Gra Endera

Ender's Game
2013
6,4 80 tys. ocen
6,4 10 1 80385
5,7 21 krytyków
Gra Endera
powrót do forum filmu Gra Endera

Film bardzo fajny tylko ten koniec 16 letni ( wiek na podstawie wieku aktora króry grał endera) chłopiec wyrusza na poszukiwanie nowego domu dla kosmity to tak jakby trzynastolatek zabił całą rasę lisią i znalazł małego liska i zaczołby przemierzać lasy w poszukiwaniu przyjaznego mu miejsca nie lubię zakończeń w których nie wiadomo do końca co będzie dalej z bochaterem i tp. np. taka bajka artur i minimki według mnie nie wymagała kontynuacji ale taki film jeśli się nie mylę Legionista (naprawdę nie jestem pewien) zakończenie mi się kompletnie nie podobało

ocenił(a) film na 8
Ujusix

Radzę przeczytać powieść, niestety film jest zrealizowany tak że bez powieści w wielu miejscach jest kompletnie dziurawy fablarnie.
Acha Ender nie wiedział że zabija, myślał że gra :) a ponieważ przejawiał empatię nawet wobec wroga i myśl o tym że dokonał tzw KSENOCYDU (nicestwienie całego gatnku) tak nim wstrząsneła, że nawet miał samobójcze zapędy. A jak i dlaczego w ogóle znalazł tą królową to porsza już powieść "Ender na wygnaniu"

ocenił(a) film na 9
Ujusix

A ja lubię takie zakończenia, dzięki nim można sobie wyobrazić, że ten Ender gdzieś tam lata po wszechświecie, można tak jakby urzeczywistnić film.