choć rzecz jest tak naprawdę śmieszna (zwłaszcza, gdy oglądamy dublerów w czarnych okularach, którzy mają za zadanie udawać nieżyjącego mistrza sztuk walki), to dla fanów pana Lee pozostaje punktem obowiązkowym - wszak to ostatnie istniejące zdjęcia ukazujące go w akcji (choć, według wielu, istnieje wiele materiału, który został zagubiony, być może nieodwracalnie).
"Cheesy", jak to mawiają, ale dla miłośników "złego" i kina kopanego będzie miało urok.

użytkownik usunięty
Caligula

Jak już chcieli to dokończyć to mogli dokręcić dwa pierwsze piętra oraz jakiś początek fabularny. Na pewno lepiej by to wyszło. A tak wyszła kiszka.

ocenił(a) film na 10
Caligula

Ja dałem 10/10, ale tylko za część filmu z brucem lee. Kiedy oglądam Game of Death nie oglądam całego filmu, który z słabym dublerem zwyczajnie mnie nudzi/śmieszy/żenuje i nie jestem w stanie obejrzeć całości . Oglądam w HD scenę nawalanki w tajemniczej budowli, która trwa kilka minut XD Jest to taka ostatnia zajawka z Brucem dająca nadzieje, że film, który miał powstać z tego fragmentu będzie jakimś fantastycznym dziełem wykraczającym poza poziom wcześniejszego materiału. Rzecz jasna byłem przekonany, że te kilka minut jest z filmu, który został ucięty i długi czas byłem tego pewien. Ostatecznie przeżyłem niemiłe rozczarowanie, że do tego kopanego kilkuminutowego arcydzieła dodano kilkadziesiąt nudnej kichy żerującej na moim idolu. Ja w ogóle nie biorę pod uwagę tego syfu z dublerem i traktuje "Game of Death" jako nawalanka w tajemniczej budowli, która tytułem sugeruje coś surrealistycznego/tajemniczego whatever XD