5,4 4,6 tys. ocen
5,4 10 1 4623
6,8 15 krytyków
Greenberg
powrót do forum filmu Greenberg

Jesli jesteś osobą co masowo zassysa z sieci jak leci.. nie czytaj tego, bo mnie obrażasz wchodząc na ten temat. Niestety tylko takie osoby bezmyślnie ściągają i nie wiedzą co oglądają.

A co do samego filmu. bardzo fajny dramat o trudnym człowieku, jeszcze cięższym etapie życia. Film nie wbija nam do głowy jak typowy amerykańskie film, teksty typu - everything gonna be alright - lub - i'm with U
Jest jak najbardziej ludzki, są w nim emocje: strach bohaterów, niepewność, odraza, przerażenie, miłość, ciekawość. Trzeba po prostu przygotować się na to, iż film nie jest dla każdego i ciesze się, że Ben zagrał tam, bo przynajmniej dla odmiany można zobaczyć jego możliwości dramaturgiczne.

vasil_zajcev

Popieram ;) Ten film to najlepszy film z Benem Stillerem. Piękny wymagający dość wielkiego zaangażowania film. Sam byłem mocno zdziwiony po seansie. Pamiętam, że w Klik i robisz co chcesz Stiller pokazał klasę, ale tamten film był tylko dobry a tego się nie spodziewałem, nie spodziewałem się tak świetnego filmu z tym aktorem (którego szczerze lubię, nawet z kilku tych mądrzejszych komedii). Arcydzieło to nie jest, ale wyjątkowo piękny i dobry film. Jednym słowem kawał dobrej roboty.
Z czystym sumieniem daje 8/10 a filmy oceniam raczej surowo, choć zawsze patrząc pod kątem gatunku jaki dany film reprezentuje.

_mosquito_

Ktoś tu chyba myli aktorów... Stiller ? Klik i robisz co chcesz ?

_mosquito_

Najwyraźniej miałeś na myśli Adama Sandlera te nazwiska łatwo pomylić.

vasil_zajcev

Oj przydałyby się porządne napisy do tego filmu ;)
Dobre tłumaczenie to klucz do zrozumienia wartości "Greenberg". Niestety to z czym miałem do czynienia to jakaś masakra, zepsuło mi seans (bez obrazy zajcev).

Pete

wybacz kolego, ale ja nie pirace, tylko org film na dvd oglądałem :)

vasil_zajcev

Ależ ja pisałem o sobie :)

vasil_zajcev

Musisz mieć z wieloma takimi osobnikami do czynienia, że tak dokładnie się na nich poznałeś ;] Masowo ściągać tj masowo oglądać i masowo nie wiedzieć nic z tego co się ogląda to ci ludzie musieliby się zmuszać do oglądania. Kto ogląda dziesiątki filmów byleby oglądać ;]