PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=242379}
5,6 83 tys. ocen
5,6 10 1 83491
3,7 25 krytyków
Green Lantern
powrót do forum filmu Green Lantern
ocenił(a) film na 5
Lecho1523

raczej jest bo premiera światowa już miała miejsce

bastek66

Ale polska jeszcze nie była i większość polaków nie widziała, ale i tak zapewne jest to kicz, taki film nie może być dobry tak samo jak dobry nie może być film o supermanie, zresztą już po screenach można zobaczyć że film wyszedł słabo.

ocenił(a) film na 6
Lecho1523

A czemu film o Supermanie nie może być fajny? Superman 1 i 2 z Christopherem Reeve'm był bardzo fajny, Smallville też się fajnie oglądało. GL może nie wyszedł, ale ta postać ma potencjał moim zdaniem.

mrmn

Dla mnie Superman to głupi bohater, daleko mu do takich jak Batman czy Spider-Man.

ocenił(a) film na 6
Lecho1523

Aha. Cóż, to już kwestia gustu, ja osobiście także wolę Batmana, Punishera i serie X-men, ale w sumie do Supermana też nic nie mam.

użytkownik usunięty
Lecho1523

Zobaczę jak będę w kinie wtedy ocenie i się wypowiem,a Polska i Polak to się piszę z dużej litery choć jak widzę mordę Kaczyńskiego w tv to też mam ochotę pisać z małej,bo mi trochę wstyd

Wiem jak się pisze Polska... Tu nie chodziło o krainę geograficzną ani narodowość.

Lecho1523

No jak widać dobrze mówiłem, nie mogę z tych co liczyli na to że to będzie dobry film ; ).

Lecho1523

"Kinomaniak" na 10 punktów dał mu zaledwie 3,5 punkta. Nie polecał go. Jest raczej żenujący i głupi, zmarnowane pieniądze.
Po obejrzeniu trailera widać, że efekty specjalne są beznadziejne, dekoracje i maski są śmieszne. Nie ma to jak powierzyć film dobremu reżyserowi jak Christopherowi Nolanowi na "odświeżenie" "Batmana" , a nie kręci coś tak naiwnego.

Euhenia_filmweb

Ogólnie Zielona latarnia to słaby pomysł na ekranizacje.

ocenił(a) film na 10
Euhenia_filmweb

Tak z ciekawości, ile "Kinomaniak" dał "Thorowi", jeśli ktoś pamięta?

krzysztofinski

Thor dostał 6, co w zestawieniu z 6 dla X-Men Pierwszej Klasy jest trochę zastanawiające

ocenił(a) film na 10
howlet

W zestawieniu z trójką dla "Zielonego" też jest zastanawiające - uważam, że są to zbliżone poziomem filmy (mówię tu o "Thorze" i "Green Lantern", bo "Pierwsza Klasa" to już zupełnie odrębna liga).

krzysztofinski

Mam właśnie zamiar się niedługo przekonać jak to jest z tym Zielonym. Jednak jedno mogę stwierdzić po obejrzeniu klipów w HD - Zielony może efektami zrobić tylko wrażenie w kinie w 3D, klipy pokazały że w 2D niczym nas to nie zaskoczy.

howlet

zastanawiajaca ta 6dla thora ,bez kitu wszyscy włażą już tym badziewiakom z marvela w du.ę