PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=242379}
5,6 83 tys. ocen
5,6 10 1 83492
3,7 25 krytyków
Green Lantern
powrót do forum filmu Green Lantern

koszt produkcji 200 mln $
wpływy 220 mln $

raczej cienko jak na tak zakrojona kampanie reklamowa...
dla fana komiksów film przeciętny... fabula raczej bidna... za to podobało mi sie przedstawienie uniwersum na ekranie... no i dobra rola Siniestro.

liczę ze ktoś kompetentny nakręci 2, chciał bym zobaczyć Siniestro Corps i Red Lanternów

ocenił(a) film na 4
Blue_Beetle

nie wiem czy pamietam dobrze fakty z komiksu< ale mialem kiedys sage o ataku rasy chkri-chkri (czy jakos tak) na bastion Green Lantern. Pamietam, ze latarnie dostaly solidny wycisk, a sama saga skladala sie chyba z 3 czesci. Zawsze uwazalem, ze to bylby solidny material na ktoras z czesci filmu o Green Lantern, zakldajac, ze film kiedys powstanie, Jak widac, powstal...

ocenił(a) film na 6
VegaTron

akurat tego nie znam niestety. szkoda ze zielony nie jest tak bardzo popularny w Polsce. w stanach mimo resetu całego uniwersum DC
kontynuuje losy latarni w 5 serii... uwaga będę spoilerował; jakoś tak przed resetem były crossowery BLACKEST NIGHT i BRIGHEST DAY w których pojawiły się czarne pierścienie przywracające złych do życia.koniec końców Hall stracił pierścień... a kolejnym posiadaczem schedy po Abin Surze zostaje Siniestro... Jeszcze mogę wspomnieć ze swoją własna serie dostali czerwoni...wygląda na to ze będziemy mieli pierwszego człowieka czerwona Latarnie( których źródłem mocy jest gniew)