PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=242379}
5,6 83 tys. ocen
5,6 10 1 83492
3,7 25 krytyków
Green Lantern
powrót do forum filmu Green Lantern

Irytujące, że doskonałe historie komiksowe są rozwalane w wersjach filmowych i podawane ludziom jako bezmyślna papka. Jako fanka, nieważne, czy DC czy Marvel, zauważam mnogość efektów, aktorzy też całkiem nieźle dobrani, ale czemu te fabuły tak bardzo kuleją?!

seyrenka

Bez przesady. Zielonej Latarni w prawdzie nie widziałem, ale zarówno Marvel (Iron Man, X-Men: Pierwsza Klasa), jak i DC (Batman, Watchmen) mają na koncie świetne produkcje.

ocenił(a) film na 7
seyrenka

Jestem tego samego zdania seyrenko, ale trzeba też mieć na uwadze, że nie mogą w filmie umieścić wszystkiego. Fakt, czytając wydaje się że film może trwać z 10h ;) ale niestety, starają się oddać najwięcej jak mogą, czasem wychodzi a innym razem nie.

ocenił(a) film na 5
arcadias

dlatego niektórzy dzielą filmy na kilka sensownych części.

ocenił(a) film na 7
Norad

Dokładnie. Miejmy nadzieje, że w tym przypadku będzie tak samo. ;)

ocenił(a) film na 5
arcadias

WATCHMEN - super!, SPIDERMANY - Ujdą, BATMANY Ch. Nolana i Burtona rewelacja, ale w przypadku GREEN LANTERN, niestety klęska ;) Nie da się generalizować ;)

ocenił(a) film na 4
arcadias

ale gdyby chociaż starali się umieścić w każdym coś innego.... . a tak w wielu filmach jest dokładnie to samo, tylko kostiumy inne :) rzeczywiście fajnie wyróżniają się Batmany i Watchmen...

seyrenka

dokladnie. wszystko ok, tylko kulejaa fabula. ja rozumie ze to tylko nawiazanie do komiksow ale az tak ciezko bylo sie trzymac tego co zostalo narysowane i powiedziane kilkanascie lat temu. no dobra, jak to w kazdym filmie bywa, plus ewentualny (ale maly) amerykanski patriotyzm;)