PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=345700}

Granice namiętności

The Edge of Love
2008
6,7 15 tys. ocen
6,7 10 1 15293
6,3 3 krytyków
Granice namiętności
powrót do forum filmu Granice namiętności

Na pewno nie przegapiłam. Chciałabym zobaczyć go na dużym ekranie.

wyciszka

Dystrybutorem filmu jest Vision, który planował premierę filmu jesienią 2009. Obecnie jednak data nie jest znana.

ocenił(a) film na 10
wyciszka

Nie cieszyłabym się za bardzo,ani nie czekała na Edge of Love w naszych kinach.Jest to film łzawy,z gatunku "kina kobiecego",nie rodzimy,ani nie amerykański,więc mający nikłe szanse zaistnienia na polskich dużych ekranach (prędzej może w kinach studyjnych,choć też nie zawsze).Naszych panów też nie namówiłybyśmy na obejrzenie takiego właśnie obrazu...Marne więc szanse na dobrą frekwencję(przy żeńskim tylko udziale),a dystrybutorzy stawiają przecież na komercję i zysk! Z tej więc prostej przyczyny- komercyjne kino amerykańskie,zapewniające największe wpływy będzie u nas(i na świecie) nadal tryumfować.Nie liczmy w tym temacie na wielkie zmiany w najbliżsczych latach.
Nawet w Anglii,gdzie był świetnie rozreklamowany -Edge of Love krótko gościł na ekranach kin,ustępując(niestety) miejsca produkcjom zza oceanu.Pozostaje nam juz tylko żyć złudzeniami(marzeniami),że choćby na dvd się ukaże,choć i w tym temacie szanse są niewielkie. Na płycie wydaje się bowiem głównie te filmy,które wcześniej gościły w kinach.

Filutka

Również filmy które nie gościły na ekranach kin są wydawane na dvd, tylko z wiekszym (lub mniejszym) opóźnieniem - przykładowo miały gościć na ekranach kin i zrezygnowano z premiery kinowej.
Film rzeczywiście mnial bardzo małą frekwencję, były też trudności ze znalezieniem dystrybutora w USA.
Pamiętajmy jednak, że mniejsi dystrybutorzy też stawiaja na kino ambitne - moga po prostu rozprowadzić film w niewielkiej liczbie kopii ;)

ocenił(a) film na 10
Sparkling1986

To dobrze,że nadzieja Cię nie opuszcza.W końcu,tylko ona nam pozostaje...
W swojej wypowiedzi nie negowałam wydania filmu na dvd.Wyraziłam tylko opinię,że większe szanse mają filmy goszczące wsześniej na dużym ekranie .Co zaś kina ambitnego,to w tym wypadku liczyć można raczej na studyjną działalność( niźli komercyjne kinowe "przetwórnie" wszelakiej -głównie amerykańskiej szmiry),a niestety placówek tych w Polsce ubywa.Ostatnio głośno było choćby o warszawskiej studyjnej Lunie,czy Iluzjonie przewidzianych do likwidacji...
Opóźnienia filmów przewidzianych do rozpowszechniania w formie dvd oscylują w granicach kilku miesięcy (od zagranicznej premiery danego obrazu).Edge of love miało ją na Wyspach już rok temu.Czas więc ucieka oddalając nas tym samym od spełnienia marzeń- czyli polskiej dystrybucji Edge of Love,chociażby tylko na płycie.

wyciszka

Znając Polskie realia film prawdopodobnie będzie puszczony w kinach po dwóch latach od światowej premiery lub nie będzie możliwości obejrzenia go w żadnym miejscu. Smutne ale prawdziwe...

Chew

a potem się dziwią, że ludzie filmy ściągają... a co mają innego zrobić jak ich nie ma i nie będzie w kinie ani na dvd?

spidergirl151

no dokładnie...albo filmów nie grają w Polsce albo grają gdzieś w duuużych
miastach i to np. przez tydzień (jestem z Zielonej Góry i tu mimo iż mamy
cc, grają w większości badziewie) a później trąbią że piractwo się
szerzy...a skąd ja mam brać ciekawe filmy i seriale? mam oglądać tysięczny
raz film z lat 80. albo jakąś polską telenowelę?