PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=219933}
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181093
7,0 61 krytyków
Grindhouse: Death Proof
powrót do forum filmu Grindhouse: Death Proof

Jest nieco bezsensownie. Film jakby z dwóch części, pierwsza obsada "ginie" w połowie i potem już inni aktorzy. Dziwne moim zdaniem, jak w ogóle styl reżysera. Film wygląda jak starszy i zniszczony, praca kamery bardzo dobra, niezłe efekty i nawet klimat jest. Ale niestety jest też dziwnie, postacie dziewczyn mają taką osobowość i charakter, że sam bym je z chęcią rozjechał, a postać Russela na końcu zachowuje się jak ciota. Nie wiem, może takiego efektu chciał reżyser. I za razem postać Russela jest najciekawsza z całego filmu i to najlepszy plus. Jest tajemnicza, intrygująca i nic o niej nie wiemy. Ale nudno jest, jakieś wkradają się wątki poboczne, o których nic nie wiemy i powodują dodatkowy zamęt. Technicznie jest fantastycznie. Ale niestety tylko 4/10 bo kilka fajnych akcji jest - np. w końcówce, pierwsze świetne rozwalenie wozu dziewczyn i zabicie Pam. Więcej nic nie ma, tylko nuda. 4/10.

ocenił(a) film na 9
Goro_Gondo

Te dwie części, to według mnie celowe nawiązanie do starych filmów. Ten znikający kolor - jak na taśmie VHS. Według mnie, pomimo tego wszystko trzyma się kupy. A mi dziewczyny się nawet podobały (mówię o tych charakterach :P). Może nie były jakieś niewinne, ale cieszyłem się, jak rozwalały Stuntmana Mike'a, one nikogo niewinnego nie zaczepiały, a ten facet - tak.

ocenił(a) film na 4
Writer

Ale na pewno nie chciałbyś takiej, one tylko imprezy, używki i nowych chłopców ;).

ocenił(a) film na 4
Goro_Gondo

O to mi chodziło z tymi charakterami, że w sumie te dziewczyny to margines.

ocenił(a) film na 9
Goro_Gondo

No nie, materiał na dziewczynę to nie jest :). No, ale to tylko film, dla mnie ma on "to coś". Do tego super muzyka.

ocenił(a) film na 10
Goro_Gondo

Faktycznie,nie wiadomo co robić ,gdy ekipa takich dziewczyn daje po klaksonie....

ocenił(a) film na 10
Goro_Gondo

Bez przesadyzmu ,od kiedy Nie margines taki święty?
''
' ....