PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=401060}
6,5 91 tys. ocen
6,5 10 1 90564
6,2 42 krytyków
Grindhouse: Planet Terror
powrót do forum filmu Grindhouse: Planet Terror

to nie film jaki posrany szkoda czasu na niego warto się wybrać z psychopatą poprostu klęska kina!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 8
kinopawla

oj kurcze, ale ty wiesz chcociaż na czym ten film miał polegać?

ocenił(a) film na 3
kinopawla

no przecież... O TO WŁAŚNIE CHODZI! to jest hołd złozony tanim filmom klasy B, w których pełno było krwi, seksu, zmutowanych trupów i innych tego typu rzeczy a cała fabuła (o ile to można nazwać fabułą) nie za bardzo trzymała się kupy
to jest własnie TO :)

Olkowa

i co z tego ze taki mial być? czy dlatego ze ktos mówi ze robi chałe to musi mi sie ona podobac? nie wydaje mi sie,
mi sie ten film(w przeciwieństwie do 'od zmierzchu do świtu'-9)nie podobał w ogóle
tarantino w swoim dp spisal sie nieco lepiej

no cóż ... planet terror 4/10

i nie tłumaczcie mi ze nie rozumiem ideii tego filmu- rozumiem doskonale, czekalem na niego 2 lata a obejrzałem w dniu światowej premiery, może po prostu nie przypadł mi do gustu

Leon_B_Fink

"tarantino w swoim dp spisal sie nieco lepiej"

No tak, jeśli ktoś lubi nudną paplaninę o jebanku z facetami (szczerze? chyba tylko inne kobiety i geje mogą się tym ekscytować), zakupach i tym podobnych sprawach którymi zaprzątają sobie główki naiwne bohaterki filmu zgrywające super twarde babki, które o zyciu wiedza wszystko to pewnie, że DP okaże się czymś lepszym, głębszym ...z przesłaniem i w ogóle.

Rozrywki w nim mało, genialna postać Mike'a pokazuję się ogólnie przez jakieś 20% całkowitego czasu trwania obrazu (reszta to pieprzenie o sprawach tak nieistotnych, że ma się ochotę zabić te laski w pierwszych minutach po ich poznaniu), pościg końcowy krótki i bez rewelacji (Mistrz Kierownicy Ucieka oferował zdecydowanie lepsze i bardziej widowiskowe xD).
Ja rozumiem, że to miała być 'chała', ale bez przesady. W ogóle nie dotarł do mnie ten obraz... poza postacią Kaskadera, który zrył mi beret na maksa swoją oryginalnością.

Nie wiem, może ten film tak mnie znużył, że nie byłem w stanie odnaleźć w nim większej ilości interesujących rzeczy. Dałem mu nawet szansę 2 razy (o 2 za dużo).
Szczególnie, że oglądałem oryginalną amerykańską wersję, w której Planet Terror leci na początku. Po sporej dawce wybuchów, gore, akcji typowej dla horrorów klasy B i całej reszcie głupot dodanych przez Roberta, które pobudziły mój apetyt na jeszcze większą rozpierduchę serwowana przez mistrza Tarantino dostałem ciągnący się w nieskończoność, nudny i monotonny dialog panienek przeplatany dwoma malusimi wątkami z udziałem Mike'a i jego świetnych samochodów (troszkę mamy go w Barze, a ponad godzinę później ostatni pościg). To tak, jakby na maratonie filmowym puścili najpierw Terminatora 2, a po nim Przeminęło z Wiatrem, czy Scarlett. Filmy niby dobre oddzielnie, ale w parze do siebie za cholerę nie pasują. To samo jest z Grindhousem. Zastanówcie się co by było, gdyby po Planet Terror puścili któryś film z 'fałszywych' zwiastunów. Całość miałaby większy sens.

Dodam jedynie, że lubię filmy Quentina, lubię występujące w nich dialogi i monologi, są ciekawe, z jajem, brutalne i zabawne... ale to, co usłyszałem w DP woła o pomstę do nieba... szkoda gadać.
Może faktycznie TAK MIAŁO BYĆ, ale do mnie to najzwyczajniej w świecie nie przemawia. Czekałem na Grindhouse długo i z niecierpliwością. Planet Terror spełnił moje oczekiwania, po Death Proof spodziewałem się czegoś innego. Ten ostatni na pewno nie przypadł mi do gustu :)

Mithrill

oczywiście masz prawo uważać że planet terror jest lepszy, ja uważam ze nie jest lepszy od death proof

Leon_B_Fink

i nie jestem gejem

Leon_B_Fink

poza wszystkim to że napisalem że jest NIECO lepszy nie znaczy ze się nim ekscytuję

Leon_B_Fink

Sorrki za ten wyskok z gejami.
Oczywiście NIE każdy męski fan DP jest od razu homoseksualistą ;)

Racją jest fakt, że tematy, na które rozmawiają dziewczyny w DP bardziej 'kręcą' płeć piękną. Film jest do bólu feministyczny... a co za tym idzie nie każdego może zainteresować.

Pozdrawiam!

Mithrill

skąd wniosek że jestem fanem dp ?

ocenił(a) film na 9
kinopawla

Ojej,to muszę się chyba wybrać do psychiatry,bo mi się podobał...

rutosia

nie pomoże

ocenił(a) film na 9
Leon_B_Fink

To już tylko Tworki zostają....;))))))))))))))))))

ocenił(a) film na 9
rutosia

Nie bierz życia zbyt poważnie...i tak nie wyjdziesz z niego żywy;)))))))))))))))