PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=242379}
5,6 83 tys. ocen
5,6 10 1 83491
3,7 25 krytyków
Green Lantern
powrót do forum filmu Green Lantern

film tak słaby jak orędzie komorowskiego. na siłę dorabiany efekt 3d, gorszy niz w
transformersach. tworzenie na siłę filmów 3d stało się jakąś plagą. miałki scenariusz mają
ratować spektakularne efekty specjalne (są gorsze niż transformersach). dziś jednak trudno
oprzeć film na samych animacjach 3d. nie wiem co w tym filmie robi tim robbins który jest
wg. mnie doskonałym aktorem. dzieci tego nie kupią, dorośli także. film powstał więc dla
garstki maniaków, miłośników serii. wszystkim innym odradzam.

ocenił(a) film na 5
tomrollauer

Gdyby film powstał dla garstki maniaków miałby sensowniejszą fabułę, historię bardziej zbliżoną do GL: Secret Origin np. Atrocitusa oraz Paralax byłby robakowatym entity.

bastek66

nie zgadzam się, jest napewno lepszy od transformerów :) , a efekty są całkiem imponujące i nie lata ciągle kamera jak w transformers, gdzie można oczopląsu dostać + sceny w green latern nie są ściągnięte z innych filmów jak to bywało w TRANSFORMERS. Absolutnie to nie jest film dla maniaków

piyo

Zgadzam się z piyo - Właśnie efekt 3D jest dużo lepszy niż w Transach. Widziałem wiele filmów w 3D + ostatnio Transy, Harrego i Thora. I z cala pewnościa Zielony ich przybil .

ocenił(a) film na 5
tomrollauer

ja Transformersów nie widziałam, nie żałuję, nie jestem fanką tego typu filmów, na "Green Lantern" miałam przyjemność być w kinie i... no cóż, efekty 3d nie powalają, prawda. film banalny, przewidywalny, do bólu typowy. co kto lubi, dla czystej rozrywki (opcja - wyłączenie myślenia) jest w sam raz :p no i Blake Lively fajnie wyglądała w ciemniejszych włosach, chociaż chyba tylko ja tak uważam, wszyscy są na tak jeśli chodzi o blond kolor jej włosów ;D

ocenił(a) film na 1
ewa1292

Blake rzeczywiście dobrze wyglądała w ciemniejszych włosach, co nie zmienia faktu, że jest brzydka i kiepsko gra ;) Chociaż powiem szczerze, że była jedną z lepszych rzeczy w tym filmie. Beznadziejny scenariusz, gra aktorska pozostawiająca wiele do życzenia, totalnie uproszczona fabuła - a to wszystko zniszczyło kanon komiksu. Fani muszą być naprawdę wściekli. Przynajmniej ja jestem.

Efekt 3D był tak okropny, że okulary zdjęłam po początkowych scenach. Wymuszony, udawany trójwymiar, sztuczny jak cholera, na dodatek wzrok szybko przyzwyczaja się i nie czuć różnicy - do czasu powrotu do domu, wtedy zaczyna boleć głowa. Bardzo, przynajmniej mnie.