PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=219933}
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181101
7,0 61 krytyków
Grindhouse: Death Proof
powrót do forum filmu Grindhouse: Death Proof

Hmm.. mam wrażenie że wszystkie filmy Tarantino są robione na jedno kopyto.. jednym przypadną do gustu drugim nie, ja niestety należę do tej drugiej grupy.. ale pytanie do jego zwolenników, co wam się podoba w jego filmach??

ocenił(a) film na 9
peterluk89

...i właśnie dla tego nie lubisz jego filmów... jesteś mało inteligentny... a wiesz dla czego? ponieważ chyba nie wpadłeś na to by przeczytać tutejszą recenzję na temat tego filmu... i chyba dalej nie wiesz dlaczego jego filmy są dla wybranych.

...Teraz zbierasz myśli dzięki których chcesz się wybronić pisząc pod tym co napisałem. Nie pisz najlepiej nic, ponieważ nie będzie chciało mi się tego czytać a następnie odpisywać, zachowaj myśli dla siebie

ocenił(a) film na 10
rober34t

Tarantino jest więzniem swojego stylu i swojego gatunku więc muszą być one mimowolnie robione na jedno kopyto. To nie jest Spielberg który potrafi nakręcić Listę Schindlera a po czym zmienić kąt o 180 stopni i wyreżyserować Jurrasic Park. Spielberg jest wszechstronny, Tarantino nie. Ale te kilka filmów Quentina obejrzałem więcej razy niż ponad 30 filmów Spielberga. Tarantino to kino, to kwintensencja miłości do kina i miłości do widza, jak i siebie samego. Nikt nie potrafi robić filmów jak Tarantino, może ktoś potrafi skopiować jego styl, ale to nie jest to sama - Patrz filmy Richiego. W filmach tarantino podoba mi się lekkość, niesamowita sprawność narracyjna, brak jakiegokolwiek wzorca którym widz może podążać, brak głębszego przesłania które uczyniło by film ważnym, lekka, wręcz niepodrabianie lekka umiejętność kiczu przerobienia na arcydzieło. Dla mnie Tarantino nie jest ikonom kina to dla mnie kwintesencja kina jakie chcę oglądać. Dzisiaj Death Proof obejrzałęm 6 raz. Gęba mi się cieszyła przez cały seans. To dla mnie jest radość tworzenia i Tarantino ją ma. I ma ją od dwóch dekad.

ocenił(a) film na 4
rober34t

Chyba też należę do tych mało inteligentnych w obejrzanych Tarantino mam 9 filmów i średnia sięga 4.0. Chyba naprawdę jego filmy są dla wybranych .

ocenił(a) film na 10
przemyslav07

Jeśli ktoś strzeliłby do Tarantino z pistoletu to moja pierś by go osłoniła. Według mnie ten facet bawi się kinem, nie stara się na siłę jak przykładowo Pani Holland robić filmów ważnych. To czysta radocha i zabawa formą. Mi to odpowiada. Ten gość jest przepełniony szacunkiem do widza. Od kiedy obejrzałem Wściekłe Psy wiedziałem, żę ten styl mi odpowiada. To jest dla mnie coś więcej niż można zobaczyć w sztandarowych Hollywoodzkich przebojach.

ocenił(a) film na 7
rober34t

raczej "dlatego" ...co myślę, o poście, zachowam dla siebie.

ocenił(a) film na 7
peterluk89

Co do Tarantino, gościu bezsprzecznie ma swój styl. Na Death Proof byłam w kinie, pamiętam że na koniec sala biła brawo, swoją drogą pierwszy raz coś takiego widziałam. Wtedy byłam naprawdę pod wielkim wrażeniem. Dziś oglądając w tv już tak nie rzuca na kolana, aczkolwiek przyznaję, że w tym szaleństwie jest metoda ;)