PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=401060}
6,5 91 tys. ocen
6,5 10 1 90510
6,2 40 krytyków
Grindhouse: Planet Terror
powrót do forum filmu Grindhouse: Planet Terror

W pewnym momencie film na chwile sie urywa. Chwile nic sie nie dzieje a pozniej nagle widzimy plonacy bar. Doskonale zdaje sobie sprawe ze to celowe dzialanie i nawet swietnie wyszlo. Chcialem zapytac czy te brakujace sceny byly nagrane i czy moze jest cos takiego jak wersja rezyserska z nimi, prosze o szybka odpowiedz

ocenił(a) film na 9
Zatorbis

Rodriguez wymyślił sobie wycięcie tych scen aby zadziałała nasza wyobraźnia. Już dosyć dawno widziałem ten film i troszke sledziłem temat "Brakujących scen", ale jak dotad na nic nie trafiłem. Więc z czystym sumieniem mogę odpowiedzieć, że w 99% jestem przekonany że owych scen nie ma :), jeśli jednak takowe są, proszę o kontakt bo sam chciałbym je zobaczyc :)

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
cukier666

heh, no wlasnie sam sie zastanawiam kim moze byc Wray?? bylym czlonkiem jakiejs soecjalnej wojskowej grupy?? platnym morderca??. Nie wiadomo gdzie nauczyl sie tak walczyc, fajnie jakby zrobili jakis spin-off o Wray-u:)

ocenił(a) film na 8
Zatorbis

Wray jest żywcem wyciągnięty z Ziemi żywych trupów - był tam taki latynos Cholo (http://ziemia.zywych.trupow.filmweb.pl/) bardzo podobny- cwaniak, latynos, skórzana kurtka itd.

W ogóle cały film (planet terror) jest pastiszem filmów o zombie (w szczególności filmów Romero)

Jak tylko zobaczycie serię "...żywych trupów" to zobaczycie, że poszczególne elementy scenariusza, postacie, pomysły, są żywcem z tych filmów wyjęte.

Grindhouse w ogóle jest tylko i wyłącznie filmem zrobionym dla zabawy. Rodriguez śmieje się ze słabego kina lat 60, 60, 70 ,80 kiedy to filmy były robione często w kilka dni - często twórcy montowali na oślep, albo wręcz wkładali fragmenty innych filmów (całę sceny) które w ogóle nie pasowały do filmu. Np facet wychodzi z domu a tam wybuch atomowy z zupełnie innego filmu.

Z resztą co ja będę gadał, google i jedziecie:)

podziękowania dla mojego guru (J.R.) od bad movies za uświadomienie mnie czym Grindhouse tak naprawdę jest:)