Jut to widzę. Po wejściu do kin tego znakomitego filmu na filmweba zaczną zlatywać ludzie chcący zwrócić na siebie uwagę oraz zbuntowane 13-stki i będą pisać komentarze w stylu "do bani", "nuda i 4 metry mułu" itp., gdyż oczekiwały one słodkiej komedii romantycznej.. Z takimi osobami nawet nie ma, co dyskutować.
Takie przypomnienie, żeby człowieka szlag nie trafił.
hehe, wszystko jest możliwe. Niestety już są tacy, którzy uważają ten film za słaby i dają ocenę 1. Zapewne oczekiwali że będzie to drugi Zmierzch.
Powiem tak, a raczej napisze film jest świetny dawno tak się nie uśmiałam i za jednym razem wzruszyłam. Co do piszczących nastolatek mam nadzieje, że nie zrobią tego co zrobiły ze Zmierzchem. Zmierzch to film przeznaczony do oderwania sie od rzeczywistości i rozrywki. Nie jest on porywający, ale kierowanie się stereotypami, że ten kto powiedział "Zmierzch mi sie podobał" jest rozbestwionym bachorem mi się nie podoba. Ponieważ kiedyś ta książka wpadła w moje ręce obejrzałam z chęcią film choć nie jest on jak już wcześniej napisałam porywający miło się patrzyło na srebrny ekran. Dziękuję za uwagę, a teraz wstawać bo do pracy pora iść :)
Gran Torino boski, zresztą jak każdy film Clinta Eastwooda. A zmierzch fajna bajeczka :) Ale bardziej ciekawi mnie gdzie ty pracujesz skoro wstajesz przed 4 rano do pracy ? :(
To było przesłanie do tych co jeszcze nie śpią żeby wzieli się do roboty :)
Ja mam dzisiaj wolne więc mogłam buszować całą noc nareszcie :)
Pozdrawiam serdecznie.
Film jestgodny polecenia:)Mozna sie i posmiac i wzruszyc:)Teksty sa super...np- "gdzie zamierzasz trzymac narzedzia?W wroku na ryż?"- Ci co ogladali wiedza o co chodzi:))Daje 8 i wszystkim serdecznie polecam!!
Bez obawy, wszystkie nastolatki okupuja forum zmierchu, i tam zawziecie bronia swojego filmu. tu raczej nie zagoszczą.
Teraz się zastanawiam jak długo to potrwa. Mogłyby się zająć nauką i dać w końcu spokój. Jedyna nadzieja jest w tym że im się znudzi i znajdą inne obiekty westchnień. Taką mam nadzieję.
A jak tu jakaś się przyplącze to z bańki ją :D
To potrwa do momentu aż pojawi się Twilight Saga: New Moon.
Jakby się jakaś pokazała to daj jej z bańki i ode mnie, oki?? ;-)
Założyciel tematu ma racje. To samo stało sie z okazji pojawienia sie filmu Punisher : War Zone. No comment.
Jestem taką "nastolatka" i nie mam zamiaru tak napisać.Nie każda dziewczyna z przedziału 12-16 lat jest pozbawiona rozumu.
Jestem właśnie po filmie i b.mi się podobał.
Ja myślę,że autorowi chodziło raczej o typową nastolatkę,która uważa dziennik Bridget Jones za arcydzieło a Lot nad kukułczym gniazdem jako nudziarski film dla starych pierdzieli;] Oczywiście zdażają sie wśród nastolatek rozumne,inteligentne że tak brzydko powiem okazy i miejmy nadzieje,że będzie ich co raz więcej;] Co do filmu oczywiście duże 9.
Dla mnie Dziennik Bridget Jones to najlepsza komedia romantyczna jaką widziałem i chyba nawet dałem jej 10, a lot nad kukułczym gniazdem to w ogóle film z innej bajki też go wysoko oceniam ale nie jest to dla mnie jakieś wielkie arcydzieło gatunku.
Mam nadzieje, że tak sie nie stanie. Właśnie się ucieszyłem że Gran Torino wyżej jest od Slumdoga, ale patrze Gran Torino 4000 głosów, a Slumdog 15 000...
Różnica głosów spowodowana jest zdobyciem przez Slumdoga Oskarka. To przyciągnęło większość, ponieważ chcieli zobaczyć film który został nagrodzony. Skandalem należy uznać również że Gran Torino nie dostało Oskara, ponieważ jest lepszy niż Button.., czy też Slumdog.
zbuntowane 13? fakt masz rację są i takie, ale to hormony..i brak dojrzałości. Ja osobiście mam 16 i poczułam się troche urażona, bo wrecz uwielbiam tego typu filmy, nie te puste romansidła, chociaż na lepsze samopoczucie czasami warto je obejrzeć. Lubię dramaty, poruszające..że aż w serce czasami boli..
PS: z checią podyskutuje.
zgadzam się film zasługuje na wysoką ocenę! Nie ma co się kierować komentarzami innych, wystarczy spojrzeć na ocenę użytkowników.
mam nadzieje, że takie "osobniki" się tu nie znajdą. nie wyobrażam sobie normalnej osoby, która mogłaby dać temu filmowi ocenę mniejszą niż 7. ja jakbym mógł to bym dał ze 20. mistrzostwo!
Dobra dobra dziewczyny nie bulwersujcie się. Każdy z nas był kiedyś nastolatkiem lub nadal nim jest. Moje anty nastawienie wiąże się z tym że jak ja byłam w waszym wieku to moje koleżanki się zachowywały jak te które ciągle piszczą jak zobaczą kogoś sławnego, jak tylko nie był tak maszkarny że nie dało się na niego patrzeć to już go kochały. Ja za to biegałam niczym starsi bracia po boisku za piłką i do dziś jestem istną chłopczycą co też nie jest zaletą. Szanuje poglądy młodszych ludzi, ale tylko tych którzy potrafią powiedzieć coś więcej niż "ale masz fajną torebkę", "widziałaś tego przystojniaka tam", "Idziemy do galerii stracić czas na przymierzaniu ubrań i nabijania się z innych ludzi".
Przepraszam za off-top.
Zmierzch jest super -ja mam 22 lata i mi się podobał. "Wzgórze rozdartych serc" Clinta Eastwood'a jest właśnie zabawne i wzruszające. Polecam tym, którym podobał się Gran Torino, chociaż ja Gran Torino obejrzę za chwilę ;)
sory ale ja jestem nastolatka i nie uwazam zeby ten film to byl jakis szajs i moze cie to zdziwi ale wcale nie spodziewalam sie komedii romantycznej ...
Clint Wschodnioleśny robi z wiekiem coraz lepsze filmy:] już nie mogę się doczekać następnego jego dzieła...
Gran Torino to dowód na to, że można zrobić dobry film nastawiony na zysk i wcale nie trzeba na niego wydawać 100 milionów, produkując następny Wanted. Clint miał w kinie wzloty i upadki, ale taka już jest kinematografia. Ważne jest to, że mając 80 na karku potrafi on zrobić dobry film i jeszcze dobrze w nim zagrać.
Ciekawostka. Omawiani ludzie w filmie - ludzie Hmong, to górale zamieszkujący niegdyś wysokich gór Laosu. Walczyli ramię w ramię z Amerykanami przeciwko wojskom wietnamskim w Laosie podczas Wojny Wietnamskiej. Po przegranej wojnie w 1975 r. zostali oni ewakuowani do Stanów. Byli to ludzie bardzo waleczni, ale większość NIEPIŚMIENNI. Jak grają ich dzieci, pierwsza generacja w Stanach, ocena należy do Was, widzów.
Nie chcąc żadnych mocarnych aktorów pochodzenia chińskiego, japońskiego czy koreańskiego, biorąc tych młodych aktorów prosto "ze szkół" do swojego filmu, Eastwood wiedział dobrze, co robi. To przełom dla kina amerykańskiego, biorąc również pod uwagę Deva Patela ze Slumdoga?