tej walki Bruce'a z gościem od hapkido. gdy obejrzałam tą scene na yt to sie zastanawiałam czy ta walka była w filmie. oni ją oficjalnie wycieli ? czy tylko w chińskiej wersjii ?
Dlatego, że Było tam widać kolegę Bruce'a Lee leżącego na podłodze, a wizja Roberta Clouse'a była taka by Bruce nie miał w jego filmie wsparcia kolegów, stąd ta wycięta walka, w jednej z wersji walka jest w filmie, i tamtego kolegę próbowali zamaskować poprzez przycięcie obrazu, lecz widać go i tak więc w tej Amerykańskiej wersji nie ma tej walki :)
Ooo stary, to byłoby coś! Prawdopodobnie Stefana nie było, bo filmowcy obawiali się, że walka będzie zbyt długa i nie starczy im taśmy więc dali czarnego koszykarza zamiast Stefana, żeby Bruce miał łatwiej :))
Kiedyś miałem stare wydanie "Gry śmierci" na VHS, które było dłuższe od oficjalnej. Zawierało angielską wersję językową, walkę, którą Billy Lo toczy podczas wizyty u wuja, walkę z Ji Han Jae i początkową czołówkę z muzyką Barry'ego. Ta oficjalna wersja dostępna na dvd z chińskim dubbingiem jest niestety bardzo okrojona :(