PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=242379}
5,6 83 tys. ocen
5,6 10 1 83491
3,7 25 krytyków
Green Lantern
powrót do forum filmu Green Lantern

Pytanie

ocenił(a) film na 5

Mam pytanie do zaznajomionych z komiksem co to za "dymny" potwór który atakuje Abin Sura a potem miasto w tej 4 minutowej zapowiedzi??

bastet21

jest to: Parallax .

http://en.wikipedia.org/wiki/Parallax_%28comics%29

hudylobo

W komiksie to Legion załatwił Abin Sura a potem polował na Hala Jordana i w ogóle chciał załatwić wszystkich Green Lanternów .Miał swoje powody i swoją historię,a w dodatku był zółty(ale to już temat na inna historię).
Jestem bardzo ciekawy filmu,widziałem krótki trailler i byłem zachwycony.

greg_slowik

Fajnie że piszecie tak miło, bo jak słyszę przekleństwa i jad ze strony tych co mają wymagania wobec filmów rozrywkowych takie by miały... ogólnie takie, jakie można stawiać... ale nie blockbusterom.
Ja czekam na film, takie efekty mi się podobają, bo odznaczają to co jest stworzone ze światła, co do tych stóp, chyba wiecie o co mi chodzi? to nie wiem czy to zależy od tego, czy przed zmianą ma buty czy nie... bo nie wiem.

greg_slowik

o kolega czytał Green Lantrena wydawanego u nas przez TM Semic. Fabułę (trzy zeszyty bodajże)na potrzeby filmu rzeczywiscie dośc mocno zmodyfikowano, co może trochę boleć Fana serii choć przeciętnego widza niekoniecznie. PZDR

ocenił(a) film na 7
Tessoq

czytelnicy komiksu dobrze wiedzą że za pomocą zielonej mocy nie można stworzyć karabinu czy miotacza ognia jak to jest pokazane w zwiastunie.., (jeśli się mylę poprawcie mnie )

ocenił(a) film na 6
toudi91

http://4.bp.blogspot.com/-_OM78RYej0o/TV3WXsk_NTI/AAAAAAAAKYk/ugLrLPLTuHM/s1600/ gl_corps_41.jpg

Moc pierścienia ogranicza tylko jego użytkownik, pierścień jest tak silny jak jego wyobraźnia i siła woli. Właśnie dlatego GL zostawali John Stewart(architekt) oraz Kyle Rayner(rysownik komiksów), osoby myślące kreatywnie, co pozwalało rozszerzać potęgę pierścienia

ocenił(a) film na 5
greg_slowik

Teraz to zretconowali i Abin Sur transportował Atrocitusa, który to właśnie go śmiertelnie zranił.

ocenił(a) film na 4
bastek66

Szkoda że w filmie nie użyli wątku z Atrocitusem, bo chętnie bym go zobaczył choć przez chwilę w akcji. Dałoby to również więcej możliwości na wątki sequeli.