PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=242379}
5,6 83 tys. ocen
5,6 10 1 83492
3,7 25 krytyków
Green Lantern
powrót do forum filmu Green Lantern

Zacznę od tego, że od początku nastawiałem się mocno negatywnie do tego filmu. Ostatecznie tak źle nie jest. Reynolds momentami poza graniem samego siebie próbuje grać Hala Jordana. Zabawne, że w filmie są postacie o wiele ciekawsze od głównego bohatera, np. Sinestro - Mark Strong jest specem od villainów i mimo małej roli dał duży popis. Tomar-Re i Kilowog też mi się podobali (ten pierwszy miał jakiś znajomy głos;). Ogólnie wszystkie sceny na OA były solidne i chętnie bym jeszcze do nich wrócił.

Minusy - wątek miłosny na odwal się, wszystkie sceny Reynolds/Lively wiały nudą. Hammond to najgorszy villain ostatnich lat. Nieudacznik życiowy z kompleksami - pffffffff. O ile efekty na OA były fajne to już generowane kształty przez pierścien wiały kiczem, ale to jeszcze nie najgorsze w tym filmie. Najgorsze w tym filmie to Parallax - wyglądał jak błoto wymieszane z gów***. Dodatkowo w filjmie brakuje jakiejś świeżości, bo to niestety kolejna szablonowa historia o wybrańcu, który uratuje wszystkim dupy w wojnie dobra ze złem.

Film bym znacznie skrócił aby nadawał się do obejrzenia, ale co się będę bawił? Wolę jeszcze raz obejrzeć Green Lantern First Flight. Aktorski Lantern dostaje 4/10

To czemu dałeś 3/10?

użytkownik usunięty
Szejku

To była nota świeżo po seansie.

To za tydzień zmienisz na 2/10?

użytkownik usunięty
Szejku

Dziecko, jest coś takiego jak przemyślenia po filmie, co innego jak jest się świeżo po a co innego jak się zastanowi nad filmem, więc daruj sobie te złośliwości.

Dziecko, to sobie mów do mamy jak ci pozwala. Może jak jeszcze przemyślisz, to dasz jeszcze mniej. :)

użytkownik usunięty
Szejku

Znajdź sobie inną piaskownicę trollu skoro nie masz o co się sapać.

ocenił(a) film na 7

Nie było tak źle ale bez rewelacji.Po prostu film średni z przymrużeniem oka.

ocenił(a) film na 5

:o)